انجمن های تخصصی فلش خور

نسخه‌ی کامل: خورش قلیه ماهی
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
خورش قلیه ماهی 1
مواد لازم:

فیله ماهی(شیر، سنگسر، سرخو) 700 گرم

گشنیز 1 کیلو

شنبلیله 100 گرم

سیر 3 تا 4 حبه

پیاز 1 عدد

تمر هندی 1 بسته

زردچوبه 1 قاشق چایخوری

آرد و زردچوبه و ادویه و نمک و فلفل و روغن به میزان کافی

طرز تهیه:

پیاز و سیر رو تفت بدید و سبزی رو به اون اضافه کنید و خوب تفت بدید. زردچوبه رو هم اضافه کنید و تفت بدید.
بعد روی اون آب بریزید و بذارید تا جوش بیاد و حرارت رو ملایم کنید و بذارید تا خوب خورش به روغن بیفته!
توی یه کاسه جدا تمر هندی رو بریزید و روی اون آب جوش بریزید و بعد چنگش بزنید و از صافی رد کنید و به خورش اضافه کنید.
ماهی رو به تکه های کوچک و به دلخواه برش بدید و از قبل با نمک و فلفل و آب لیموترش و تخم گشنیز مزه دار کنید حدود 1 تا 2 ساعت قبل. در ظرفی آرد و نمک و فلفل و زردچوبه و ادویه رو قاطی کنید.
ماهی ها رو توی اون بزنید و در روغن سرخ کنید.
حدود 10 دقیقه قبل از سرو خورش، به خورش اضافه کنید و نمک و فلفل خورش رو هم اندازه کنید.

***نکات

*شنبیله نباید خیلی باشه وگرنه خورش تلخ میشه.
*قلیه ماهی از معروف ترین خورش های آبادان و خرمشهر و بندرهای خلیج فارسه!
*جنوبی ها قلیه رو به 2 روش درست میکنند: کم آب و پر آب، کم آب رو با چلوی ساده سرو میکنند و پر آب رو تلید میکنند.
*بهترین ماهی برای قلیه، شیر، سنگسر، راشکو، هامور(پوست ماهی هامور رو نمیگیریم) فیله شوریده و ... و از بین ماهی های شمال فقط ازون برون مناسبه!
*برای اینکه خورش به روغن بیفته، آخر سر یه تکه کوچک یخ توی خورش میندازیم و حرارت رو برای 5 دقیقه زیاد میکنیم و بعد شعله رو خاموش میکنیم و 5 دقیقه صبر میکنیم تا خورش به روغن بیفته!