انجمن های تخصصی فلش خور

نسخه‌ی کامل: چگونه درصد عربی خود را افزایش دهیم؟
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
سلام. امیدوارم حال همتون خوب باشه. تو این مقاله قصد داریم راجع به این موضوع بحث کنیم که چگونه درصد عربی خود را افزایش دهیم؟ به ذکر نکاتی ارزشمند در مورد درس عربی و روش های افزایش تراز اون میپردازیم.

این نکات نتیجه سال‌ها تدریس، آشنایی با سلیقه طراحان سؤال کنکور و رفتارشناسی تستی آنهاست. تجربه نشان می‌دهد داوطلبان کنکور را می‌توان با توجه به میزان توانمندی‌شان در درس عربی به چند گروه تقسیم کرد که هر گروه برای حل مسأله‌ و مشکلی که در این درس با آن دست به گریبان هستند، نیاز به توصیه‌هایی کاربردی و ویژه دارند.
چگونه درصد عربی خود را افزایش دهیم؟ 1
شما در کدام گروه عربی قرار دارید؟
• گروه اول: داوطلبانی که اصلا درس نمی‌خوانند و در کل با درس خواندن مشکل دارند نه صرفا خواندن عربی.
توصیه‌ها:
۱- مشکل‌تان را با وضعیتی که انتخاب کرده‌اید (دانش‌آموز بودن) برطرف کنید: لطفا به این سؤالات جواب بدهید. می‌خواهید کنکور بدهید یا نه؟ می‌خواهید در کنکور نتیجه بگیرید یا نه؟ و … .
۲- درس بخوانید و از کتاب درسی شروع کنید: همان‌طور که می‌دانید و همه گفته‌اند و شنیده‌اید، منبع اصلی کنکور، کتاب   درسی است که متأسفانه بعضی از دانش‌آموزان با آن کاری ندارند و باعث مهجوریت کتاب‌های عربی شده‌اند.
• گروه دوم: داوطلبان درسخوانی که عربی نمی‌خوانند.
توصیه‌ها:
۱- دائما نپرسید خواندن عربی به چه درد ما می‌خورد؟ چون عربی حداقل به درد قبولی در کنکور خواهد خورد و به دلیل ارزش رقابتی و انحراف معیار بالا، حتی کسب درصد ۴۰ یا ۵۰ در آن نیز می‌تواند در رتبه و تراز کنکور داوطلبان خیلی مؤثر باشد.
۲- نگاه‌تان را نسبت به عربی تغییر دهید: عربی کنکور با آنچه شما درباره‌اش تصور می‌کنید، فرق دارد حتی راحت‌تر از عربی سال‌های قبل است زیرا در دبیرستان برای امتحان تشریحی درس می‌خواندید اما در کنکور، گزینه درست در مقابل دیدگان شما قرار دارد و کافی است که آن را از بین گزینه‌های غلط پیدا کنید.
• گروه سوم: داوطلبانی که عربی را می‌خوانند، آن را به خوبی یاد می‌گیرند اما نمی‌توانند تست‌هایش را بزنند.
توصیه‌ها:
۱- به تست‌های ترکیبی توجه کنید: حتما تا به حال این سؤال برایتان پیش آمده است که چرا دبیر عربی‌تان بعد از تدریس یک مبحث به راحتی و با سرعت به تستی پاسخ می‌دهد اما شما با اینکه آن مبحث را کاملا یاد گرفته‌اید، نمی‌توانید به آن تست جواب دهید؟
کاملا بدیهی است که نمی‌توان با استفاده از نکات یک مبحث به تستی ترکیبی پاسخ داد. حالا پاسخ سؤال‌تان روشن شد. بله، دبیر محترم‌تان براساس تسلطش بر همه مباحث به صورت ناخودآگاه از معلومات خود در پاسخگویی به یک تست ترکیبی استفاده می‌کند؛ مهارتی که شاید شما تا به حال فاقد آن بوده‌اید اما می‌توانید با مرور مطالبی که قبلا خوانده‌اید و تمرین و عمل به توصیه‌هایی که در این نوشته آمده‌ است، آن را به دست آورید.
