12-09-2013، 18:13
10 دقیقه ابتدایی: طراحیدیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
نخستین چیزی که در هنگام دیدن یک گوشی با آن برخورد میکنید، ظاهر آن است. سپس خوش دستی، جنس بدنه و وزن آن خودنمایی میکند و پس از مدت کوتاهی بی احتیاطی در استفاده از گوشی، استحکام آن نیز برایتان مهم میشود! از نگاه اول میگذریم چون ظاهر کالا سلیقهای است، البته نمیتوان منکر شد که در کل اچتیسی محصولات جذابتری تولید مینماید. البته نباید از نقطه ضعف بزرگی که در طراحی “شاپرک” محبوب ما وجود دارد بگذریم، و این نقطه ضعف طراحی عبارت است از محل قرار گیری دکمه پاور. در حال حاضر تمام کمپانیها برای اسمارت فونهای بالای 4.5 اینچی خود دکمه پاور را در جایی از طرفین گوشی قرار میدهند که خوش دستتر باشد اما اچتیسی در طراحی باترفلای همانند گوشیهای کوچکتر از 4.3 اینچی عمل نموده و دکمه پاور را در بالای گوشی قرار داده است که زمانی که با یک دست با گوشی کار میکنید، رسیدن به آن بسیار سخت است. در پشت هر دو محصول دوربین، فلش LED و اسپیکر قرار گرفته است که البته چیدمان متفاوتی دارند، اما این بار میتوان محصول اچتیسی را از این نظر برتر دانست. همچنین در طراحی Butterfly خبری از کلیدهای متداول به صورت فیزیکی نیست اما S4 همانند برادران گذشتهاش کلید خانه را به صورت سختافزاری دارد.
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.دقیقه 10 تا 20: وزن و کیفیت ساخت
زمانیکه هر دو اسمارتفون را همزمان در دست میگیرید یا کنار همدیگر قرار میدهید، احتمالا دلتان به حال S4 خواهد سوخت! محصول سامسونگ علاوه بر اینکه جثه کوچکتری نسبت به رقیب خود دارد، سبک وزنتر نیز است. اما باید حواس خود را جمع کنید چرا که اولا این ریز نقشی S4 باعث خوش دست بودن آن نسبت به رقیبش میشود و ثانیا به دلیل تجهیز S4 به نسل سوم گوریلا گلس، طبیعتا مقامت آن در برابر ضربه نیز از شاپرک سنگین وزن ما بیشتر میشود! در نهایت باید گفت جنس بدنه هر دو محصول پلاستیکی است و تفاوت کیفیت آنچنانی در این مورد وجود ندارد، اگرچه جنس بدنه باترفلای دلچسبتر است.
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.دقیقه 20 تا 30: نمایشگر
در این قسمت از پیکار ما شاهد شباهتها و تفاوتهای جالبی هستیم. هر دو رقیب به صفحه نمایشهای 5 اینچی با رزولوشن تصویر 1080P (وضوح تصویر 1920 در 1080 پیکسل) مجهز شدهاند. این رزولوشن تصویر زمانی که در یک قاب 5 اینچی جای گیرد تراکم 441 پیکسل در هر اینچ را نتیجه میدهد. اما تفاوت بین این دو رقیب اینجاست که Butterfly از صفحه نمایش Super LCD3 بهره میبرد و S4 به صفحه نمایش Super AMOLED مجهز شده است.
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.همانطور که مشاهده می کنید سامسونگ برای حل مشکلاتی که در پروسه ساخت پنل 1080p سوپرآمولد گریبانگیرش شده بود روی به سمت چینش جدیدی برای پیکسلها آورده است. در این چینش تعداد دوبرابری پیکسلهای سبز نسبت به آبی و قرمز خودنمایی می کنند و ممکن است با دقت فراوان و البته به کمک میکروسکوپ! در مشاهده تصاویر و فیلمهای خود کمی تمایل به سبزی را در صفحه نمایش مشاهده کنید. البته در حالت عادی و با چشم غیر مسلح تقریبا محال است متوجه چنین مسائلی شوید زیرا پیکسلهای سبز به لحاظ اندازه کوچکتر از پیکسلهای آبی و قرمز هستند و عملا موضوع تعداد دو برابری آنها با این روش حل میشود.
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
همانطور که در جدول بالا مشاهده می کنید (که مربوط به کنتراست نمایشگر در محیطهای بسته است)، کهکشانی چهارم بهترین بازده را در نمایش رنگ سیاه دارد (البته این مورد خصیصه تمام پنلهای سوپرآمولد است) و باترفلای بهترین بازده را در نمایش رنگ سفید دارد (این مورد هم خصیصه پنلهای LCD است) اما نباید از حق گذشت که گلکسی اس 4 در زمینه نمایش رنگ سفید نیز بسیار خوب عمل کرده و حتی در روشنایی 50 درصد صفحه نمایش از پنل باترفلای نیز بهتر است. البته نتیجه کنتراست و وضوح در زیر نور آفتاب نشان از برتری صفحه نمایش S4 در مقابل Butterfly دارد.
