انجمن های تخصصی فلش خور

نسخه‌ی کامل: بیوگرافی معین
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
بیوگرافی معین
معین در سال ۱۳۳۰در شهرستان نجف آباد واقع در استان اصفهان در خانواده ای کاملا مذهبی و از نظر مالی در سطح متوسط و پر جمعیت به دنیا آمد. او در دوران نوجوانی و جوانی قرآن را با صوت و اشعار و غزلیات شعرای بزرگ را با لحنی زیبا می خواند. وی در سن ۱۸ سالگی با یادگیری ساز تار با نتها و گوشه های موسیقی و آوازی آشنا شد. او در همان دوران با دوستان خود در مجالس شادمانی برنامه های بسیاری در شهر خود و دیگر شهرهای استان اصفهان اجرا می کرد. معین در سن ۲۰ سالگی در اصفهان به خاطر استعداد و صدای زیبای خود توانست با اساتیدی همچون تاج اصفهانی و حسن کسائی آشنا شود و در کلاس های آواز و موسیقی ایشان شرکت کند. معین در سال های پیش از انقلاب اسلامی در ایران از سال ۵۵ تا ۵۸ به طور مداوم هر شب در هتل عباسی و هزار و یک شب اصفهان برنامه اجرا می کرد. او به خاطر همین کار توانست با افراد بیشتری در زمینه موسیقی و آواز آشنا شود.
بعد از انقلاب معین فعالیت های خود را تا قبل از انقلاب فرهنگی ادامه داد و در سال ۵۹ توانست اولین کاست خود را با نام یکی را دوست میدارم را منتشر کند و صدای خود را به تمام ایرانیان در سراسر ایران و دنیا برساند. وی در سال ۱۳۶۰ ایران را ترک کرد و در ایالات متحده آمریکا با کمک هنرمندانی همچون هایده توانست کار خود را شروع کند و تا به امروز ادامه دهد.
شایعات
اولین و باور انگیز ترین شایعه در مورد معین اینست که می گویند معین نابینا می باشد. در صورتی که معین از هر دو چشم بینا است و فقط یکی چشمان او به خاطر صدمه دیدن عصب پلک او در زمان نوجوانی کم سو شده و به خاطر غیر متعادل بودن پلک (ناتوانی باز نگه داشتن او در زمان طولانی) چشمش از عینک آفتابی طبی استفاده می کند.
دومین شایعه که بیشتر از روی اشتباه است نام معین می باشد که او را به اسم رضا می شناسند و گروهی اسمش را معین می دانند در صورتی که نام وی نصرالله می باشد. رضا شاعر بیشتر آهنگ های معین قبل از خروج وی از ایران بوده و بخاطر اینکه در کاست هایی که منتشر شد نام این دو را در کنار هم به این صورت رضا. معین چاپ کرده بودند بیشتر دوستاران وی به اشتباه او را رضا معین خواندند و یا بعضی ها اسم او را معین تصور کردند.
شایعات بسیار دیگری هم هست همانند اینکه امید برادر معین می باشد در صورتی که معین هیچ نسبتی با امید ندارد (معین ۳ برادر به نام های مصطفی مرتضی و فتح الله داشت که فتح الله در سال ۱۳۸۲ فوت کرده). و یا اینکه معین در آمریکا دارای چند شرکت بزرگ و چند قمار خانه و مشروب فروشی است. در صورتی که او تنها منبع درآمدش فقط از راه خوانندگی و کلاس های موسیقی می باشد. وی از مشروب متنفر است زیرا او به دین اسلام اعتقاد دارد و نماز خود را ترک نگفته و همیشه با خدای خود در راز و نیاز است و همیشه موفقیت خود را در کمک خداوند به خود می داند.
