![]() |
[ شب عید مآهی بخوریـد ] - نسخهی قابل چاپ +- انجمن های تخصصی فلش خور (http://www.flashkhor.com/forum) +-- انجمن: علم، فرهنگ، هنر (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=40) +--- انجمن: پزشکی (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=57) +--- موضوع: [ شب عید مآهی بخوریـد ] (/showthread.php?tid=152339) |
[ شب عید مآهی بخوریـد ] - ( lιεβ ) - 05-08-2014 ![]() مصرف ماهی در به تاخیر انداختن سرطان و جلوگیری از پیری موثر است و از این حیث می توان گفت که خاصیت ضد پیری دارد. به گفته یک کارشناس تغذیه، مصرف ماهی و فرآوردههای دریایی از ابتلا به سرطان جلوگیری کرده و خاصیت ضد پیری دارد. فرح روشن پوربر ضرورت مصرف ماهی و سایر فرآورده های دریایی تاکید کرد و اظهار داشت: مهمترین و شاخصترین مزایای استفاده از این فرآوردهها وجود اسیدهای چرب غیراشباع امگا ۳ در این مواد است. این کارشناس تغذیه و رژیم درمانی، مصرف اسیدهای چرب امگا ۳ را برای رشد سلولهای عصبی، جلوگیری از لخته شدن خون، کمک به انعطاف پذیری شریانهای حیاتی و جلوگیری از انسداد عروق و سکتههای قلبی مهم ارزیابی کرد. به گفته روشن پور ماهی و انواع فرآوردههای دریایی شامل مقادیر زیادی کلسیم، فسفر و ویتامین «ب» هستند و از این جهت برای رشد دندانها و استخوانها مفید میباشند. روشن پور افزود: ماهی همچنین حاوی مقادیر قابل توجهی آهن است و از این حیث می تواند نقش موثری در جلوگیری از کم خونی داشته باشد. وی ادامه داد: انواع ماهیها همچنین دارای مقادیری از «روی» هستند که در بهبود رشد قد نقش اثرگذار دارند. این کارشناس تغذیه گفت: ماهی همچنین حاوی مقادیر قابل توجهی «ید» است که در جلوگیری از ابتلا به بیماریهای تیروئیدی و بهبود عملکرد سلولهای عصبی نقش مهمی دارد. روشن پور ادامه داد: ماهی همچنین حاوی مواد ایمنی زا و حفاظت کننده ریه است و از این حیث برای جلوگیری از اثرات مخرب سیگار موثر بوده و مصرف آن در افراد سیگاری بیشتر توصیه میشود. به گفته این کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی، ماهی همچنین حاوی آنتی اکسیدانهای قوی ملانیوم و کوآنزیمهای مهمی میباشد که از تشکیل رادیکالهای آزاد جلوگیری کرده و می تواند نقش موثری در کاهش ابتلا به سرطان داشته باشد. روشن پور تاکید کرد: مصرف ماهی در به تاخیر انداختن سرطان و جلوگیری از پیری نیز موثر است و از این حیث می توان گفت که خاصیت ضد پیری دارد. روشن پور سپس مصرف ماهی را در کودکان، زنان باردار، زنان شیرده و کهنسالان توصیه کرد. این کارشناس تغذیه مصرف دو بار در هفته ماهی و سایر فرآورده های دریایی را ضروری عنوان و ابراز داشت: به نظر میرسد مصرف ماهی به علت بوی خاص آن مورد پسند خانوادهها نباشد اما معطر کردن آن با سبزیجات و مصرف زیاد آن میتواند نقش موثری در تغییر ذائقه افراد داشته باشد. روشن پور بهترین شیوه پخت ماهی را کباب کردن، بخارپز کردن و در فر قرار دادن عنوان و توصیه کرد: تا حد امکان از سرخ کردن ماهی خوداری شود. وی در پایان گفت: هر چند ماهیهای دریایی حاوی مواد مغذی بیشتری هستند، اما در صورت نبود ماهیهای دریایی، ماهیهای پرورشی میتوانند جایگزین خوبی برای آنها باشند. |