انجمن های تخصصی فلش خور

نسخه‌ی کامل: مطبخ‌پلو
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
مطبخ‌پلو 1


مطبخ یا متبک از چلوهایی است که در سراسر نوار ساحلی خلیج‌فارس با تغییراتی اندک پخته و خورده می‌شود. در خوزستان برنج را آبکش کرده و پس از سرخ کردن ماهی، آن را همراه پیازداغ، کشمش، زرشک و ادویه‌ لابه‌لای چلو قرار داده و آن را دم می‌کنند. در هرمزگان اما روش کار کمی متفاوت است و مطبخ به صورت دمی آماده می‌شود.

مواد لازم برای 4 نفر:
فیله ماهی: 600 گرم، پوست‌کنده
برنج: 400 گرم، خیسانده
زردچوبه: یک قاشق چای‌خوری
فلفل سیاه: یک قاشق چای‌خوری
ادویه ماهی: یک قاشق غذاخوری
روغن مایع: به میزان لازم
گردلیمو: یک قاشق غذاخوری
پیاز متوسط: یک عدد، ساطوری
نمک و فلفل قرمز: به میزان لازم
روش تهیه:

1 - ادویه را با زردچوبه و کمی نمک و فلفل مخلوط کنید. 4 قاشق غذاخوری روغن را در قابلمه و روی شعله متوسط داغ کنید. ماهی‌‌ها را در ادویه زده و هر طرف آنها را 5 دقیقه سرخ کنید، سپس از روغن خارج کنید.

2 - پیاز را داخل قابلمه ریخته و 7 تا 8 دقیقه تفت دهید تا طلایی شود. ماهی را به قابلمه برگردانده و گرد لیمو را روی آن بپاشید. پس از یک دقیقه برنج را اضافه کرده و روی آن به اندازه‌ای آب بریزید تا مانند کته یک بند انگشت آب روی آن را بگیرد. از این به بعد مانند کته عمل کنید یعنی روی شعله زیاد برنج را بجوشانید تا آب آن تبخیر و جذب شود، سپس شعله را کم کرده و با در بسته 30 دقیقه آن را دم کنید. قبل از سرو کمی روغن روی آن بدهید.

نکات

1 - از فیله تازه سیر، قباد یا راتگو استفاده کنید.

2 - همراه با گرد لیمو، جعفری ساطوری یا گوجه‌فرنگی نگینی اضافه کنید.

3 - این غذا را با ترشی انبه سرو کنید.

4 - می‌‌توانید یک قاشق چای‌خوری پودر سیر به غذا اضافه کنید.

5 - می‌توانید ادویه‌ پلویی، جعفری یا ادویه مرغ را جایگزین ادویه ماهی کنید.