انجمن های تخصصی فلش خور

نسخه‌ی کامل: خواص بلوبري
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
خواص بلوبری ...؟

بلوبری یا گیاه دارویی قره قاط (قره قات )

بلوبری میوه ای است كه كمتر فرد ایرانی آن را می شناسد،ولی خوب خواص اعجاب انگیزش اینقدر زیاد هست كه شناخت آن لازم و ضروری است.
شاید روزی كشت و برداشت اون هم توی ایران رواج پیدا كنه و از همه مهمتر نام فارسی بهش اختصاص داده بشه.
اسم لاتین این میوه بلوبری است. بلوبری نوعی گیاه گلدار با میوه ای توت مانند به رنگ ابی تیره یا بنفش است. این میوه بومی شمال امریكا می باشد. همان طور كه در تصویر می بینید گل های این گیاه به صورت توپی، سفید رنگ و صورتی رنگ پریده یا قرمزمی باشد. طعم میوه های این گیاه شیرین می باشد.بوته های آن می تواند میوه از ماه می تا ماه ژوئن (به مدت یك ماه )می باشد كه البته مدت میوه داری این گیاه را می توان تغییر داد. واین تحت تاثیر شرایط محلی گیاه مثل ارتفاع و پهنای جغرافیایی می باشد.
این میوه یكی از خوشمزه ترین میوه های تابستانی می باشد. این میوه به ظاهر كوچك نقش موثری در نرم كردن پوست های خشك، ارتقا عملكرد مغز و پیشگیری از سرطان دارد.


میوه و برگهای بلوبری در تهیه داروهای گیاهی كاربرد دارند. میوه آن حاوی تركیباتی به نام "آنتی سیانوسید" است كه گفته میشود رگهای خونی را تقویت می كند، جریان خون را بهبود می بخشد و می توان از آن در درمان اختلالات چشمی نظیر رتینوپاتی دیابتی، آب مروارید و آب سیاه و اختلالات گردش خون در بدن نظیر رگهای واریس و بواسیر استفاده كرد.


این تركیبات همچنین شبكیه را (بخشی از چشم كه دید در شب را تقویت و به چشم كمك می كند تا با تغییرات نور سازگاری پیدا كند)، تقویت می كنند. خلبانان بریتانیایی در طول جنگ جهانی دوم قبل از عزیمت به عملیات بمباران شبانه بلوبری مصرف می كردند چون در اثر مصرف آن قدرت بینایی آنها تقویت می شد.

برگهای بلوبری، برای كنترل میزان قند خون در افراد دیابتی مورد استفاده قرار گرفته است، لیكن هیچگونه اسناد و مدارك مستندی دال بر موفقیت این نوع درمان وجود ندارد. هر چند مصرف بلوبری در هر میزان بی خطر است، اما اگر برگهای این گیاه در مقادیر بالا و به مدت طولانی مصرف شود سمی است. به همین دلیل، مصرف كم و محدود آن توصیه می گردد.

بلوبری خشك در طول سالیان متمادی برای درمان اسهال مورد مصرف بوده است. این گیاه حاوی میزان بالای "تانین" است، كه به كنترل و كاهش التهاب روده ای (كه سبب اسهال میشود) كمك می كند.

عصاره بلوبری، نیزمی تواند معده را در مقابل عارضه اولسر حفاظت كند. این ماده تولید موكوس معده را، كه در مقابل اسیدهای هاضمه مقاومت می كند، تحریك می كند. چون این ماده عضلات را شل می كند، در تسكین درد ناشی از انقباضهای قاعدگی می تواند مؤثر واقع شود.



● تركیباتمهمترین تركیبات موجود در میوه و عصارهٔ بلوبری

. تركیبات گلوكزی به نام "آنتی سیانوسیدها" است. این تركیبات به تشكیل مویرگهای قویتر كمك می كند، گردش خون به تمامی نقاط را بهبود می بخشد و كاهش چسبندگی پلاكت خون را سبب میشود و از انعقاد خون جبوگیری می كند. این عناصر رنگدانه ای كه قدرت بینایی در شب را تقویت و به چشم در سازگاری با تصورات نور سازگاری پیدا كند، كمك می كنند. برگهای بلوبری از نظر "كرومیوم" غنی هستند، و احتمالاً بدین خاطر است كه می توانند در كنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت مؤثر واقع شوند. بلوبری خشك شده حاوی مقدار زیادی "تانیس و پكتین" است كه این مواد با اثر قابض خود التهاب ایجاد كننده اسهال را كنترل می كند.

● انواع

بلوبری، را می توان به صورت تازه یا خشك شده مصرف كرد. می توان از بلوبری تازه یا خشك شده یا از برگهای آن چای تهیه كرد. عصاره آن به صورت كپسولهای پودری عرضه میشود و باید دارای محتوای ۲۵ درصد عناصر آنتی سیانوسید استاندارد شده باشد. عصاره آن حاوی بالاترین درصد آنتی سیانوسید است، كه در اصل ,موثرترین شكل مصرفی بلوبری تلقی میشود



● استفاده
بلوبری حاوی تركیبات و عناصری است كه سیستم گردش خون را تقویت می كند. لذا می توانید از آن به عنوان یك درمان پیشگیرانه، در صورتی كه از نظر سابقه خانوادگی دارای مشكلات و اختلالات گردش خون نظیر واریس، بواسیر یا آرترواسكلروز هستید، استفاده كنید. بلوبری همچنین به سلامتی بینایی نیز كمك می كند و می توان آنرا برای پیشگیری از بروز اختلالات چشمی ناشی از پیری یا بیماری دیابت مانند آب مروارید، آب سیاه، دژنراسیون ماكولا یا رتینوپاتی دیابتی مصرف كرد. بلوبری در درمان اسهال نیز مؤثر است اما اگر این عارضه بیشتر از سه یا چهار روز طول بكشد، باید با پزشك خود مشورت كنید.

