انجمن های تخصصی  فلش خور
کوفته نخودی - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجمن های تخصصی فلش خور (http://www.flashkhor.com/forum)
+-- انجمن: مسائل متفرقه (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- انجمن: گفتگوی آزاد (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=19)
+---- انجمن: آموزش آشپزی (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=59)
+---- موضوع: کوفته نخودی (/showthread.php?tid=126848)



کوفته نخودی - امیررضا* - 27-06-2014

مواد لازم برای 4 تا 6 نفر:
 
گوشت مغز ران: 500 گرم
 
نخود: 400 گرم
 
تخم‌مرغ: یک عدد
 
پیاز داغ: 2 قاشق غذاخوری
 
رب‏ گوجه‌‏فرنگی: یک قاشق غذاخوری
 
سرکه: یک دوم لیوان
 
شیره انگور: یک دوم لیوان
 
نمک، فلفل، زردچوبه: به میزان لازم
 
برای داخل کوفته ‌ها:
 
خرمای‏ هسته گرفته، آلو، کشمش، زرشک، گردو و یک عدد تخم مرغ آب پز
 

  طرز تهیه:
 
* نخود را به مدت 12 ساعت خیس کنید،
 
* سپس آن را با گوشت دو تا سه بار از چرخ گوشت رد کنید.
 
* بعد ادویه و نمک را اضافه کرده، نیمی از پیاز داغ را نیز به مواد اضافه کنید و خوب ورز دهید. تخم‌مرغ را نیز اضافه کرده و حدود 10 دقیقه کاملا ورز دهید.
 
* از مواد به اندازه یک پرتقال برداشته و کاملا گرد کنید. وسط آن را سوراخی ایجاد کنید و از موادی که برای داخل کوفته ذکر شده است به همراه یک قاشق چای‌خوری پیاز داغ داخل آن قرار داده و کوفته را ببندید و دوباره فرم دایره به آن بدهید.
 
* در یک ظرف بزرگ مقداری پیاز داغ بریزید و با کمی روغن و رب گوجه‌‏فرنگی کمی تفت دهید. 2 لیتر آب را داخل ظرف بریزید و منتظر بمانید تا آب به جوش بیاید.
 
* سپس کوفته‌‏ها را یکی یکی و آهسته داخل آب جوش قرار دهید و اجازه دهید تا کوفته‏‌ها سفت و بسته شوند. حالا شعله را ملایم نموده تا مغز کوفته‌ها نیز بپزد.
 
* بعد از 20 دقیقه سرکه و شیره را با هم ترکیب کنید و به سس کوفته‏‌ها اضافه کنید و 10 دقیقه زمان بدهید تا کوفته‏‌ها طعم سرکه شیره را بگیرند.