به نامـ خُدا (:
از این به بعد تا جایی که میتونمـ سعی میکنمـ خودمـ خُلاصه کتاب هارو خودمـ بنویسمـ !
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
این کتابی که میخوامـ معرفی کنمـ درباره دستگاه تنفس هست .. (:
بدن انسان چگونه کار میکند ..
تعداد صفحات : 110 صفحه ..
تعداد فصل ها : 9 فصل ..
در هر فصل بعد از کُلی متن و توضیح خلاصه نامه همان موضوع وجود دارد ! ..
( برای مثال یکی از فصل هارو توضیح میدیمـ (: )
# چرا تنفس میکنیم ؟
به طور کلی ، انسان به تامین مداوم و فراوان ATP نیاز دارد . برای آنکه سلول ها با استفاده از فراینده تنفس سلولی ، مقادیر زیاد ATP تولید کنند، آن ها نیز به تامین مداوم و فراوان اکسیژن نیاز دارند.
دستگاه تنفسی انسان طوری طراحی شده است که به خوبی میتواند همه اکسیژن مورد نیاز بدن را تامین کند !
+
آخـر کتاب همـ واژه نامه گذاشته شده برای کلماتی که مربوط به پزشکی هست .. !
واژه نامه :
آدنوزین تری فسفات : مولکولی است که انرژی را برای استفاده سلول ذخیره و آزاد میکُند و َ ATP نیز شناخته میشود !
پیشگیری شیمیایی از سرطان – روشهایی در داروشناسی و سمشناسی
پیشگیری شیمیایی از سرطان
(روشهایی در داروشناسی و سمشناسی)، گروه مترجمان (دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران)، زیر نظر دکتر سیده فاطمه موسوی، اسفند 1393، تهران: سیناطب و رودگون
از آنجا که شیوع سرطان در جهان و در نتیجه مرگومیر و ناخوشی ناشی از آن روند رو به رشدی دارد و هزینههای درمانی آن نیز سرسامآور است، امروزه توجه بیشتری به راهکارهای پیشگیری از بیماریهای سرطانی میشود. یکی از این راهها پیشگیری شیمیایی است.
پیشگیری شیمیایی از سرطان به استفاده از عوامل متفاوت، طبیعی یا بیولوژیک، برای کاهش، معکوس کردن، سرکوب کردن یا بهتأخیرانداختن بدخیمی؛ در صورت ممکن در مراحل نخستین سرطانزایی و در غیر این صورت در مراحل رشد سلولهای پیشبدخیم، است. قدرت بالقوۀ این رویکرد را با آزمایشهای متعددی روی مواردی از سرطان سینه، پروستات و رودۀ بزرگ نشان دادهاند.
پیشگیری شیمیایی از سرطان امروزه به سه نوع پیگیری میشود: نخستین (برای مثال پرهیز از مواد سرطانزا)، دومین (برای مثال غربالگری زخملکههای پیشبدخیم) و سومین (برای مثال پیشگری از وقوع مجدد). هرکدام از این انواع ژنها و پروتئینهای مخصوص خودشان را دارند که رشدشان را تنظیم میکند. بنابراین شناختن ژن یا پروتئین اختصاصی عامل مواد گیاهی پیشگیرندۀ شیمیایی احتمال کارآمدی عامل مورداستفاده در افراد درمعرض خطر را افزایش میدهد.
توجه به این حوزۀ پژوهشی به جهت افزایش دانش از مراحل سرطانزایی و تعیین اهداف بالقوۀ مولکولی برای برهمزدن روند سرطانزایی، بهصورت چشمگیری در جهان افزایش یافته است. همچنین به دلیل موفقیتهایی که در پیشگیری شیمیایی از سرطانهای سینه، پروستات و رودۀ بزرگ حاصل شده است، و نیز این حقیقت که سازمان غذا و داروی ایالات متحده نیز 10 عامل را در کاهش خطر سرطان و درمان زخملکههای پیشسرطانی مؤثر اعلام کرده است، توجه متخصصان بیشتری به این رویکرد جلب شده است.