مطالعه ای جدید ثابت کرده که موش هایی که در رژیم غذایی آنها بلوبری به میزان فراوان گنجانده شده ، بعد از مدتی چربی شکمی خود را از دست داده اند.
به گزارش گروه ترجمه سلامت نیوز، گفتنی است که این نوع چربی ارتباط قوی با ابتلا به دیابت و بیماری قلبی دارد.

از دیگر مزایای بلوبری كاهش كلسترول و ارتقا سطح گلوكز خون می باشد. محققان می گویند كه آنتی اكسیدان موجود در بلوبری روش ذخیره بدن و پردازش گلوكز و یا قند را تغییر می دهد. بنابراین خطر ابتلا به دیابت و بیماری قلبی را كاهش می دهد. تاكنون مزایای خوردن میوه ها و سبزیجات به كرات ثابت شده است. اما این تحقیق تاثیر بسزای بلوبری در كاهش چربی شكمی را نشان می دهد.

بلوبری برای درمان اختلالات چشم و گردش خون:عصاره استاندارد بلوبری (حاوی ۲۵ درصد آنتی سیانوسید) به صورت كپسول و میزان مصرفی آن معادل ۴۸۰ میلی گرم در روز در دو یا سه نوبت است و پس از بهبودی، باید مصرف آن روزانه ۲۴۰ میلی گرم ادامه یابد. هدف از تداوم مصرف آن پیشگیری از بیماری است.
بلوبری برای درمان گرفتگیهای قاعدگی وپیشگیری از زخم:۲۰ الی ۴۰ میلی گرم عصاره آن روزانه سه بار، ۲ الی ۴ ملی لیتر تنتور (۱/۵) روزانه سه بار یا روزانه نصف لیوان بلوبری تازه را مصرف كنید.
بلوبری برای درمان اسهال:۵ تا ۱۰ بلوبری خشك كوبده شده را در آب سرد حل كنید و به مدت ۱۰ دقیقه بجوشانید و سپس از صافی عبور دهید و مصرف كنید.
بلوبری برای درمان دیابت:
یك لیوان آب جوش را روی بیش از ۱ گرم (تقریباً ۱/۲ ۱ قاشق چیاخوری) برگ بلوبری بریزید و پس از ۱۰ الی ۱۵ دقیقه آنرا از صافی عبور دهید. مصرف طلانی مدت باید حتماً زیر نظر پزشك معالج باشد.
بلوبری برایپوست:

بلوبری منبع عالی ویتامین A است كه مواد مغذی پوست سالم را فراهم می كند. همچنین حاوی سطح بالایی آنتی اكسیدانهاست و رادیكالهای آزاد كه سبب خرابی مسلم سلولهای پوست می شود را نابود می كند. آنتی اكسیدانها و فیتوكمیكال ها (منابع غذایی گیاهی) در بلوبری، DNA رادیكالهای آزاد را بطور شیمیایی خنثی می كند. و صدمه به سلول را كاهش می دهد. زمانی كه سلولهای پوست از آسیب و تجزیه حفظ می شوند، جوانتر می شوند. بلوبری ها منبع عالی فیبرهای محلول و غیر محلول، ویتامینC، منگنز، ویتامینE و ریبوفلاوین اند.

جوان كنندهپوست
آنتی اكسیدان های موجود در این میوه باعث نرمی پوست می شود. تركیب آن با آب لیمو و شكر منجر به روشن تر شدن و پوست اندازی می شود.

میوه و عصاره بلوبری بی خطر است و عوارض جانبی شناخته شده ای ندارند. مصرف آنها در دوران بارداری و شیردهی بی خطر است. برگ آن اگر صحیح مصرف شود خطری ندارد، اما نباید میزان مصرف آن در مدت طولانی بالا باشد چون احتمال مسمومیت وجود دارد.

كمك به مثانه
این میوه مثل كران بری حاوی تركیباتی است كه مانع از چسبیدن باكتری ها به دیواره مثانه می شود. بنابر این امكان عفونت مثانه كاهش می یابد.
پیشگیری ازسرطان
انتوسیانین های بلوبری – كه به آن رنگ مات آبی می دهد- به رادیكال های آزاد (عامل سرطان)حمله كرده و مانع ازرشد سلولهای سرطانی می شود. خوردن تنها نیم فنجان از این میوه در روز این نقش را به خوبی برآورده می كند.

غذایمغز

محققان می گویند كه این میوه مانع از مشكلات مغزی نظیر از دست دادن حافظه می شود. و این به خاطر آنتی اكسیدان ها و فلاونوئیدهای موجود در این میوه است