انجمن های تخصصی فلش خور

نسخه‌ی کامل: خلبانان جنگنده ترکیه آمریکایی بودند
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
دو خلبان یک فروند جنگنده ارتش ترکیه که با آتشبار ضد هوایی ارتش سوریه در حریم هوایی این کشور سرنگون شد ، امریکایی بودند .
به گزارش مشرق به نقل از واحد مرکزی خبر، شبکه تلویزیونی الدنیا با اعلام این خبر و در گزارش مفصلی از واکنشهای ترکیه و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) به سرنگونی این جنگنده و تلاش آنها برای بهره برداری از این موضوع به منظور تشدید فشارها به سوریه اعلام کرد : گزارشهایی منتشر شده است مبنی بر اینکه دو خلبان فانتوم اف چهار امریکایی ارتش ترکیه که در حریم هوایی سوریه سرنگون شد امریکایی بودند .

شبکه الدنیا افزود شماری از کارشناسان روس تأکید کردند این هواپیما با مأموریتی که از سوی ناتو به آن محول شده بود در مأموریت شناسایی بود .

شبکه الدنیا در بخشی از گزارش خود این پرسش را مطرح کرد زمانیکه اسرائیلی ها نه نفر از اتباع ترک را بر روی کشتی مرمره در آبهای بین المللی کشتند چرا از ناتو نخواستند که تشکیل جلسه دهد.

شبکه الدنیا افزود رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه اگر از قدرت سوریه اطلاع نداشت به دوستانش در ناتو متوسل نمی شد.
_________
به گفته یک منبع آگاه نظامی، ارتش سوریه فانتوم ترک را با توپ ضدهوایی 23م ساخت ایران هدف قرار داده و سرنگون کرده است. 

به گزارش العالم به نقل از پایگاه خبری عکس‌السیر سوریه این منبع آگاه افزوده است سوریه این سیستم پدافند هوایی را در سال 2010 از ایران خریداری و در برخی از مناطق نصب کرد. بر اساس این گزارش سیستم ضدهوایی 23م مزبور توان شلیک پنج هزار گلوله در دقیقه را دارد و به دلیل برخی سامانه‌های خاص آن، دارای دقت فراوانی است به گونه‌ای که احتمال خطا در آن نمی‌رود.

به نوشته کارشناس مسایل نظامی که این اطلاعات را در اختیار پایگاه خبری عكس السير قرار داده‌اند، پرواز جنگنده ترک در ارتفاع کمتر از 100متر و سرعت بالای 800 کیلومتر برای آن بوده که در دید رادارهای سوریه قرار نگیرد، اما این توپ موفق شد تا جنگنده ترک را به صورت کامل هدف قرار داده و حتی به وی فرصت مانور و فرار از این حادثه را هم ندهد.

به نظر می‌رسد که منظور این کارشناس نظامی سوریه‌ای از این سیستم ضدهوایی، توپ‌های 23م مجهز به سامانه‌های اپتیکی است که بدون خدمه بوده و توانایی بالایی در هدف قرار دادن اهداف خود دارند.

در مورد مشخصات دیگر این سامانه آمده است: استفاده از الکتروموتور و یا سرورموتورها برای ایجاد حرکت در توپ و حذف خدمه، استفاده از دوربین برای هدفگیری و سامانه کنترل از راه دور توپ، یکی از این بهینه سازی‌ها است. کنترل از راه دور، مشکلات ناشی از بی دقتی یا خستگی خدمه در هدفگیری را بر طرف کرده و امکان تغییر سریع در انتخاب هدف را فراهم می‌کند.

گفتنی است وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران چند نوع بهینه‌سازی بر روی توپ 23م انجام داده و علاوه بر نوع دو لول آن در دو نوع شش و هشت لول نیز اقدام به تولید آن کرده است که مشخص نیست کدام یک از این توپ‌ها در هدف قرار دادن جنگنده ترک حضور داشته‌اند.

کارشناسان بر این باورند که ارتش سوریه علاوه بر سامانه‌های دفاعی ساخت روسیه، از سامانه های ضد هوایی ساخت ایران نیز به صورت گسترده بهره می‌برد که یکی از دلایل آن، قیمت ارزان تمام شده و همچنین خدمات پشتیبانی به همراه کیفیت مناسب آن‌ها است.

جهاد المقدسی سخنگونی وزارت امورخارجه ترکیه تاکید کرده بود که فانتوم ترک در آسمان سوریه و با توپ‌ 23م که برد آن بیش از 2500 متر نیست هدف قرار گرفته و این مساله را هنگام تحویل لاشه هواپیما به ترک‌ها مستند سازی کرده‌اند. اما دولت ترکیه که می‌خواهد این مساله را پیراهن عثمان کند، شکایت به ناتو برده و خواستار دخالت این سازمان برای پاسخ به سوریه شده است.