21-05-2016، 9:44
آیفونهای اپل جزو گرانقیمتترین محصولات بازار تلفنهای همراه هوشمند محسوب میشوند و شکی در این موضوع نیست. اما نکتهی مورد بحث اینجاست که همین قیمت گران، در برخی از کشورها باز هم افزایش مییابد و هزینهی خرید آیفون به قدری بالا میرود که تعجب کاربران دیگر کشورها را برمیانگیزد.
اما آیا میدانید که کاربران اپل در کدام کشورها هزینهی بیشتری را برای خرید آیفون میپردازند؟ گزارشی که به تازگی منتشر شده قرار است که یک پاسخ قابل استناد و بر مبنای آمار رسمی برای این پرسش به ما بدهد. در رتبهی اول گرانترین کشورها برای خرید آیفون، کشور برزیل قرار دارد که مسائل مالیاتی و مسائل مختص بازار عرضه و تقاضا، باعث میشود که کاربران این کشور در سال ۲۰۱۶، مبلغی معادل ۹۳۱ دلار را برای خرید آیفون پرچمدار اپل بپردازند.
جالب است بدانید که هزینهی خرید آیفون ۶ اس در کشور آمریکا که مقر اصلی اپل محسوب میشود، به طور متوسط ۵۹۸ دلار است که این قیمت، ارزانترین قیمت در میان تمام کشورهاست و به افرادی که میخواهند یک آیفون یا هر آیدیوایس اپل را خریداری کنند توصیه میکنیم که از این کشور، خرید خود را انجام دهند؛ البته اگر بتوانند وارد این کشور شوند و در ضمن راضی باشند که جعبهی آیفونشان را هم همراه خود به کشورشان باز نگردانند!
هزینهی خرید آیفون در برزیل، حدود ۱.۵ برابر آمریکا است
با مقایسهی این دو مقدار مشخص میشود که کاربران برزیلی حدود ۱.۵ برابر هزینهی بیشتری را برای خرید آیفون نسبت به کاربران آمریکایی میپردازند و این یعنی به ازای خرید هر دو آیفون در کشور برزیل، میتوان سه آیفون از همان مدل در کشور آمریکا خریداری کرد! بعد از کشور برزیل، کشورهای اندونزی، سوئد، هند، ایتالیا، دانمارک، فنلاند، بلژیک، هلند و اسپانیا به ترتیب ده کشوری هستند که هزینهی خرید آیفون در آنها از تمام کشورهای دیگر در جهان بالاتر است.
در جدول زیر میتوانید هزینهی متوسط خرید آیفون در کشورهای مختلف جهان را در سال ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ مشاهده کنید؛ البته این نکته را هم در نظر داشته باشید که به دلیل اینکه اپل در بازارهایی همچون بازار کشور ایران به صورت رسمی حضور ندارد، آمار فروش و قیمت متوسط این کشورها در این جدول لحاظ نشده است و شاید اگر این اتفاق میافتاد، رکورد گرانترین آیفونها به لطف قاچاقچی های فعال بازار تلفن همراه هوشمند در ایران، [متاسفانه] به ما میرسید!
درصدی که در ستون اول از سمت راست مشاهده میکنید، درصد افزایش قیمت نسبت به هزینهی خرید آیفون در کشور آمریکا است و عبارت NA نیز به معنای عدم وجود اطلاعات کافی دربارهی بازار آن کشور است :
گفتنی است که عواملی همچون قوانین مالیاتی، میزان عرضه و تقاضا در میان کاربران آن کشور، وجود اپل استور رسمی، وجود کارخانجات محلی تولید محصولات اپل و دیگر قوانین و محدودیتهای اقتصادی در هر کشور باعث به وجود آمدن چنین تفاوت عجیبی بین قیمتها میشود.