امروزه معین به خاطر موقعیت بالایی که دارد بیشتر از پیش به آهنگ ها و ترانه هایی که قرار به اجرای آن دارد حساسیت نشان می دهد. و از طرف دیگر به خاطر وجود افرادی که هیچ از این هنر والا نمی دانند و فقط صرف داشتن موقعیت مالی بالایی که برخوردارند بیشتر این هنر را به تفریح تشبیه کرده اند کمتر کسی هست که اشعار و آهنگ های مناسب برای معین بسراید و بسازد. به همین خاطر انتشار کارهای جدید از طرف او با فواصل بسیار انجام میگیرد
گذری بر گذشته
استاد معین در شهر نجف آباد استان اصفهان به دنیا آمد. نام درست ایشان نصرالله معین نجف آبادی است. استاد معین در یک خانواده کاملا مذهبی به دنیا آمده است. یازده برادر و خواهر هستند که نام چهار برادر عبارتند از: صیف الله(شاید فتح الله)، نصرالله( استاد معین )، مرتضی و نام برادر چهارم که متاسفانه برای ما مشخص نیست. استاد معین فرزند هفتم این خانواده می باشد و خانم اشرف فرزند آخر این خانواده و خواهر استاد معین به همراه ایشان زندگی می کنند.
پدر استاد معین متاسفانه فوت کرده اند –روحشان شاد- و استاد معین با مادر خود زندگی می کنند. استاد معین در گذشته به همراه پدر خود در شغل قالی فروشی فعالیت داشته است و در کنار این حرفه افتخار مداحی اهل بیت را نیز داشته اند.
اصفهان
معین، اصفهان، زادگاه زیبای خود را بسیار دوست داشت و با اینکه در زمان معین مکان تجمع هنرمندان در پایتخت کشور یعنی تهران بود معین در اصفهان ماند و در هتل شاه عباس اصفهان به اجرای برنامه پرداخت و اصفهان را ترک نکرد. تمام عشق و علاقه معین پس از خانواده اش در اصفهان پایان می پذیرد. او اصفهان را بسیار دوست دارد و هنوز هم دلش می خواهد به اصفهان برگردد.
آغاز رسمی فعالیت هنری
فعالیت هنری استاد معین به طور رسمی پس از انتشار ترانه یکی را دوست می دارم شروع شد. این ترانه در ایران و در زمانی منتشر شد که حکومت مرکزی ایران جمهوری اسلامی ایران بود. اما پس از آن دیگر مجالی برای صدای قلب های شکسته نبود و استاد معین ایران سرزمین مادری خود را ترک کرد. استاد معین پس از اینکه ترانه یکی را دوست می دارم را در ایران منتشر کرد کشور را ترک کرد؛ و این وداع تلخ استاد معین بود با وطن عزیزش ایران که خود در ترانه ی ایران عشق فراوانش را به سرزمین آریا نشان می دهد.
یکی را دوست می دارم . . .
در مورد یکی از ترانه های استاد معین عزیز برای بعضی از افراد شک وجود دارد و آن هم یکی از زیباترین ترانه های اوست. فکر می کنید نام این ترانه چیست؟ یکی را دوست می دارم! وقتی استاد معین از ایران به لس آنجلس آمریکا رفت متوجه شد این ترانه توسط بهترین خواننده زن ایران هایده – روحش شاد – اجرا شده است. و بسیاری از مردم در آن زمان (حتی امروزه!!!) فکر می کردند که استاد معین ترانه هایده را دوباره اجرا کرده است. در صورتی استاد معین پس از اجرای این ترانه بود که به شهرت رسید . . .
برای توضیح بیشتر می توان اینگون مسئله را روشن ساخت که استاد معین متن ترانه را درسال ۱۳۵۹ از آقای مسعود امینی گرفت و در داخل ایران برای آن آهنگ سازی کرد و به هنگامی که این ترانه را وارد بازار کرد و با استقبال عمومی مردم ایران همراه شد، استاد معین تصمیم به ترک کشور گرفت تا بتواند ترانه های دیگر این آلبوم را نیز بسازد. برای این کار به آمریکا رفت و در آنجا آلبوم را به طور رسمی به بازار ارائه داد.
