انجمن های تخصصی فلش خور

نسخه‌ی کامل: روش های تهیه آش اماج (غذای محلی استان همدان)
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
روش های تهیه آش اماج (غذای محلی استان همدان) 1


آش اماج یکی از چندین غذای لذیذ محلی و سنتی استان همدان است. اماج درون این آش را به دو روش می‌توانید تهیه کنید که به آن‌ها پرداخته‌ایم.


مواد لازم برای 4 یا 6 نفر :

روش های تهیه آش اماج (غذای محلی استان همدان) 1



طرز تهیه:

* لوبیای چشم‏ بلبلی را که از شب قبل خیس کرده‌اید با یک لیتر آب و کمی نمک روی حرارت قرار دهید تا نیم‏‏ پز شود.

* عدس را اضافه کرده و بعد از آن که کمی نرم شد پیاز داغ را که با زردچوبه تفت داده‏‌اید به همراه سبزی و سیر داغ اضافه نمایید.

* بعد از چند جوش 2 پیمانه آب سرد ریخته و اماج را اضافه کنید مرتب هم بزنید تا اماج‏‌ها به هم نچسبند.

* بعد از 10 دقیقه نمک و فلفل آش را اندازه کنید، تخم ‌مرغ را بشکنید و کم‏ کم اضافه نموده و هم بزنید تا پخته شود.

* سپس در ظرف کشیده، روی آن را با نعنا داغ تزیین کنید.






 تهیه اماج:یک پیمانه آرد را با یک قاشق چای‌خوری نمک مخلوط نمایید و الک کنید.

به 2 روش اماج تهیه می ‏شود:

روش اول:آرد را کف سینی بریزید و با دست ‌تان که در کاسه ‏ی آب فرو برده‌‏اید روی آرد بپاشید و کف دست را روی آرد حرکت دهید.

حالا دست‌های‌تان را به هم بمالید و از خمیری که به دست تان چسبیده دانه‌های خمیری ریز و نامنظمی درست کنید به همین صورت ادامه دهید تا به اندازه یک لیوان اماج درست شود.

سپس اماج ‌ها را کف سینی بریزید و داخل فر با در باز به مدت 20 دقیقه قرار دهید تا خشک شود.





روش دوم:این روش ساده بدین صورت است که یک پیمانه آرد را با نمک ترکیب کرده در ظرفی بریزید و آب را کم‏ کم اضافه نمایید تا زمانی که خمیر به دست تان نچسبد.

سپس خمیر را با رنده درشت رنده کنید و اماج‏ هایی را که به این روش تهیه می‏‌شود با فاصله رنده کنید.

سینی را به‏ مدت 20 دقیقه داخل فر قرار دهید و یا در مقابل آفتاب قرار دهید تا نیم خشک شود و در آش بریزید.

اننرژی کل: 1300 کیلو کالری

موفق باشید (: