انجمن های تخصصی  فلش خور
ترشی کیوی - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجمن های تخصصی فلش خور (http://www.flashkhor.com/forum)
+-- انجمن: مسائل متفرقه (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- انجمن: گفتگوی آزاد (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=19)
+---- انجمن: آموزش آشپزی (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=59)
+---- موضوع: ترشی کیوی (/showthread.php?tid=10358)



ترشی کیوی - امیررضا* - 27-06-2012

ترشی کیوی



مواد لازم:



کیوی یک کیلو

گلابی 3 عدد

سیب 3 عدد

پرتقال 3 عدد

قیسی 200 گرم

شکر قهوه ای 50 گرم

رنده پوست لیموترش 1 قاشق غذاخوری

پودر دارچین 1 قاشق غذاخوری

پودر هل یک قاشق مرباخوری

پودر جوز هندی 1 قاشق چایخوری

سرکه به میزان لازم

نمک به میزان لازم



ترشی کیوی را به هفت - هشت روش میتوان تهیه کرد که در اینجا دو روش که تقریبا مشابه هم هستند آموزش داده میشود.



روش اول: کیویها را پوست میگیریم و حبه ای خرد میکنیم طوری که خیلی ریز نباشد.



گلابی و سیب را با پوست خرد میکنیم تا ماندگاری آنها بیشتر باشد و له نشوند.



پرتقال را فیله میکنیم.



قشنگی این ترشی به این است که مواد آن درشت باشند و له نشوند.



کیوی و پرتقال و سیب و گلابی را با هم مخلوط میکنیم.



در مورد قیسی میتوانیم ریز خرد کنیم و حدود 50 گرم آن را داخل ترشی بریزیم و بقیه آن را داخل حدود نیم لیتر سرکه خیس میکنیم به مدت 2 - 3 ساعت بماند بعد داخل مخلوط کن میریزیم و مخلوط میکنیم سپس به مدت 5 - 10 دقیقه با همان سرکه میجوشانیم. اگر سرکه ترش باشد میتوانیم نصف لیوان آب اضافه کرده و بعد بجوشانیم.



مخلوط سرکه و قیسی را هم به مواد اضافه میکنیم.



بقیه مواد را هم اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم.



شکر قهوه ای طعم دهنده است و در دو رنگ تیره تر و کم رنگ تر در بازار موجود است که هیچ فرقی ندارد و همان طعم را داراست.



میتوانیم شکر قهوه ای را هم داخل سرکه و قیسی بجوشانیم و به این طریق به مواد اضافه کنیم.



مواد را کامل با هم مخلوط میکنیم و داخل شیشه مناسب میریزیم.



روش دوم :



یک کیلو کیوی را له میکنیم و با سرکه و نمک و شکر قهوه ای میجوشانیم و بقیه میوه ها را هم اضافه میکنیم. و به جای پودر هل و پودر دارچین از هل درسته و چوب دارچین درسته اضافه میکنیم.



این ترشیهای کیوی باید به مدت یک هفته داخل یخچال بماند تا آماده خوردن باشد.



برای تهیه ترشی آلبالو به روش زیر عمل میکنیم:



آلبالوی تازه یا خشک را میشوییم و سپس روی پارچه خشک میکنیم و سپس با سرکه خیس میکنیم و داخل شیشه میریزیم.



به نسبت هر یک کیلوگرم آلبالو، 150 گرم شکر را داخل تابه کارامل میکنیم و به سرکه اضافه میکنیم و به مدت 10 دقیقه میگذاریم بماند تا گلوله نشود و وقتی داغ است روی آلبالو میریزیم و برای هر یک کیلو آلبالو ده عدد فلفل درسته اضافه میکنیم.



میتوانیم به جای شکر کارامل شده از شیره خرما یا انگور اضافه کنیم.