انجمن های تخصصی فلش خور

نسخه‌ی کامل: آیا ارتباط با جنیان حرام است؟
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
درباره ارتباط با جن شایان توجه است که در عقیده اسلامی جن موجودی است مختار، مکلف، مخلوق از آتش، دارای مرگ و حیات و توالد و تکاثر و همچنین دارای شعور و اراده که به اقتضای خلقتش دارای توانائیهای بالایی است و می تواند کارهای سریع و اعمال شاقه را که از نوع بشر ساخته نیست انجام دهد .


در مورد برقراری ارتباط با اجنه، خاطرنشان می کنیم که در قرآن مجید از جن هایی صحبت به میان آمده است که خدمت حضرت رسول (ص) می آمدند و در نتیجه گوش دادن به آیات قرآن به پیامبر ایمان آوردند[1] و همچنین از جن هایی صحبت شده که در خدمت حضرت سلیمان بوده اند[2] و نیز از انسانهایی صحبت شده که به جن پناه می بردند[3].

 

در روایات اهل بیت “علیهم السلام“ نیز به روایاتی برمی خوریم که حاکی از خدمت نمودن برخی از طایفه جن به افراد صالح است[4].

 

بنابراین به نظر می رسد اصل ارتباط با جن های مسلمان با رعایت موازین شرعی و به شرطی که فرد دارای ظرفیت و توان لازم باشد و برایش ضرر نداشته باشد، مانع شرعی نداشته باشد[5] و در واقع باید با اجنه همان تعامل انسان ها را داشت بدین گونه که اگر جن کافر باشد نمی توان با او هم غذا شد و یا ازدواج نمود و یا از ذبیحه او خورد و مانند این ها ولی اگر جنی مسلمان بود می توان همانند یک انسان مسلمان البته با رعایت مطالب فوق الذکر تعامل داشت.اما با توجه به تبعات این ارتباط و مشقت هایی که دارد و همچنین برای پرهیز از ضررهای احتمالی به هیچ وجه برقراری ارتباط توصیه نمی شود و بجای آن، تاکید می کنیم که: انسان در خود نیروی عظیمی که از خدای تعالی به ودیعه دارد، شکوفا نماید این نیروی عظیم همان توانایهای روح او می باشد که اگر درست مورد تعلیم و ممارست قرار گیرد، قدرتی بس فراتر از بقیه موجودات خواهد یافت و این امر کاملاً ممکن است و در این صورت دیگر ما احتیاجی به شاگردی جن نداریم چرا که روح تربیت شده به آداب الهی بسی قوی تر و شریف تر از جن است.در این البته شما بادی حتما از مرجع تقلید خود استفتا نمایید و هرآنچه فرمودند را عمل کنید.

برای مطالعه بیشتر به لینک های زیر مراجعه نمایید :

ارتباط با جن

جن یک واقعیت است یا افسانه

ضمنا می توانید به کتاب های زیر نیز مراجعه بفرمایید :

جن و شیطان ،علیرضا رجالی تهرانی

دانستنیهایی درباره جن ،ابو علی خدا کرمی

[1] سوره جن، آیات 171.

[2] سوره نمل، آیه 39.

[3] سوره جن، آیه 6.

[4] مراجعه کنید به:

الکافی  1 باب أن الجن یأتیهم فیسألونهم عن معالم دینهم و یتوجهون فی أمورهم ... ص : 394.

الکافی 167 2 باب أخوة المؤمنین بعضهم لبعض ... ص: 165.

وسائل الشیعة 24، 5 باب کراهة الصلاة فی وادی الشقرة...ص: 157.

وسائل الشیعة 5 ،  5 باب کراهة رفع بناء البیت أکثر من سبعة أذرع أو ثمانیة ... ص: 310

وسائل الشیعة 6 ،  5 باب استحباب کتابة آیة الکرسی دورا علی رأس ثمانیة أذرع من الجدار إذا زاد ارتفاعه عنها...

وسائل الشیعة 53،11 باب استحباب التیامن لمن ضل عن الطریق و أن ینادی یا صالح أرشدونا و فی البحر یا حمزة...ص443

وسائل الشیعة 16،25 باب استحباب الشرب من ماء زمزم و الاستشفاء به من کل داء و کراهة الشرب و من ماء برهوت الذی…ص261.

[5] تحرم الکهانة و السحر بالکلام و الکتابة، و الرقیة و الدخنة بعاقیر الکواکب و تصفیة النفس، و التصویر، و العقد و النفث، و الأقسام و العزائم بما لا یفهم معناه و یضر بالغیر فعله. و من السحر الاستخدام للملائکة و الجن و الاستنزال للشیاطین فی کشف الغائب و علاج المضار، و منه الاستحضار بتلبس الروح ببدن منفعل کالصبی و المرأة و کشف الغائب عن لسانه، و منه النیرنجات و هی إظهار غرائب خواص الامتزاجات و أسرار النیرین و یلحق بذلک الطلسمات، و هی تمزیج القوی العالیة الفاعلة بالقوی السافلة المنفعلة لیحدث عنها فعل غریب. فعمل هذا کله و التکسب به حرام، أما علمه لیتوقی أو لئلا یعتریه فلا، و ربما وجب علی الکفایة لیدفع المتنبی‏ء بالسحر، و یقتل مستحله، و یجوز حله بالقرآن و الذکر و الأقسام لا به، و علیه تحمل روایة العلاء بحله.

الدروس / الینابیع ج:35 ص: 396.

و تعلم الکهانة حرام، و الکاهن هو الذی له رئی من الجن یأتیه بالأخبار و یقتل ما لم یتب، و التنجیم حرام و کذا تعلم النجوم مع اعتقاد تأثیرها بالاستقلال.

قواعد الأحکام / الینابیع ج: 14 ص: 497.

الغنیة ج 12 ص 208 ابن زهره اصباح الشیعه ج 13 ص 275 ، السرائر ج 14 ص 402 ابن ادریس شرائع الاسلام ج 14 ص 414 محقق، مختصر النافع ج 14 ص 450 محقق قواعد الاحکام ج 14 ص 497 علامه، اللمعة الدمشقیة ج 14 ص 557 شهید اول الجامع للشرائع ج 17 ص 363 یحیی بن سعید- ارشاد ج 35 ص 312 علامه الدروس ج 35 ص 396 شهید اول.