انجمن های تخصصی فلش خور

نسخه‌ی کامل: مرغ شکم پر (غذای شیرازی)
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
مرغ شکم پر (غذای شیرازی)

مواد لازم:

مرغ یک کیلو نیمی یک عدد

گوشت چرخ کرده 150 گرم

غوره خشک یا زرشک 2 قاشق غذاخوری

پیاز داغ 2 قاشق غذاخوری

گردوی خرد شده 2 قاشق غذاخوری

سبزی خردشده 2 قاشق غذاخوری(جفری، ترخون، نعناع)

رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری

آبلیمو 2 قاشق غذاخوری

آلو 6 - 7 عدد

نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، ادویه به میزان لازم



ادویه شامل: زیره سیاه، زنجبیل، جوز هندی، پاپریکا است.

ابتدا ظرف را روی حرارت میگذاریم و داخل آن روغن میریزیم. گوشت چرخ کرده را با پیاز قبلاً کمی تفت داده و مخلوط کرده ایم و در اینجا به روغن اضافه میکنیم. گوشت را کمی تفت میدهیم تا بوی خامی گوشت گرفته شود نیازی نیست زیاد سرخ شود.

سبزی را اضافه میکنیم کمی تفت میدهیم نصف پیاز داغ را هم اضافه میکنیم گردو، غوره را هم اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم ادویه جات را هم اضافه میکنیم.

ادویه را خودتان در منزل تهیه کنید بهتر است.

حرارت گاز را خاموش میکنیم و مواد را برمیداریم.

مرغ را حتماً یک شب قبل آبلیمو و نمک میزنیم میگذاریم در یخچال بماند.

گردن و بالهای مرغ را میدوزیم که باز نباشد. مواد را داخل شکم مرغ پر میکنیم بعد انتهای مرغ را با نخ و سوزن میدوزیم.

داخل یک قابلمه روغن میریزیم و هر طرف مرغ را داخل آن سرخ میکنیم و نصف بقیه پیاز داغ و ادویه ها را اضافه میکنیم.

رب و آلو همیشه آخر کار اضافه میشود اگر زودتر اضافه شود مرغ سیاه میشود.

آب را هم به مرغ اضافه میکنیم و میگذاریم حدود یک ساعت و نیم بپزد یک ربع مانده به آخر پخت رب و آلو و زعفران آبکرده را اضافه میکنیم و یک ربع دیگر میگذاریم بپزد.

مرغ باید در آب غوطه ور شود و حرارت هم باید زیاد باشد تا آب خوب بخار کند. اگر آب کم باشد بالای مرغ خوب پخته نمیشود.

میتوانیم این مرغ را فویل بپیچیم و کمی آب داخل سینی فر بریزیم و مرغ را داخل سینی گذاشته و داخل فر بگذاریم در این صورت سس ندارد. اما مرغی که روی گاز پخته میشود خوشمزه تر است.