آلبوم های استاد معین
تا کنون آلبوم های بسیار زیادی از استاد معین منتشر شده اند که بسیاری رسمی هستند مانند آلبوم لحظه ها، معما و . . . تعدادی هم مانند آلبوم عاشقانه ها، دل سوخته، گل های غربت و . . . به صورت گلچینی از آلبوم های استاد معین و یا گلچینی از ترانه های استاد معین به همراه گلچین ترانه های خوانندگان دیگر است. از وضعیت رسمی یا غیر رسمی بودن تعدادی از این آلبوم ها مشخصا اطلاعی نداریم به همین دلیل از تقسیم کردن این آلبوم ها به دو دسته رسمی و غیر رسمی خودداری می کنیم.
آلبوم های استاد معین به این صورت هستند:
یکی را دوست می دارم، کعبه، هوس، سفر، سفر(هایده و معین)، گل های غربت(هایده و معین)، آرزو، بی بی گل، صبحت بخیر عزیزم(عاشق تر از من چه کسی)، به تو می اندیشم(سکه یا ننه)، اصفهان(فائزه و معین)، خاطره۷ (شهره و معین)، مست، مسافر(گل های غربت۳)، دل سوخته، دلبر(معین، داریوش و ابی)، هزار و یک شب(هایده، معین، داریوش و ابی)، ترانه سال(هایده، مهستی و معین)، سلمان، پریچهر، نماز، تولد عشق، عاشقانه ها، پنجره، معما، پرواز، لحظه ها و جدید ترین آلبوم معین که در سال ۱۳۸۵ منتشر شد با نام دیدی گفتم……نگفتم؟
همراهان صدای قلب های شکسته
استاد معین همکاری بسیار زیادی با هنرمندان برجسته و گران قدر ایران داشته است که از جمله آنها می توان به نام این اساتید اشاره کرد: داریوش اقبالی (داریوش) برنده جایزه در فستیوال موسیقی، فیلم و رسانه های تصویری که چندی پیش در بحرین برگذار شد و داریوش به عنوان نماینده سبک معاصر و منحصر بفرد موسیقی ایران این سبک را به جهان معرفی کرد و برنده بالاترین نشان صلح گشت. ابراهیم حامدی (ابی)، هایده (سکینه دده بالا) ـ روحش شاد ـ یکی از استثنایی ترین نوابغ موسیقی ایرانی، فائزه با صدای دلنشین خود، شهره یکی از بهترین خوانندگان زن که امروزه هم به فعالیت هنری خود ادامه می دهد، مهستی که زبان ناتوان است از بیان هنر او. استاد معین با این عزیزان در زمینه انتشار آلبوم مشترک همکاری داشته است.
اما در زمینه آهنگ سازی و تنظیم می توان نام این اساتید را نام برد: بیژن (بیژن مرتضوی) برنده جایزه بهترین آهنگساز جهان و برنده جایزه ویولن طلایی، آقای صادق نوجوکی از نوابغ آهنگسازی ایران که واقعا هنر ایشان در آهنگسازی وصف نشدنی است از نمونه این ترانه ها می توان به تران های استثنایی تنهای تنها، من از راه اومدم، سکه، پروردگارا و . . . اشاره کرد. استاد حسن شماعی زاده که هنر فراوان ایشان در آهنگسازی قابل وصف نیست. می توان از ترانه هایی که ایشان آهنگساز آن بوده اند به ترانه ی ماندگار لحظه ها در آلبوم لحظه ها اشاره کرد. آندارنیک مادادیان (اندی) که از خوانندگان خوب ایرانی هستند و از ترانه هایی که ایشان تنظیم کننده آن بوده اند می توان ترانه به تو می اندیشم اشاره کرد. و جمع بسیار زیادی از هنرمندان ایرانی که واقعا ذکر کردن نام تمامی آنها کار بسیار دشواری است.
هر چه از دل بر آید لاجرم بر دل نشیند . . .