کتاب پیشگیری شیمیایی از سرطان مجموعۀ 13 مقالۀ تخصصی عمدتاً در حوزههای فارماکولوژی و سمشناسی است که سال 2014 توسط انتشارات اشپرینگر به چاپ رسیده است. نویسندگان این مقالات همگی از مشهورترین دانشمندانی هستند که در این حوزه مشغول به فعالیت هستند و در واقع این مقالات نتایج آخرین دستاوردهای آنان به شمار میآید. این مقالات همگی روی مطالعات مربوط به پیشگیری شیمیایی از سرطان متمرکزند و تکنیکهای متعدد موجود در این حوزه را معرفی میکنند و از این رو میتواند مقدمه و معرفی کلی نیز برای پژوهشگرانی که خارج از این حوزه مشغول هستند، نیز به حساب بیاید. همۀ فصلها شامل بحثهای کاملی در موضوعات آزمایشگاهی و نیز بالینی هستند و از این جهت همۀ فصلها هم بخش استدلالی دارند و هم بخشی برای توضیح جزئیات اجرای آن.
این کتاب با هدف معرفی روشهای جدید پیشگیری شیمیایی از سرطان به دانشمندان ایرانی توسط دانشجویان علوم پزشکی تهران زیر نظر مدرس زبان تخصصی این دانشگاه ترجمه شده و به بازار عرضه شده است. مترجمان این کتاب سعی کردهاند همهجا درکنار ارائۀ ترجمهای روان و قابلفهم به زبان فارسی نیز وفادار مانده و معادلهای فارسی واژههای تخصصی این حوزه را نیز درکنار اصطلاحات رایج به کار ببرند. این امر ممکن است کمی به حجم کتاب افزوده باشد یا خوانندگان متخصص را در نگاه اول بیازارد، اما با علم به خدمتی که به زبان فارسی، به عنوان زبان مادری میکند، میتواند جذابتر و آموزندهتر نیز باشد. زبان فارسی، در صورتی میتواند زبانی زنده و پویا باقی بماند، که در حوزههای مختلف زایایی خود را حفظ کند، در توصیف علم روز به کار برود و بتواند واژههای نو برای پدیدههای جدید ایجاد کند.
سیده فاطمه موسویدکتری زبانشناسی تاریخی دانشگاه تهران و مدرس زبان تخصصی پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی تهران میگوید: «دانشجویان پزشکی دانشگاه تهران بسیار پرتلاش و علاقهمند هستند. آنها توانستند در کنار خواندن درسهای تخصصی و حجیمشان، در ساعات فراغت خود، به ترجمۀ این متن تخصصی بپردازند. من به آنها روشهای ترجمه، تدوین و تألیف را که در طی سالیان تحصیل و پژوهش خود آموخته بودم، یاد دادم و آنها هم با پشتکار ستودنی خود و علمی که روزبهروز افزایش مییافت، این کار را محقق کردند». احمد ضیاءالدینی، مهتاب مهری کاکاوند، ریحانه علیخانی، سید محمد فروزاننیا، سید محمد مهدی صمیمی اردستانی اعضاء این گروه مترجمان را تشکیل میدهند.
