![]() |
(تصاویر) آلبوم کمتر دیدهشده از گاندی - نسخهی قابل چاپ +- انجمن های تخصصی فلش خور (http://www.flashkhor.com/forum) +-- انجمن: علم، فرهنگ، هنر (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=40) +--- انجمن: تاریخ (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=34) +--- موضوع: (تصاویر) آلبوم کمتر دیدهشده از گاندی (/showthread.php?tid=225642) |
(تصاویر) آلبوم کمتر دیدهشده از گاندی - tyjtfhdhr - 12-05-2015 فرادید- مهاتما گاندی، رهبر ملی و معنوی هند، بنیانگذار استقلال هند و یکی از بزرگترین مردان نیمة اول قرن بیستم است. به گزارش سرویس تاریخ فرادید، "مهانداس کارامچاند گاندی"، رهبر سیاسی و معنوی هندیها که هند را در راه آزادی از استعمار امپراتوری بریتانیا رهبری کرد به خاطر روش مبارزاتی مسالمت آمیز خود علیه ترور و خشونت در تاریخ شناخته میشود.
از زمانی که وی مسئولیت رهبری نبرد برای آزادی و کنگره ملی هند در سال ۱۹۱۸ (۱۲۹۶) را به عهده گرفت، به عنوان نمادی ملی شناخته شد و میلیونها نفر از مردم او را با لقب ماهاتما یا روح بزرگ یاد میکردند. هر چند که او از القاب افتخارآمیز بیزار بود ولی امروز هم همگی او را با نام ماهاتما گاندی میشناسند. سوای اینکه بسیاری او را به عنوان یکی از بزرگترین رهبران تاریخ تلقی میکنند، مردم هند از او با عنوان «پدر ملت» یا باپو (در هندی به معنای پدر) یاد میکنند. زادروز وی در هند به عنوان یک روز تعطیل ملی است و گاندی جایانتی نام دارد.
گاندی توانست با استفاده از شیوهٔ ضدخشونت نافرمانی مدنی استقلال هند را از بریتانیا بگیرد و در نهایت دست امپراتوری بریتانیا را از هند کوتاه کند. شیوهٔ مقاومت آرام وی به مستعمرات دیگر هم نفوذ کرده و آنها را در راه استقلال میهن خود تشویق میکرد. اصل ساتیاگراهای گاندی روی بسیاری از فعالان آزادیخواه نظیر دکتر مارتین لوترکینگ، تنزین گیاتسو، لخ والسا، استفان بیکو، آنگ سان سو کی و نلسون ماندلا تأثیر گذاشت. البته همهٔ این رهبران نتوانستند کاملاً به اصل سخت ضدخشونت و ضدمقاومت وی وفادار بمانند.
گاندی چندین بار هدف سو قصد قرار گرفت که آخرین مورد آن موفق بود. در ۹ بهمن ۱۳۲۶ "ناتورام قادسی" وی را که در سن هفتاد و نه سالگی و میان جمعیت عازم محل عبادت بود، هدف گلوله قرار داد و از پای درآورد. قاتل از ناسیونالیستهای افراطی هندو بود که معتقد بود روابط گسترده با پاکستان به اقتدار هندوستان لطمه زدهاست. مجموعه زیر آلبوم کمتر دیده شدهای از زندگی و مبارزات وی است.
![]() گاندی در نوجوانی. سال 1883 ![]() عکس یادگاری گاندی و برادرش. سال 1886 ![]() عکس یادگاری گاندی در مقابل دفتر وکالت همراه با کارمندانش ![]() گاندی در حال استراحت در دفترش در افریقای جنوبی پس از آن که به وی حمله شد و مورد ضرب و شتم قرار گرفت. سال 1908 ![]() حضور گاندی در اجتماع هوادارنش پیش از ترک افریقای جنوبی به مقصد انگلیس. سال 1914 ![]() گاندی و "ایندیرا پریادارشینی" (ایندرا گاندی) نخست وزیر آینده هند. سال 1924 ![]() گاندی در حال استراحت در مکان نامعلوم. سال 1930 ![]() گاندی در راهپیمایی مسالمت آمیز موسوم به "نمک" در سال 1930 برای اتخاذ حق تولید و فروش نمک؛ این راهپیمایی آغاز مبارزات استقلاب هند بود و پس از آن گاندی به خاطر درخواست بیدرنگ استقلال هند از بریتانیا در سال 1942 به مدت هشت سال به زندان رفت. ![]() ملاقات گاندی و چارلی چاپلین در لندن. سال 1931 ![]() گاندی در حال خروج از کاخ "سنت جیمز" در لندن. سال 1931 ![]() گاندی در بازدید از اجرای اپرای Nazionale Balilla در ایتالیا. سال 1931 ![]() ![]() گاندی در اعتصاب غذا. سال 1933 ![]() گاندی در ایستگاه "مارسلی" در فرانسه. سال 1934 ![]() گاندی در حال بیان اعلامیه صلح. سال 1934 ![]() بازدید گاندی از نمایشگاه کشاورزی در لندن. سال 1934 ![]() گاندی در حال قدم زدن در یک روستا. سال 1936 ![]() ملاقات گاندی و محمدعلی جناح در دهلی. سال 1939 ![]() گاندی در ایستگاه قطار در رم. سال 1940 ![]() گاندی در قطار رم. سال 1940 ![]() گاندی در حال مکالمه تلفنی در "سواگرام آشرام". سال 1941 ![]() گاندی و "محمد موهان مولاویا" در "واراناسی". سال 1941 ![]() گاندی در حال مشاهده باکتری جذام با میکروسکوپ در "سواگرام آشرام". سال 1942 ![]() گاندی و همسرش در "سواگرام آشرام". سال 1942 ![]() گاندی در ایستگاه قطار بمبئی پس از دیدار با محمدعلی جناح. سال 1944 ![]() گاندی در اوج مبارزات استقلال هند. سال 1945 ![]() گاندی در مراسم دعای صبحگاهی در بمبئی. سال 1946 ![]() گاندی و جواهر لعل نهرو در تجمع اعتراضی موسوم به "چرخ" در دهلی. سال 1946 ![]() گاندی و سیاستمدار بنگالی "فردریک بوروز". سال 1946 ![]() گاندی و "سبهاش چندر بوس" انقلابی ملی گرای هند. سال 1946 ![]() گاندی در حال سخنرانی پس از مراسم نیایش در دهلی. سال 1948 ![]() گاندی و "مولانا آزاد" در نشست کمیته کنگره هند در لندن. سال 1948 ![]() گاندی و جواهر لعل نهرو(سمت چپ) منتظر ماشی در بازگشت از "راجکوت" ![]() مراسم تشییع گاندی در دهلی نو. سال 1948 ![]() مراسم تشییع مهاتما گاندی در دهلی نو. سال 1948 |