انجمن های تخصصی فلش خور

نسخه‌ی کامل: پروتئینی که بدون آن انسولین تولید نمی شود
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
پروتئینی که بدون آن انسولین تولید نمی شود

پژوهشگران آمریکایی با هدف یافتن درمانهای جدید برای معالجه دیابت، پروتئینی کلیدی را کشف کردند که بدون حضور این پروتئین انسولین در پانکراس تولید نمی شود.





محققان دانشگاه کالیفرنیا در موشها و در انسان پروتئینی کلیدی به نام Rfx6 را کشف کردند که برای ساخت سلولهای پانکراسی که انسولین را تولید می کنند نقش مهمی ایفا می کنند.



پانکراس غده پیچیده ای است که از یک بخش درون ریز و یک بخش برون ریز تشکیل شده است. بخش برون ریز، ترشحات گوارشی را که در داخل روده کوچک بخشی از غذا را هضم می کنند تولید می کند و بخش درون ریز که به جزایر لانگرهانس معروف است هورمونهای انسولین و گلوکاگون را تولید می کند. این دو هورمون سطوح گلوگز خون را کنترل می کنند.



در مدت توسعه جنینی، تشکیل این بخش درون ریز باید با یک سری از واکنشهای ویژه توسط یک پروتئین خاص به نام "نوروگنین 3" انجام شود اما تاکنون مشخص نبود که سلولهایی که انسولین تولید می کنند چگونه شکل می گیرند.



برای پاسخ به این پرسش، این دانشمندان بر روی توسعه جنینی موشها مطالعه و ژنی را شناسایی کردند که بیان آن منجر تولید نوروگنین 3 می شود.



این ژن که Rfx6 نام دارد رونویسی می شود و بنابراین توسط ارگانیسم برای ایجاد پروتئینی با همین نام مورد استفاده قرار می گیرد. این پروتئین تنها در سلولهای بنیادی که برای ساخت جزایر لانگرهانس مورد استفاده می گیرند وجود دارد.



این محققان با ایجاد موشهای تراریخته بدون ژن Rfx6 کشف کردند که در این حیوانات، سلولهای پانکراسی مسئول تولید انسولین به روشی صحیح رشد نمی کنند.



براساس گزارش نیچر، نتایج این کشف در بررسی ژنتیکی کودکانی که مبتلا به دیابت نوزادی هستند می تواند منجر به راه حلهای درمانی جدید شود.