گذران زندگی با موفق شدن در استرس
استرس بر موفقیت هر یک از مراحل هفتگانه ی معنوی ، عقلانی ، شغلی ، مالی ، خانوادگی ، اجتماعی و جسمی زندگی هر شخص اثرگذار است.اکنون اگر بخواهیم استرس را به موفقیت تبدیل کرد چه روی خواهد داد ،در آن صورت زندگی تان را چطوری سپری خواهید کرد؟
فرآوری:مریم تجریشی – مرکز مشاوره
بسیاری از مردم تا زمانی كه دیگران با استرس دستبهگریبانند و خود ناگزیر از مبارزه با آن نشدهاند، استرس را مهم نمیانگارند.البته می دانید که استرس بر زندگی تان تاثیر می گذارد . حال اگر بتوان استرس را به موفقیت تبدیل کرد چه خواهد شد ،در آن صورت زندگی تان را چگونه سپری خواهید کرد؟
شما هر کسی که هستید و در هر کاری که اشتغال دارید ، استرس بر موفقیت هر یک از عرصه های هفتگانه ی معنوی ، عقلانی ، حرفه ای ، مالی ، خانوادگی ، اجتماعی و جسمی زندگی تان تاثیر می گذارد.موفقیت در نزد افراد متفاوت معانی متفاوت دارد . برای نمونه ، همه کس می خواهد تا آنجا که ممکن است از عهده ی انجام شغلی که به او محول شده بخوبی برآید . هیچ کس از شکست و ناکامی لذت نمی برد ،همه ما آرزو داریم پول کافی در اختیار داشته باشیم تا به آنچه در رویا و خیالمان می گذرد ، برسیم و اگر نتوانیم در این راستا گام برداریم و یا اگر این کار به دلیل کمبود امکانات مالی محدود شود ، به یقین استرسی گریبانگیرمان خواهد شد .
واکنش خانواده و همسر نیز می تواند حس موفقیت را به زمینه های دیگر بکشاند . برای نمونه ، در پایان هر روز کار بازگشت به خانه ای که در آن از سوی شریک زندگی تان با ناسپاسی رو به رو می شوید ، در حالی که همکارانتان شما را فردی براستی شایسته و نمونه می دانند ، خوشحال کننده و لذت بخش نیست.
نخستین گام برای رسیدن به یک زندگی موفق تر و کامل تر سبک کردن استرس است و این کتاب به همین منظور برنامه ریزی شده است . کتاب “از استرس به موفقیت تنها در 31 روز”، شامل 31 رمز است که علاوه بر کمک به کاهش و کنترل استرس ،گام هایتان به سوی موفقیت را نیز در بر می گیرد .
همچنین ، برخورداری از محبوبین و احترام در حلقه ی زندگی اجتماعی و معاشران عاملی مهم برای احساس موفقیت است . کسی که دوستان و وابستگانی اطراف خود ندارد ، همچون فردی ست که در جزیره ای بدون آب و غذا باقی مانده باشد و چنین وضعی بی تردید استرس آور است .افزون بر این ، اگر همواره بیمار و خسته باشید و از تندرستی و داشتن انرژی لذت نبرید ، هر موفقیت دیگر نیز محکوم به نابودی ست ، زیرا همیشه احساس خواهید کرد که در موقعیتی دشوار و گریز ناپذیر قرار دارید و یک چنین روش اندیشه ای به یقین موفقیت به بار نمی آورد .
چشم انداز معنوی زندگی مان و ارزش هایی که به خاطرشان تلاش می کنیم ، باید کامل باشند و برآورده شوند تا به راستی احساس موفقیت کنیم .گرچه واژه ی موفقیت اشکال زیادی را به خود می گیرد و می تواند معانی گوناگونی داشته باشد ، ولی در کتاب حاضر این واژه معنای کلی تر ، و نه انحصاری ترش ، را دارا خواهد بود و فرایند کلی را نمایان خواهد کرد . نخستین گام برای رسیدن به یک زندگی موفق تر و کامل تر سبک کردن استرس است و این کتاب به همین منظور برنامه ریزی شده است . کتاب “از استرس به موفقیت تنها در 31 روز”، شامل 31 رمز است که علاوه بر کمک به کاهش و کنترل استرس ،گام هایتان به سوی موفقیت را نیز در بر می گیرد .
