انجمن های تخصصی  فلش خور
آش دوغ - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجمن های تخصصی فلش خور (http://www.flashkhor.com/forum)
+-- انجمن: مسائل متفرقه (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- انجمن: گفتگوی آزاد (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=19)
+---- انجمن: آموزش آشپزی (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=59)
+---- موضوع: آش دوغ (/showthread.php?tid=16638)



آش دوغ - ♥ هومن♥ - 03-09-2012

مواد مورد نیاز:سبزی شامل( تره ،شوید و جعفری) ۷۰۰ گرم
نخود ۲۵۰ گرم
برنج ۱ پیمانه
دوغ ترش ۲ لیتر
سیررنده شده ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به مقدار لازم


طرز تهیه آش دوغ:

نخودها خیس کنید و چند بار آب آنها را عوض کنید و موقع پخت آب آن را خالی کنید و خوب بشویید.

از شب قبل برنج را با مقداری نمک خیس کنید.

نخودها را با ۶ لیوان آب روی حرارت بگذارید تا بپزند.

پس از اینکه نخودها تقریبا نرم شدند (تقریبا پختند)، برنج را به آن ها اضافه کنید و صبر کنید تا برنج کاملا مغز پخت شود.

آب آش نباید زیاد باشد تا جا برای اضافه کردن دوغ باشد.

پس از اینکه برنج مغز پخت شد، نمک و فلفل و سبزی خرد شده را نیز به آش اضافه کنید و در ظرف را نیمه باز بگذارید تا سبزی ها رنگشان تیره نشود.

۱۵ دقیقه قبل از آماده شدن آش، دوغ را به آش اضافه کنید و مرتبا هم بزنید تا کاملا با آش مخلوط شود.

وقتی دوغ را اضافه کردید، در ظرف باید کاملا باز باشد تا دوغ نبرد.

غذا را سرو کنید و کمی سیر تازه خرد شده یا رنده شده را روی آن بریزید.

نکته:

روش پخت گوناگونی از این آش در کتابهای مختلف موجود است که در آن از بلغور، آرد ، کلم برگ پخته و بعضی مواد دیگر استفاده می کنند. اما روش اصلی و سنتی پخت این غذا دستوری است که در روش پخت ذکر شد.

آش دوغ به خاطر داشتن دوغ و سیر باعث افت فشار خون می شود. بنابراین در خوردن آن زیاده روی نکنید.


RE: آش دوغ - كامران - 23-09-2012

يه بار ديگه ممنون


RE: آش دوغ - سونيا - 26-09-2012

ممنون