استاد معین در ترانه های خود به تمام ابعاد زندگی اشاره کرده است. مهر به دخترش در اجرای ترانه های بابا و پریچهر و مهر و علاقه ی او به همسرش در اجرای ترانه طناز در آلبوم یکی را دوست می دارم(استاد معین از همسر خود جدا شده است). مهر و علاقه ی او به وطن عزیزش ایران در اجرای ترانه ایران از آلبوم نماز که به حق حزن و اندوهی که در صدای اوست نشان دهنده ی تمام احساسات معین نسبت به ایران است که به هیچ زبانی نمی توان این حالت روحانی را توصیف کرد. پس ما نیز از توصیف این حالت خودداری می کنیم و شما را دعوت می کنیم تا برای یک بار ترانه ایران استاد معین را با تمام وجود گوش کنید و ببینید که ایرانی هر کجا هم باشد ایرانی است و این پیوندی است ناگسستنی بین ایران و ایرانی. دعوت انسان ها به فرار از غم در اجرای ترانه های گذشته، خوش بینی و . . . که این شاید یکی از مهم ترین مسائلی است که متاسفانه در زندگی ماشینی امروز به آن محتاج هستیم تا زیر بار غم دور و زمانه تاب و تحمل داشته باشیم.
شاهکار استاد معین
اوج کار استاد معین در اجرای ترانه های او درباره دین مقدسش اسلام است. الله اکبر……الله اکبر. اجرای ترانه نماز که زیبایی آن را نمی توان وصف کرد. و از همه مهم تر اجرای ترانه سلمان در سال ۱۳۶۸ پس از اهانت سلمان رشدی به پیامبر خدا در کتاب آیات شیطانی در سال ۱۳۶۷ که واقعا اوج علاقه ی استاد معین به دین آخرین پیامبر خدا را نشان می دهد.
تــــو ای وارث افــــکار شیــــطانی……نگـــــو، نگـــــو، نگـــــو نامرد بی انصاف…….نگـــــو دیگراز اســلامـم، که من فردی مسلمانم……من از مهد دلیرانم، من از آن دسته شیرانم که مرد گوی و میدانم……برای دین و ایمانم فدا می سازم این جانم……قسم به دین و ایمانم که من انجیل می دانم……قسم به نور چشمانم که من تورات می خوانم……قسم به خاک ایرانم، که من فردی مسلمانم……و من یک عاشقم، عاشق آیات قرآنم، بله من عاشق آیات قرآنم……مگر قرآن چه می گوید: بجز عشق و فداکاری……بجز راه صفا و دوری از ننگ و ریاکاری……بجز راه وفا و عشق می خواند . . .
صدای قلب ها
عده ای از خواننده های ایرانی تنها به سیاست فکر می کنند و تمام تلاش هنری خود را صرف این مسله می کنند. عده ای فقط در کار های مذهبی فعالیت می کنند. عده ای فقط به شادی و سرور مردم فکر می کنند و سعی می کنند تنها با کار های خود غمی را از دل مردم بردارند. عده ای از غم دل عاشقان سخن می گویند و . . . اما استاد معین در تمام این زمینه ها فعالیت داشته است و به حق در تمام موارد پیروز و سر بلند بوده است. امیدواریم که استاد معین سالیان سال با صدای زیبا و روحانی خود در کنار ما باشد.
پس از لحظه ها
حتما شما هم مانند ما از اینکه استاد معین چهار سال پس از وارد شدن آلبوم لحظه ها دیگر آلبومی را وارد بازار نکردند بسیار ناراحتید. در گفتگویی که استاد معین با شبکه بی بی سی داشت گفت که اگر می خواست در این چهار سال آلبومی ارائه دهد سراسر غربت و جدایی و اندوه بود. و ای کاش استاد معین در این چهار سال آلبومی به بازار عرضه می کرد زیرا که حتی ترانه های سراسر اندوه او نیز عالی هستند و غیر قابل وصف و ارزش هزاران بار گوش دادن را دارند.

بچه خوشگل یه چیزی یادت نره
ممنون