با اینکه بسیاری از مردم توصیه های زیادی از این دست را شنیده اند ، ولی به نظر می رسد که شمار اندکی از آنان این توصیه ها را پذیرفته و در زندگیشان به کار گرفته اند .کسانی که از این گام های ساده پیروی نمی کنند ، در بیشتر موارد افرادی هستند که زندگیشان را بر مبنای تمایلات و عقاید دیگران می گذرانند و هر روز نومیدی را تجربه می کنند . ولی آنانکه این رموز را روزانه به کار می گیرند ، از قدرت بخشیدن به الهامات لذت می برند . گروه نخست یک زندگی همراه با استرس را متحمل می شوند ، در حالی که گروه دوم عطر دلپذیر گل های شکوفای زندگی موفقیت آمیز را حس می کنند. این کتاب کمک می کند تا با راه های رسیدن به موفقیت آشنا شده و بر استرس که ما را از موفقیت و لذت زندگی دور نگه می دارد چیره شویم.
مشخصات کتاب
نویسنده:جان اف دیمارتینی
مترجم:هما احمدی
ناشر:لیوسا
منبع : تبیآن
بهترین درمان خانگی آکنه در “دایره المعارف درمان خانگی”
اگر از آکنه رنج می برید و نمی خواهید از پماد برای درمان آکنه استفاده کنید، یکی از بهترین و موثرترین روش طبیعی خلاص شدن از شر آکنه چای ریحان است این قرن ها است که استفاده می شود و نه تنها برای درمان آکنه، بلکه برای دلایل مختلف هم استفاده می شود. در واقع، بسیاری از مردم فرهنگ شرقی ریحان را برگی شفا بخش می دانند
آکنه که هم پوست و هم روح و روانتان را آزار و اذیت میکند چیزی جز ورم غدههای چربی زیرپوستی نیست. آدها معمولا در سنین نوجوانی و زمانی که بلوغ میرسند با این مشکل روبهرو میشوند. تاول، دمل، جوش، هر کدامشان که باشد، بعد از اینکه فرد به دههی بیست سالگی زندگیاش رسید و دورهی نوجوانی را پشت سر گذاشت از بین میروند (گاهی جوشهای کوچکی شکل دمل یا تاول را پیدا میکنند.) به هر حال این قاعده است و مثل هر قاعدهی دیگری استثنائاتی هم دارد. موارد استثنایی در دههی ۳۰ یا ۴۰ به شکل آکنه بروز میکند و برای خیلیها به مشکلی بزرگ تبدیل میشود. یکی از اشکال شایع آکنه، جوشهایی است که گاهی روی صورت، یا دور و بر ناحیههایی که تراکم غدد چربی زیر پوستی بالاست، زخمهایی به جا میگذارد. یک درمان خانگی برای آکنه را از کتاب «دایره المعارف درمان خانگی» نوشته دکتر مایکل مورای مرور میکنیم. آقای مورای درمانهای خانگی زیادی برای آکنه دارد.
برگ ریحان
برگهای ریحان در بین محبوبترین درمانهای خانگی برای آکنه قرار دارند و همچنین برای بعضی از بیماریهای دیگر هم مفید است. این گیاه خواص طبیعی بالایی میتواند به شما ببخشد. با درمان خانگی میتوانید امیدوار باشید که با جوشاندن یک جفت چای کیسهای همراه با برگهای ریحان به مدت 15 دقیقه پوستتان مثل قبل صاف شود.
بگذارید آهسته بجوشد و بعد سرد شود. یک گلوله پارچه کتان را در محلول خیس دهید و بعد روی ناحیههایی که آکنه وجود دارد به آرامی بمالید. وقتی محلول حالت تسکیندهنده مییابد، خواص برگهای ریحان شروع به تاثیرگذاری میکند و مواد سمی را خارج میکند و باکتریها را از بین میبرد و پوست را بار دیگر تازه میکند. این یکی از سادهترین درمانهای خانگی برای آکنه است.
