انجمن های تخصصی فلش خور

نسخه‌ی کامل: ماد کیک
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
ماد کیک



مواد لازم:



کره یا مارگارین 250 گرم

شکر 200 گرم

شکلات سیاه 150 گرم

شیر 250 میلی لیتر یا 1 پیمانه

آرد 300 گرم

بکینگ پودر یک و نیم قاشق چایخوری

نمک یک چهارم قاشق چایخوری

تخم مرغ 2 عدد

وانیل مایع 1 قاشق چایخوری



این کیک مناسب برای هر مراسمی مثل ازدواج و تولد است که از رویه های مختلف میتوان استفاده کرد.

اگر شکلات به شکل پولک باشد نیازی به خرد کردن ندارد اما اگر به صورت تخته ای باشد خرد میکنیم.

تخم مرغها را به صورت کامل کمی با چنگال میزنیم تا از حالت لختگی درآید.

وسط این کیک یک بافت فشرده ای دارد. ماد به معنی گِل است به خاطر کیفیت وسط کیک به آن ماد کیک گفته میشود. این کیک به دلیل شکلاتی دارد بسیار خوشمزه است. میتوانید این کیک را با شکلات سفید هم تهیه کنید تا رنگ آن روشن تر شود.

کره، شکر، شکلات و شیر را با هم مخلوط کرده و روی حرارت قرار میدهیم تا آب شود اصلاً نباید بجوشد فقط مواد باید ذوب شوند بعد میگذاریم کمی خنک شود.

قالبی که برای این کیک لازم داریم قالب مربع به ابعاد 23 سانتی متر است میتوان از قالب گرد به قطر 25 سانتی متر هم استفاده کرد.

آرد را الک کرده ایم و بکینگ پودر را هم قاطی آرد کرده ایم. در ظرف مناسب میریزیم و نمک را اضافه میکنیم.

اگر وانیل مایع در دسترس نداشتید میتوانید به میزان یک چهارم قاشق چایخوری از وانیل خالص هم استفاده کنید. اگر هم از وانیلهای شکری که به شکل پودر هست استفاده میکنید باز به میزان یک قاشق چایخوری میتوانید استفاده کنید.



وانیل را به مواد ذوب شده اضافه میکنیم بعد این مواد را به آرد اضافه میکنیم تخم مرغ زده شده را هم اضافه میکنیم و با همزن دستی مخلوط میکنیم. مایع این کیک نسبتاً شل است پخت این کیک باید خیلی به آهستگی در دمای کم پخته شود.

دمای فر 160 درجه سانتی گراد یا 325 درجه فارنهاید است.

ما برای تهیه کیکی که در تصویر دیده میشود از دو قالب استفاده کردیم برای تهیه لایه زیری که قالب آن 30 * 30 است این مقدار را سه برابر کردیم. برای قسمت بالایی تقریباً از یک برابر کمتر استفاده کردیم. لایه سوم که در زیر کیک دیده میشود از خود کیک نیست و پایه آن است که تخته ایست.

مواد را خوب مخلوط میکنیم تا آرد در مواد حل شود. این مواد خیلی حساسیت ندارد که اگر زیاد بزنیم مواد خراب شود پس تا وقتی مواد خوب مخلوط شوند با همزن دستی مخلوط میکنیم.

کف قالب را کاغذ روغنی می اندازیم و مایع را داخل قالب میریزیم و در فری که از قبل گرم کرده ایم میگذاریم در حدود یک ساعت بماند.

زمانی که روی کیک کاملاً بسته شد و یک خلال چوبی را در کیک فرو کردید و چیزی از مایع کیک به خلال نچسبید کیک پخته است اما ممکن است وسط کیک بافت نرم تری داشته باشد جای نگرانی نیست وقتی کیک داخل یخچال گذاشته شود و خنک شود این مسئله حل میشود.



10 دقیقه بعد از اینکه کیک را از فر بیرون آوردیم در قالب نگه میداریم و بعد از 10 دقیقه از قالب بیرون می آوریم و روی پنجره سیمی قرار میدهیم تا کاملاً خنک شود.

مدت زمان نگه داری این کیک سه روز هست و بهتر است در یخچال نگهداری شود.

برای تزئین این کیک از خمیر فوندات استفاده میکنیم ترکیبات خمیر فوندات شامل: پودر قند، گلوکز، ژلاتین و کمی گلیسیرین. برای اینکه بتوانیم فوندات قهوه ای یا کاکائویی رنگ داشته باشیم از میزان پودر قند کم میکنیم و پودر کاکائو اضافه میکنیم برای یک برابر خمیر فوندات 480 گرم پودر قند داریم که از این مقدار 30 گرم را کم میکنیم و 450 گرم استفاده میکنیم و 30 گرم بقیه را پودر کاکائو میریزیم که برای رویه کیک استفاده میکنیم.



مقداری پودر قند روی میز میریزیم خمیر فوندات کرم رنگ را روی آن با وردنه صاف و باز میکنیم بعد با وردنه طرح دار روی خمیر طرح می اندازیم. از از رنگ خوراکی قهوه ای برای روی این خمیر استفاده میکنیم. برای پاپیون روی کیک هم خمیرها تقریباً برشها 12 سانتی متر هست و عرضش هم 4 سانتی متر است.

این خمیر که آماده کردیم را میپیچیم و داخل آن یک دستمال کاغذی یا چیزی میگذاریم که آن را نگه داری وقتی که خشک شد برای قسمت پاپیون استفاده میکنیم.

برای گذاشتن کیکهای دو طبقه برای گذاشتن کیک رویی روی قسمت زیری باید از چند تا سیخهای چوبی استفاده کنیم که تقریباً قطرشان به اندازه مداد هست که اینها را روی کیک فرو میکنیم که هم سطح کیک باشد که کیک رویی داخل کیک زیری فرو نرود.

برای تهیه روبان بالای کیک وقتی خمیرهای فوندات را به روش گفته شده تک تک تهیه کردیم و گذاشتیم خشک شود بعد یا با کرم رویال یا با آب و قلمو روی کیک میچسبانیم این رویه ها بسیار مقاوم هستند برای نگهداری طولانی.