سؤالات عربی کنکور شامل ۸ تست ترجمه و تعریب، ۴ تست درک مطلب (مفهوم)، ۲ تست تشکیل، ۳ تست تجزیه و ترکیب و ۸ تست قواعد است و همین محدودیت در تعداد سؤالاتی که باید از هر موضوع طرح شود، طراحان سؤال کنکور را به سمت سؤالات ترکیبی سوق داده است تا از این راه بتوانند معلومات بیشتری را مورد ارزیابی قرار دهند اما یک نکته مهم وجود دارد و آن اینکه همه مباحث قابلیت ترکیب با هم را ندارند. از این رو ما هم در کتاب عربی میکروی عمومی گاج تلاش کرده‌ایم مباحثی که قابلیت ترکیب با یکدیگر دارند را استخراج کرده، این نکته‌ها و مباحث را طبق سلیقه طراحان سؤال کنکور در کنار هم قرار داده‌ و به تکرار سؤالات بپردازیم.
۲- با عربی مانند یک درس اختصاصی رفتار کنید: روش یادگیری عربی دقیقا مثل دروس اختصاصی (ریاضی، فیزیک و … ) است یعنی یادگیری‌ مبتنی بر مرور، تمرین و کسب مهارت. مثلا تعداد مرور را با یک کار ساده می‌توان افزایش داد؛ اینکه اگر قرار است ۳ یا ۴ ساعت در هفته عربی بخوانید، این میزان ساعت را بین ۷ روز هفته تقسیم کنید تا بتوانید هر روز عربی بخوانید.
۳- به تکنیک‌ها توجه کنید: شاید ابتدا کمی خنده‌دار به نظر برسد اگر بگوییم بعضی از تست‌های ترجمه را باید با استفاده از قواعد و برخی از تست‌های قواعد را باید با استفاده از ترجمه بزنید اما این یک تکنیک است زیرا مسلما اگر بخواهید یک سؤال بزرگ ترجمه را کلمه به کلمه معنی کنید کل زمان کنکور به اتمام می‌رسد، به همین دلیل توصیه می‌کنیم حتما DVDهای عربی گاج را ببینید. قواعدی که دانستن آنها برای ترجمه لازم است در این DVDها آموزش داده شده است، یعنی لازم نیست همه قواعد را برای ترجمه یاد بگیرید.
۴- خوب نگاه کردن به تست‌ها را یاد بگیرید: کسب این مهارت فقط با زدن چندباره تست‌ها امکان‌پذیر است؛ مهارتی که باعث کشف نکاتی تازه می‌شود که شاید در نگاه اول و دوم به آنها پی نبرده‌ باشید.
داوطلبان عزیز! تست‌های کنکور سخت‌تر نشده بلکه پیچیده‌تر شده و ظاهر صورت سؤال با باطنش فرق کرده است، یعنی تست‌ها خیلی ساده‌تر از آن چیزی است که شما فکر می‌کنید فقط به شرطی که این ضرب‌المثل را آویزه گوش‌تان کنید؛ «فهم السؤال نصف الجواب». به عنوان مثال در صورت تستی آمده «عیّن‌الخطأ فی المعتل» اما وقتی با دقت نگاهش کنید متوجه می‌شوید این تست اصلا ربطی به معتل ندارد و درباره نکته‌های اعراب فعل مضارع است.
۵- تمرین و ممارست هوشمندانه را سرلوحه کار خود قرار دهید. فقط دانستن مباحث عربی و تکنیک‌های پاسخگویی به سؤالات کافی نیست و باید هم به صورت باطنی سؤال پی برد و هم تمرین و ممارست داشت. مثلا همه می‌دانید که چند نوع «ما» در زبان عربی وجود دارد که مهم‌ترین آنها «ما»ی نفی و «ما»ی موصول به معنی «آنچه» است که آمدن آن در صورت سؤال بعضی اوقات دانش‌آموزان را در مورد مثبت و منفی جمله دچار مشکل می‌کند اما این مشکل برای داوطلبی که تمرین داشته و هوشمندانه و با دقت تست‌ها را بررسی کرده پیش نخواهد آمد زیرا او نیازی به بررسی «ما»‌ در صورت سؤال ندارد و می‌داند «ما» منفی و «ما» در صورت سؤال موصول است. دقت کنید حتی توجه به یک خط ساده زیر کلمات هم می‌تواند راهنمای بزرگی در تست‌زنی باشد.