منبع : الو دُکتر
خوردنیهای جوان کننده در کتاب “20پوند جوانتر”
فقط با افزودن این مواد غذایی ارزشمند به فهرست غذاییتان میتوانید بخورید، بنوشید و جوانتر دیده شوید
میشل پرومائولایکو، سردبیر ارشد سابق Women’s Health و نویسنده کتاب “20پوند جوانتر” است.
سادهترین راه برای بهبود سلامتی شما، افزودن یک عادت مفید به کاری است که هر روز بدون فکر کردن، آن را انجام میدهید مانند خوردن. بنابراین دفعه بعد که در فروشگاه مواد غذایی هستید، مواد غذایی را بخرید که خواص ضد التهابی، ضد پیری و همچنین آنتی اکسیدانهای ضد چربی، ویتامینها و مواد معدنی دارند. این گزینهها، متنوع و خوشمزه هستند و باعث میشوند که ظاهر و احساس فوقالعادهای داشته باشید. اطلاعات بیشتر در مورد آنها را میتوانید در کتاب “20پوند جوانتر” که به زودی وارد بازار میشود، بدست بیاورید.
شربت افرا
این شیره طبیعی از یک درخت ــ نه ساقه ذرت ــ بدست میآید و مزایای ضد پیری مهمی دارد. این شیره طبیعی شیرین، سرشار از آنتی اکسیدانها، زینک (که باعث تقویت سیستم ایمنی میشود) است و خواص ضد التهابی دارد. افرا توسط درخت ترشح میشود و قطره قطره بیرون میآید. این مواد چسبنده، پر از قند هستند پس مصرف خودتان را به یک قاشق غذاخوری در روز محدود کنید.
خیار
شاید این از نگاه شما، احمقانه بنظر برسند اما موضوع خنده داری در مورد مزایای سلامتی یک خیار ارگانیک برای کل بدن شما، وجود ندارد. محققان موسسه مطالعات زیست شناسی سالک دریافتند که “فیستین”، یک فلاونول که بطور طبیعی در خیار وجود دارد، از اختلالات پیشرونده یادگیری و حافظه که با از دست دادن حافظه و بیماری آلزایمر مرتبط است، جلوگیری میکند. بعنوان یک میان وعده، این ماده غذایی فوق العاده برای پوست، سرشار از سیلیس ــ یک جزء ضروری برای بافت همبند سالم که به ترمیم عضله کمک میکند و گردش خون در اطراف سلولهای رباط، غضروف، استخوان و پوست را افزایش میدهد و بعنوان یک درمان موضعی هم بکار میرود ــ میباشد. خیار را قطعه قطعه کنید و آن را زیر چشم قرار دهید تا پف زیر چشم را کم کند. برای برطرف کردن آفتاب سوختگی، آن را روی پوست تحریک شده قرار دهید یا برای کاهش ظاهری سلولیت، آن را روی پشت رانهایتان بمالید.
روغن نارگیل
مجله بین المللی پژوهش پوست دریافته است که استفاده از روغن نارگیل خالص، هر روز به مدت 7هفته، هیدراتاسیون پوست را در افراد مبتلا به اگزمای خفیف تا متوسط، تا 32درصد افزایش میدهد و بوی فوق العادهای هم دارد.
گلهای خوراکی(یا سبزیجات برگ سبز)
گلها برای تزیین میز غذا خوری بسیار عالی هستند و همچنین برای تزیین بشقاب غذای شما. یک مطالعه جدید که در مجله علوم غذایی منتشر شده، نشان میدهد که گلهای خوراکی، سرشار از فنول و آنتی اکسیدانهای ضد پیری مانند اسید گالیک، کلروژنیک و روتین هستند. محققان گزارش دادند که گلهای خوراکی مانند گلبرگهای گل سرخ با فعالیتهای ضد التهابی در ارتباطند و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی و بعضی از سرطانها را کاهش میدهند. اگر نمیتوانید در فروشگاههای محل زندگیتان، گلهای رز خوراکی پیدا کنید، در اینجا یک ایده برای شما داریم:میتوانید وسط خرما را با خمیر بادام و گل رز پر کنید. یک راه ساده تر:سبزیجات برگ سبز بیشتری بخرید مانند کلم پیچ، اسفناج و برگ چغندر. اینها به اندازه گلبرگهای خوراکی، فیتوکمیکال دارند و هم چنین حاوی کلسیم و فیبر هستند.
