ترشی کیوی - نسخهی قابل چاپ +- انجمن های تخصصی فلش خور (http://www.flashkhor.com/forum) +-- انجمن: مسائل متفرقه (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- انجمن: گفتگوی آزاد (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=19) +---- انجمن: آموزش آشپزی (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=59) +---- موضوع: ترشی کیوی (/showthread.php?tid=10358) |
ترشی کیوی - امیررضا* - 27-06-2012 ترشی کیوی مواد لازم: کیوی یک کیلو گلابی 3 عدد سیب 3 عدد پرتقال 3 عدد قیسی 200 گرم شکر قهوه ای 50 گرم رنده پوست لیموترش 1 قاشق غذاخوری پودر دارچین 1 قاشق غذاخوری پودر هل یک قاشق مرباخوری پودر جوز هندی 1 قاشق چایخوری سرکه به میزان لازم نمک به میزان لازم ترشی کیوی را به هفت - هشت روش میتوان تهیه کرد که در اینجا دو روش که تقریبا مشابه هم هستند آموزش داده میشود. روش اول: کیویها را پوست میگیریم و حبه ای خرد میکنیم طوری که خیلی ریز نباشد. گلابی و سیب را با پوست خرد میکنیم تا ماندگاری آنها بیشتر باشد و له نشوند. پرتقال را فیله میکنیم. قشنگی این ترشی به این است که مواد آن درشت باشند و له نشوند. کیوی و پرتقال و سیب و گلابی را با هم مخلوط میکنیم. در مورد قیسی میتوانیم ریز خرد کنیم و حدود 50 گرم آن را داخل ترشی بریزیم و بقیه آن را داخل حدود نیم لیتر سرکه خیس میکنیم به مدت 2 - 3 ساعت بماند بعد داخل مخلوط کن میریزیم و مخلوط میکنیم سپس به مدت 5 - 10 دقیقه با همان سرکه میجوشانیم. اگر سرکه ترش باشد میتوانیم نصف لیوان آب اضافه کرده و بعد بجوشانیم. مخلوط سرکه و قیسی را هم به مواد اضافه میکنیم. بقیه مواد را هم اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم. شکر قهوه ای طعم دهنده است و در دو رنگ تیره تر و کم رنگ تر در بازار موجود است که هیچ فرقی ندارد و همان طعم را داراست. میتوانیم شکر قهوه ای را هم داخل سرکه و قیسی بجوشانیم و به این طریق به مواد اضافه کنیم. مواد را کامل با هم مخلوط میکنیم و داخل شیشه مناسب میریزیم. روش دوم : یک کیلو کیوی را له میکنیم و با سرکه و نمک و شکر قهوه ای میجوشانیم و بقیه میوه ها را هم اضافه میکنیم. و به جای پودر هل و پودر دارچین از هل درسته و چوب دارچین درسته اضافه میکنیم. این ترشیهای کیوی باید به مدت یک هفته داخل یخچال بماند تا آماده خوردن باشد. برای تهیه ترشی آلبالو به روش زیر عمل میکنیم: آلبالوی تازه یا خشک را میشوییم و سپس روی پارچه خشک میکنیم و سپس با سرکه خیس میکنیم و داخل شیشه میریزیم. به نسبت هر یک کیلوگرم آلبالو، 150 گرم شکر را داخل تابه کارامل میکنیم و به سرکه اضافه میکنیم و به مدت 10 دقیقه میگذاریم بماند تا گلوله نشود و وقتی داغ است روی آلبالو میریزیم و برای هر یک کیلو آلبالو ده عدد فلفل درسته اضافه میکنیم. میتوانیم به جای شکر کارامل شده از شیره خرما یا انگور اضافه کنیم. |