انجمن های تخصصی فلش خور

نسخه‌ی کامل: با این وضعیت، هیچکس جلودار کروناویروس نخواهد بود
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
با این وضعیت، هیچکس جلودار کروناویروس نخواهد بود 1

سرپرست مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به تاثیر حضور در اجتماعات در ابتلا به ویروس کرونا گفت: زمانی که بیمار مبتلا به کروناویروس را ردیابی می‌کنیم، متوجه می‌شویم که این ابتلا به دنبال حضور در جشن، مسافرت و یا گردهمایی بوده است.

دکتر سیدمحمد علوی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: نکته‌ای که اخیرا مردم رعایت نمی‌کنند و به آن کم توجه شده‌اند، رفتن به مهمانی‌ها، شرکت در مراسمات و رفتن به مسافرت‌ها است و همه این موارد، رفتاری هستند که باعث انتشار عفونت می‌شوند.

وی افزود: زمانی که بیمار مبتلا به کروناویروس را ردیابی می‌کنیم، متوجه می‌شویم که این ابتلا به دنبال حضور در جشن، مسافرت و یا گردهمایی بوده است.

علوی عنوان کرد: در اوایل شیوع کروناویروس، شعار در "خانه بمانید" را دادیم و دست‌هایمان را به علامت پیروزی بالا بردیم و گفتیم کرونا را شکست می‌دهیم اما چرا همه این شعارها فراموش شدند؟ با این وضعیت چگونه می‌خواهیم کرونا را شکست دهیم؟ با عدم رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی، عدم استفاده از ماسک و خروج از منزل می‌خواهیم کرونا را شکست دهیم؟

وی افزود: زمانی که تمام کشور از جمله استان‌های قم و گیلان، با تعداد زیادی از مبتلایان به کرونا درگیر بودند، در خوزستان موارد ابتلا زیاد نبود زیرا خوزستان نخستین استانی بود که پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کرد.

سرپرست مرکز بهداشت خوزستان گفت: در ۱۳ فروردین‌ماه که روز طبیعت است، محدودیت‌های ترافیکی زیادی اعمال و پارک‌ها تعطیل شدند و کسی به گشت و گذار نرفت تا بتوانیم بیماری را شکست دهیم.

وی تصریح کرد: چه شد که پس از ۳۱ فروردین‌ماه و با بازگشایی‌ها تصور بر این شد که شیوع ویروس تمام شده است و مردم به رفتار قدیمی خود و به حالت عادی برگشتند، در حالی که همه مسئولین بهداشتی مرتبا هشدار می‌دهند که کروناویروس هنوز وجود دارد و با ما زندگی می‌کند. اگر کوچک‌ترین غفلتی شود، کروناویروس بدتر از حالت قبلی ما را مورد تهدید قرار می‌دهد.

علوی گفت: ما نمی‌خواهیم از زیر بار مسئولیت سنگینی که بر عهده ما گذاشته شده، شانه خالی کنیم اما همه می‌دانند اختیارات و قدرت مانورمان محدود است. ما تنها می‌توانیم بیماریابی انجام دهیم و مبتلایان به کروناویروس را توصیه به قرنطینه کنیم و افرادی که نیاز به بستری دارند را به بیمارستان‌ها هدایت کنیم.

وی افزود: نمی‌توانیم به زور درب منزل مردم را قفل کنیم و یا جلوی درب منزل آن‌ها مامور بگذاریم تا از خانه خارج نشوند. باید مردم با ما همکاری کنند در غیر این صورت کروناویروس را همراه خواهیم داشت و هیچ کس جلودارش نخواهد بود.

سرپرست مرکز بهداشت خوزستان بیان کرد: زمانی می‌توانیم کروناویروس را مهار کنیم و شاهد کاهش موارد ابتلا باشیم که مردم پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند. مگر در این پروتکل‌ها چه کارهای سختی وجود دارد که مردم نمی‌توانند آن‌ها را انجام دهند؟