منبع : مجله سلامَت
از آغاز تا پایان گلوکز و دیابت
امروزه پزشکان میگویند اشخاصی که بیماری دیابت دارند آنها هم میتوانند سالم و طبیعی زندگی کنند؛ برای بهره مندی از این سلامتی و ارزیابی بیماری قند، بهترین شیوه، رعایت تغذیه مناسب است. همچنین باید آگاه شویم چه نوع کربوهیدراتی برای اشخاص مبتلا به دیابت مناسبتر است.
از حدود ۳۰ سال پیش هنگامی که «موضوع شاخص مواد قندی» مطرح شد، تغییری جدی در رژیم غذایی و سبک زندگی افراد مبتلا به دیابت بهوجود آمد. علت این موضوع، یافتههای جدید متخصصان بود که به پزشکان اثبات کردند ، بسیاری از غذاهایی که تا آن هنگام تصور میشد برای بیماران دیابتی خطرناک هستند، در واقع اثرات نامطلوبی که پنداشته میشد را بر میزان قند خون نداشتند.
امروزه با استفاده از تمامی نتایج تحقیقات مختلف، بیماران دیابتی میتوانند بسیار راحتتر از گذشته زندگی کنند، اما همچنان دانستن نکات و ظرایفی برای آنها ضروری و لازم است. از جمله این که، چگونه کربوهیدرات مناسب را در رژیم غذایی خود بگنجانند و فهرست مناسب غذایی داشته باشند.
اما این را هم باید تاکید کرد که اگر قند خون به طور مطلوبی کنترل نشود، بیماری قند میتواند به رگهای خونی قلب، پاها، مغز، چشمها و کلیهها صدمه بزند. به همین دلیل، حمله قلبی، لغوههای بدن، ضایعات کلیوی و کوری در افراد دیابتی شایعتر است. در ضمن قند بالا میتواند اعصاب پاها را تخریب کند و سبب درد، سوزش، کرختی و بیحسی در پاها شود.
رژیم غذایی مطلوب برای افراد مبتلا به دیابت، شامل غذاهای کمچرب و کم قند و غلاتی مانند برنج، گندم، جو و حبوباتی نظیر لوبیا قرمز، عدس، لپه، میوه و سبزیجات است.
در ضمن باید خوردن انواع بیسکویت، کیک، کره، چیپس و سیبزمینی را به شدت محدود کرد و گوشتهای پر چرب و به ویژه سوسیس و کالباس را از برنامه غذایی کنار گذاشت.
همچنین مقدار نمک را کم کرده و برای تغییر طعم غذا از آبلیمو، فلفل سیاه و سبزیجات استفاده کنید.
«انقلاب گلوکز و دیابت» مجموعه پزشکی به زبان ساده است که انتشارات قدیانی آن را منتشر و در اختیار علاقهمندان قرار داده است. این کتاب که حاوی اطلاعات کاملی در مورد دیابت و مسائل پیرامون آن (نظیر آنچه در بالا آمد) است، توسط پزشکان متخصص نوشته و سپیده خلیلی ترجمهاش کرده است.
خوب است افراد مبتلا به دیابت غذاهایی را به عنوان میان وعده در نظر بگیرند. در این صورت لازم است میان وعدهها، کمچرب و با شاخص قندی پایین باشند.
شواهد نشان میدهند، افرادی که به مقدار کم و به دفعات معین در طول روز غذا میخورند، به نفع سلامت خود کار میکنند چراکه مشخص شده خوردن میان وعده، بدن را وادار میکند انرژی بیشتری را به مصرف سوخت و ساز برساند.
منبع-katab