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
دقیقه 30 تا 40: رابط کاربری
این مورد هم یکی از دیگر مسائل و مواردی است که نظرات پیرامون برتر بودن محصولی نسبت به محصول دیگر، بیشتر شخصی است و نمیتوان نسخهای کلی را پیچید! شماری از کاربران ترجیح میدهند که رابط زیبا و جذاب سنس را تجربه کنند و شماری دیگر گلایه از سنگینی این رابط دارند و روانی و کارآمدی تاچ ویز سامسونگ را ترجیح میدهند. تعدادی اسکرین شات از رابط کاربری هر دو اسمارتفون برای شما آماده کردهایم تا راحتتر بتوانید در این مورد تصمیم گیری نمایید.
رابط کاربری باترفلای:دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
رابط کاربری گلکسی اس 4:
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
شما کدام یک را ترجیح میدهید؟ رابط جذاب و سنگین باترفلای را، یا رابط سبک اما کارآمد S4؟!
دقیقه 40 تا 50: سختافزار
خب این قسمت، بخش مورد علاقه اکثر کاربران و خورههای کل کل است! ابتدا جزئیات سختافزاری هر دو محصول را برای شما تشریح میکنیم و سپس تستها و بنچمارکهای این دو را مقایسه مینماییم.
محصول قدرتمند تایوانیها به سیستم روی یک چیپست Qualcomm APQ8064 Snapdragon مجهز شده است. APQ8064 به پردازنده قدرتمند 4 هستهای کریت با فرکانس 1.5 گیگاهرتز برای هر هسته، چیپست گرافیکی Adreno 320 و 2 گیگابایت رم تجهیز شده است. از آن طرف کهکشانی چهارم با دو سیستم روی یک چیپست مختلف در نقاط مختلف عرضه شده است، اما نسخه موجود در کشور ما از سیستم روی یک چیپست Exynos 5 Octa 5410 بهره میبرد. Exynos 5 Octa 5410 به پردازنده قدرتمند هشت هستهای تجهیز شده است اما در آن واحد شما میتوانید از 4 هسته آن استفاده کنید. در حین انجام کارهای سبک چهار هسته Cortex-A7 با فرکانس کاری 1.2 گیگاهرتز فعال است و زمانیکه مشغول انجام کارهای سنگین میشوید 4 هسته قدرتمند Cortex-A15 با فرکانس کاری 1.6 گیگاهرتز مشغول کار میشوند. همچنین Exynos 5 Octa 5410 به چیپست گرافیکی PowerVR SGX 544MP3 و 2 گیگابایت رم نیز مجهز شده است. خب حالا که تا حدودی با مشخصات سختافزاری این دو اسمارتفون آشنا شدید بهتر است برویم سراغ رقابت نابرابر این دو رقیب در بنچمارکها!
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
دو تست ابتدایی یعنی Benchmark Pi و linpack هر دو مربوط به تست پردازندههای اسمارتفونها هستند. تست سوم مربوط به نرمافزار Epic Citadel بوده که صرفا وظیفه سنجش چیپست گرافیکی اسمارتفونها را بر عهده دارد و در نهایت تست آخر که با نرمافزار Antutu انجام شده است، تستی چند منظوره میباشد و سختافزار گوشی را به صورت کامل بررسی میکند. همانطور که مشاهده میکنید، در تمام تستها کهکشانی چهارم سامسونگ برتر از Butterfly عمل نموده و عملا باترفلای در مقابل S4 حرفی برای گفتن ندارد.
در نهایت باید گفت که اس 4 در نسخههای 16، 32 و 64 گیگابایتی همراه با ساپورت کارت حافظه تا 64 گیگابایت عرضه شده است. باترفلای نیز در نسخه 16 گیگابایتی عرضه شده است که البته از طریق میکرو اسدی میتوانید تا 32 گیگابایت دیگر به آن اضافه کنید.
دقیقه 50 تا 60: دوربین
S4 دارای دوربین 13 مگاپیکسلی با فوکوس خودکار و فلش LED و قابلیت فیلمبرداری 1080p با نرخ 30 فریم بر ثانیه است. دوربین دوم آن نیز 2 مگاپیکسل بوده و توانایی فیلمبرداری فول اچدی با نرخ 30 فریم بر ثانیه را داراست.
در مقابل باترفلای دارای دوربین 8 مگاپیکسلی با فوکوس خودکار و فلش LED و قابلیت فیلمبرداری 1080p با نرخ 30 فریم بر ثانیه است. دوربین دوم آن نیز 2.1 مگاپیکسل بوده و توانایی فیلمبرداری 1080p با نرخ 30 فریم بر ثانیه را داراست.
