انجمن های تخصصی  فلش خور
کلوچه خرمایی - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجمن های تخصصی فلش خور (http://www.flashkhor.com/forum)
+-- انجمن: مسائل متفرقه (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- انجمن: گفتگوی آزاد (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=19)
+---- انجمن: آموزش آشپزی (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=59)
+---- موضوع: کلوچه خرمایی (/showthread.php?tid=16532)



کلوچه خرمایی - ♥ هومن♥ - 02-09-2012

مواد اولیه :

*روغن مایع ۱۱۰ گرم
*شکر دو قاشق سوپخوری
*خمیر مایه یک قاشق سوپخوری
*آرد ۴۵۰ گرم
*شیر ۱,۱/۴پیمانه
*بهبوددهنده نان ۱/۴قاشق چایخوری
*نمک ۱/۴قاشق چایخوری




مواد لازم میانی:

خرما بدون هسته ۲۵۰ گرم
گردو خرد شده ۱۵۰ گرم
دارچین یک قاشق چایخوری
زنجبیل نصف قاشق چایخوری

مواد لازم رویه:

زرده تخم‌مرغ یک عدد
زعفران آب کرده یک قاشق چایخوری
شیر یک قاشق چایخوری

طرز تهیه:

خمیر مایه، شیر ولرم و شکر را با هم مخلوط کرده و در ظرف را می‌بندیم ۱۰ دقیقه زمان می‌دهیم تا خمیر مایه پف کند، سپس روغن مایع را به این مواد اضافه می‌کنیم و در انتها آرد الک شده، نمک و پودر بهبوددهنده را با هم مخلوط و کم‌کم به مواد بالا اضافه می‌کنیم، تا خمیر یک‌دست و لطیفی به دست آید. ۱۰ دقیقه خمیر را ورز داده و به مدت ۴۵ دقیقه استراحت می‌دهیم. از خمیر به اندازه یک گردو برداشته داخل آن را (خرما خرد شده، گردو، دارچین و زنجبیل که با هم مخلوط کرده‌ایم) قرار می‌دهیم و طوری خمیر را جمع می‌کنیم که مواد میانی آن مشخص نباشد. روی آن را کمی فشار می‌دهیم و با برس مواد رویه را که با هم مخلوط کرده‌ایم، روی کلوچه‌‌ها می‌زنیم و در فر ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد که از قبل گرم کرده‌ایم به مدت ۲۰ دقیقه می‌پزیم.

نکـــته:

بهبوددهنده ترکیباتی هستند که با ایجاد انعطاف‌پذیری و افزایش قدرت تحمل خمیر در کلیه مراحل تولید نان اعم از مخلوط کردن، تخمیر و پخت سبب بهبود کیفی محصول نهایی می‌شوند.
غذاهای بیشتر :