انجمن های تخصصی فلش خور

نسخه‌ی کامل: فرهنگِ لغتِ بزرگِ موسیقی کلاسیک -سری دوم-
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
فرهنگِ لغتِ بزرگِ موسیقی کلاسیک -سری دوم- 1
پرستیسیمو (Prestissimo): بسیار تند
ویواچیسیمامنته (Vivacissimamente): بسیار تیز و پر شور
ویواچیسیمو (Vivacissimo): بسیار تند و پر شور
پرستو (Presto): بسیار تند
آلگریسیمو (Allegrissimo): بسیار تند
ویوو (Vivo): پر شور و تند
ویواچه (Vivace): پر شور و تند
آلگرو (Allegro): تند و سبک (معروف به «ضرب مارش»)
آلگرو مدراتو (Allegro moderato): به نحو ملایمی تند
آلگرتو (Allegretto): به نحو ملایمی تند (ولی کند تر از آلگرو)
آلگرتو گراتزیوسو (Allegretto grazioso): به نحو ملایم و موقری تند
مدراتو (Moderato): ملایم
مدراتو اکسپرسیوو (Moderato espressivo): ملایم و با احساس
آندانتینو (Andantino): کمی تندتر یا کندتر از آندانته
آندانته (Andante): به سرعت راه رفتن
ترانکیلامنته (Tranquillamente): آرام‌مانند
ترانکیلو (Tranquillo): آرام
آداجیتو (Adagietto): نسبتا آهسته
آداجیو (Adagio): آهسته و با وقار (معنای لغوی آن «راحت» است)
گراوه (Grave): آهسته و محتشم
لارگتو (Larghetto): نسبتا آهسته
لارگو (Largo): خیلی آهسته
لارگامنته (Largamente): بسیار آهسته
لارگیسیمو (Larghissimo): خیلی، خیلی آهسته
beat و انواع آن (قسمت 3)


بیت - beat : همان ضرب در اصطلاح فارسی است که معیاری برای شمارش گذشت زمان در یک میزان است. معمولاً فاصله زمانی هر رفت و برگشت عقربه مترونوم معادل یک بیت یا ضرب محاسبه می شود. در یک میزان چهار ضربی موسیقی، نوازنده معمولاً بر روی ضرب اول بیشترین تاکید را می کند و پس از آن بر روی ضرب سوم و ضربهای دوم و چهارم عموماً ضربهای ضعیف بشمار می آیند.


داون بیت - down beat : به ضرب اول هر میزان گفته می شود که معمولا رهبر ارکستر چوب خود (baton) را به سمت پایین حرکت می دهد و شروع میزان را مشخص می کند. نوازندگان موسیقی معمولا در اجرای داون بیت بیشترین تاکید (accent) را اعمال می کنند.

بک بیت - back beat : اصطلاحی است در موسیقی برای ضربهای شماره دو و چهار در میزانهای چهار ضربی، به همین دلیل از این اصطلاح برای میزانهای 12/8 - معادل 4/4 ضربدر 3/2 - نیز استفاده می شود. این اصطلاح در مقابل down beat که به ضرب اول میزان گفته می شود کاربرد دارد.

آپ بیت - up beat : ضربی است که بدون تاکید (accent) قبل از ضرب اول میزان بعدی اجرا می شود. بعنوان مثال در یک میزان 4/4 به ضرب سوم آپ بیت گفته می شود. توجه کنید که در بسیاری از قطعات موسیقی از ضرب چهارم یک میزان ناقص قطعه شروع می شود به این ضرب یا نت پیک آپ (pick up) یا آناکروسیس (anacrusis) هم گفته می شود. در اینجا نیز اصطلاح آپ (up) از جهت حرکت چوب رهبر ارکستر گرفته شده است.

افتر بیت - after beat : ضربی است که بر خلاف حالتهای عادی نوازنده به آن تاکید می کند. این اصطلاح بیشتر توسط نوازندگان پرکاشن و درامز بکار برده می شود. بنابراین چنانچه نوازنده روی ضربهای سه و چهار در میزان چهار ضربی (یا هر ضرب ضعیف دیگر) تاکید کند، در اصطلاح او after beat می زند.

آف بیت - off beat : اصطلاحی است در موسیقی و به حالتی گفته می شود که در آن داون بیت ها - یا همان ضربهای قوی - با سکوت جایگزین می شوند و یا به ضرب ضعیف قبل متصل می شوند. اصطلاح هنگامی بکار برده می شود که در یک ریتم موسیقی در غالب موارد ضرب قوی به صورتی که گفته شد اجرا شود.

اصطلاح beat در موسیقی و نوازندگی درامز و پرکاشن کاربردهای دیگری - غیر از تئوری موسیقی - نیز دارد که در زیر به مواردی از آن اشاره می شود.:


برک بیت - break beat : اصطلاحی است که بیشتر در موسیقی معاصر (پاپ، راک ، هاوس و ...) بکار برده می شود و منظور ضربی است از هنگامی که همه سازها در اجرای موسیقی بجز درامز و پرکاشن سکوت می کنند.

بلست بیت - blast beat : به حالتی گفته می شود که نوازنده درامز طبل یا سنج یا های هت (snare,cymbal,hi-hat) های خود را بطور متناوب به لرزه در می آود.