• گروه چهارم: داوطلبانی که درس را یاد می‌گیرند و خیلی خوب تست می‌زنند اما هنوز معجزه زمان را درک نکرده‌ و برای آن برنامه‌ریزی ندارند؛ همان‌هایی که اگر فقط یک ربع بیشتر وقت داشته باشند می‌توانند عربی‌ کنکورشان را ۱۰۰ بزنند.
• توصیه‌های کاربردی:
۱- مواظب باشید در باتلاق عربی گیر نیفتید: همان‌طور که می‌دانید دفترچه عمومی کنکور ۱۰۰ سؤال دارد که باید در ۷۵ دقیقه به آنها پاسخ داد و عربی دومین درس این دفترچه است، پس داوطلبان وقتی سراغ این درس می‌روند که اکثرا هنوز به طور کامل استرس‌شان برطرف نشده و با شرایط کنکور تطبیق نیافته‌اند، حال تصور کنید این داوطلبان در این شرایط در دام تست‌های زمان‌بر عربی بیفتند و وقتی به خود آیند که تنها یک ربع از زمان برایشان باقی مانده است و تست‌های دینی و زبان‌انگلیسی بدون پاسخ!!! به همین دلیل از اصطلاح « باتلاق» استفاده کردیم پس سعی کنید با عمل به توصیه‌ها در این دام گرفتار نشوید.
۲- قرار نیست همه دروس را ۱۰۰ بزنید: قبل از کنکور مشخص کنید به چه تست‌هایی باید جواب بدهید و چه تست‌هایی را نباید بزنید. تعیین تست‌هایی که نباید بزنید به معنی عدم توانایی شما در پاسخگویی به آنها و کنار گذاشتن‌شان به طور کامل نیست بلکه ارزش زمان این قدر زیاد است که ترجیح می‌دهید در صورت داشتن وقت اضافه به آنها بپردازید. این روش اغلب در مورد ۴ تست‌ درک مطلب و تست مفهوم کاربرد دارد. مثلا می‌توانید زدن ۴ تست مفهومی درک مطلب را به بعد از پاسخگویی تست‌های دینی و زبان انگلیسی موکول کنید و اگر وقت اضافه آوردید، سراغ آنها بروید زیرا هر تست‌ عمومی ۴ درصد نمره دارد؛ حال چه تست عربی باشد و چه تست دینی با این تفاوت که می‌توان در همان مدت زمانی که برای زدن ۴ تست درک مطلب عربی لازم است، ۸ تا ۱۰ تست دین و زندگی را پاسخ داد، پس حیف است که این فرصت به سادگی از دست برود. یادآور می‌شویم که DVDهای عربی گاج به طور مفصل به بحث « مدیریت زمان و مدیریت آزمون» پرداخته است.
چند تذکر مهم برای اینکه چگونه درصد عربی خود را افزایش دهیم؟:
۱- نکات عربی خیلی وقت است که تمام شده و در رویکرد جدید طرح سؤال فقط با عناوین سؤالات بازی می‌شود، مثلا دیگر به جای عبارت «عیّن ممنوع من الصرف»، عبارت «عیّن ألفتحه لیست علامه للنصب» را به کار می‌برند.
۲- بهتر است با چاشنی هوش به تست‌ها جواب دهید. اگر به تست‌های هوش نگاه کرده باشید، حتما دیده‌اید که در آنها عموما از علامت استفاده شده است و این موضوع حداقل در تست‌های عربی به چشم می‌خورد. علامتی مانند، « »، ( )، – ، : ، / و … .
بضیا درس عربیو واس خوندن کنار میزارن که کاره خیلی اشتباهیه...
عربی برخلافه ظاهره سختو منفورش میتونه خیلی رتبه بیار باشه...
حتی اگ رو معنیه یسری از مدله فعلا کار بشه میتونن حداقل۵تا از تستایه ترجمرو بزنن که عالیهWink