انجمن های تخصصی  فلش خور
نان را در یخچال نگهداری نکنید ! - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجمن های تخصصی فلش خور (http://www.flashkhor.com/forum)
+-- انجمن: علم، فرهنگ، هنر (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=40)
+--- انجمن: خبرها (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=42)
+--- موضوع: نان را در یخچال نگهداری نکنید ! (/showthread.php?tid=215806)



نان را در یخچال نگهداری نکنید ! - _єяяσя_ - 19-03-2015

نان را در یخچال نگهداری نکنید !

نان تازه‌‌ای که از تنور یا فر بیرون می‌آید ، بافت نرم و عطر و طعم دلچسبی دارد اما بی‌توجهی به اصول نگهداری‌اش ، مغزش را سفت می‌کند ، به طوری که کمتر کسی حاضر می‌شود به آن لب بزند و به اصطلاح به آن نان «بیات» می‌گویند

عده‌ای تصور می‌کنند گذاشتن نان در یخچال ، جلوی بیات شدن آن را می‌گیرد اما این باور غلط است ؛ زیرا این کار روند بیات شدن را سریع‌تر می‌کند

تنها راه پیشگیری از بیات شدن نان ، نگه‌داشتن آن در فریزر در دمای منفی 10 تا منفی 4 درجه سانتیگراد است

شاید خود شما هم به طور تجربی متوجه تفاوت‌های بین این دو شرایط نگهداری شده‌ باشید ؛ هنگامی که نان را در فریزر می‌گذاریم ، رطوبت یا آب موجود در بافت آن منجمد می‌شود و دیگر آبی در بافت نان نمی‌ماند که میان مولکول‌های پروتئین و نشاسته منتقل و کریستاله شود ، به این ترتیب می‌توان نان را به مدت 3-2 ماه در فریزر نگه داشت ؛ با بیرون آوردن نان از فریزر ، آب منجمد شده بافت آن دوباره به حالت مایع برمی‌گردد و حالت تازه به خود می‌گیرد

اما در محیط یخچال و اتاق ، آب موجود در بافت نان نه تنها به نقطه انجماد نمی‌رسد بلکه میان مولکول‌های پروتئینی و نشاسته‌ای ، منتقل و باعث کریستاله شدن این مولکول‌ها و بیات شدن نان می‌شود

جالب است بدانید در برخی از روستاها یا مناطقی که به یخچال دسترسی ندارند ، برای افزایش ماندگاری نان ، آن را زیر آفتاب خشک می‌کنند؛ با این کار آب از بافت نان حذف می‌شود و روند بیات شدن نان رخ نمی‌دهد

سرانجام اینکه اگرچه توصیه ما به خرید روزانه نان است ، اما اگر به هر دلیلی بیش از مصرف یک وعده نان در اختیار دارید ، آن را در فریزر قرار دهید و با توجه به نوع نان ، قبل از مصرف آن را 20-5 دقیقه در دمای اتاق بگذارید