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.همانطور که از تصاویر بالا میتوان متوجه شد، دوربین گلکسی اس 4 رنگها را به صورت طبیعیتری نسبت به باترفلای ثبت نموده است. همچنین وضوح تصویر نیز در تصاویر ثبت شده با اس 4 بالاتر از بالاترفلای است. بهتر است نگاهی هم به نمونه کیفیت فیلمبرداری این دو اسمارتفون داشته باشیم:
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
پس از فیلم برداری در دو حالت نور کم و نور معمولی، دو اسکریت شات از فیلمها تهیه شده است. تصاویر سمت راست در شرایط نور کم گرفته شده و تصاویر سمت چپ در شرایط معمولی تهیه شده است.
دقیقه 60 تا 70: بخش چندرسانهای
در این قسمت هر دو اسمارتفون عملکرد تقریبا مشابهی دارند، به لطف پردازندههای قدرتمندشان به راحتی از پس پخش فیلمهای فول اچدی برمیآیند و انواع رایج فرمتهای صوتی و تصویری را پخش میکنند. هر دو اسمارتفون ما به صورت پیشفرض فرمتهای تصویری DivX/XviD/MP4/H.263/H.264/WMV و صوتی MP3/eAAC+/WMA/WAV را به راحتی اجرا میکنند. البته از آنجایی که محصول اچتیسی از فنآوریهای صوتی Beats بهره میبرد در نتیجه کیفیت خروجی موزیک در این اسمارتفون و به خصوص زمانی که از ایرفون استفاده میکنید بالاتر از کهکشانی چهارم میباشد.
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
دقیقه 70 تا 80: باتری
چهارمین ستاره کهکشان سامسونگ به یک باتری 2600 میلیآمپری مجهز شده است. سختافزار و صفحه نمایش این اسمارتفون را نیز قبلا به شما معرفی کردیم. از بررسی و تست باتری این محصول نتایج زیر به دست آمده است:
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.همانطور که مشاهده میکنید باتری اس 4 توانایی 11 ساعت مکالمه، حدود 7 ساعت وبگردی و بیش تز 11 ساعت پخش ویدئو را داراست (البته هر کدام به تنهایی!) و در صورتی که روزانه 1 ساعت هر کدام از فعالیتهای ذکر شده را با آن انجام دهید، اس 4 میتواند 65 ساعت روشن بماند.
باترفلای به یک باتری 2020 میلیآمپری مجهز شده است و از همین جا میتوان حدس زد که قرار است در این تست نیز در مقابل اس 4 شکست بخورد! بررسی و تست باتری این محصول را در ادامه مشاهده میکنید.
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.خب همانطور که مشاهده میکنید، نتایج آنچنان قابل پیشبینی نبوده است! باترفلای توانایی حدود 12 ساعت و 20 دقیقه مکالمه، حدود 6 ساعت و نیم وب گردی و حدود 8 ساعت و نیم پخش ویدئو را دارد و در صورتی که روزانه 1 ساعت از هر کدام از فعالیتهای ذکر شده را با آن انجام دهید، باترفلای میتواند 45 ساعت روشن بماند.
اینجا تصمیم گیری در مورد برتری به عهده خود شماست. اگر مکالمات و برقراری تماس برای شما در اولویت است باترفلای بهتر از کهکشانی چهارم عمل نموده است، اما در سایر موارد اس 4 عملکرد بهتری از خود نشان داده است.
دقیقه 80 تا 90: سایر امکانات
در این بخش اس 4 با کلی امکانات وارد میشود. دنیای عظیمی از انواع سنسورها، اپلیکیشنهای اختصاصی، ویژگیهای خاص نرمافزاری و سختافزاری، IR remote control و طبیعتا ساپورت بهتر سامسونگ از ویژگیهای برتر اس 4 است. اس 4 در ابتدا با اندروید 4.2.2 عرضه شده است و مسلما تا حداقل 2 نسخه دیگر از طرف سامسونگ آپدیت اندروید را دریافت می کند. نسخه گوگلی آن نیز که موجود است و پس از اینکه اس 4 از لیست حمایت سامسونگ کنار رفت، ممکن است هنوز تا چندسالی نسخههای خام اندروید را دریافت کند.
البته باترفلای نیز دست خالی نیست و تکنولوژی Beats audio را همراه خود دارد که باعث میشود محصول برتر در پخش صوت در این رقابت باشد. باترفلای در ابتدا با اندروید 4.1.1 عرضه شده و اکنون قابل ارتقا به اندروید 4.2.2 است.
وقت اضافه: قیمت
اس4 با قیمت 470 یورو وارد بازار شده است است که البته در بازارهای داخلی کشور ما با قیمت حدودا 2 میلیون برای نسخه 16 گیگ به فروش میرسد.
باترفلای نیز در کشور ما با قیمت حدودا 1.800.000 هزار تومان عرضه میشود.
خب بالاخره سوت پایان این مسابقه به صدا درآمد! به نظر شما و پس از 90 دقیقه مسابقه سخت و طولانی، پیروز این میدان کدام یک از اسمارتفونهای ما است؟