انجمن های تخصصی  فلش خور
تولید نانوحافظه‌های آنالوگ با هدف توسعه هوش مصنوعی - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجمن های تخصصی فلش خور (http://www.flashkhor.com/forum)
+-- انجمن: علم، فرهنگ، هنر (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=40)
+--- انجمن: دانستنیها و موضوعات علمی (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=33)
+--- موضوع: تولید نانوحافظه‌های آنالوگ با هدف توسعه هوش مصنوعی (/showthread.php?tid=241487)



تولید نانوحافظه‌های آنالوگ با هدف توسعه هوش مصنوعی - mr.destiny - 18-08-2015

به گزارش گروه علمی ایرنا از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، دانشمندان با این موفقیت، یک قدم دیگر به ساخت مغز بیونیک نزدیک تر شده اند؛ این حافظه آنالوگ، برخلاف حافظه های دیجیتالی رایج مانند یو اس بی ها، وابسته به کدهای دوتایی صفر و یک برای ذخیره سازی داده ها نیستند و انعطاف پذیری بیشتری در این زمینه از خود نشان می دهند. 

محققان ساخت این نانوحافظه جدید را لازمه فرایند ساخت مغزهای بیونیکی می دانند، به گفته آنان این دستگاه 10 هزار بار نازکتر از موی انسان است و با مسیرهای عصبی پیچ در پیچ خود قادر است ساخت پیچیده مغز انسان را تقلید کند.
حسین نیلی محقق ارشد این طرح پژوهشی، ساخت این نانوحافظه را اولین قدم در فرایند ساخت شبکه های نورونی مصنوعی دانست و گفت: این نانوسلول های حافظه ای، پیش نیاز ساخت شبکه های نورونی مصنوعی با توانایی های مشابه نسخه های زیستی خود هستند.
وی افزود: ابزارهای ذخیره سازی دیجیتالی رایج مانند یو اس بی ها، داده ها را به صورت توالی های دوتایی از صفرها و یک ها ذخیره می کنند، اما این نانوسلول حافظه ای، آنالوگ است و می تواند اطلاعات را در حالت های چندگانه ذخیره کند.
به گفته نیلی، حافظه های آنالوگ می توانند منجر به توسعه یک مغز بیونیک شوند و به این ترتیب، موانع اخلاقی مرتبط با انجام آزمایش بر روی انسان را از میان بردارند؛ با شبیه سازی ساختار مغز در خارج از بدن انسان می توان درک وسیع تری از نحوه عملکرد مغز انسان و دیگر پستانداران به دست آورد و بیماری های مغزی مانند آلزایمر و پارکینسون را با دقت بیشتری مطالعه کرد و حتی ممکن است در آینده از طریق این فناوری بتوان اجزای جایگزینی برای بخش های آسیب دیده مغز، تولید کرد.
سامیت والیا یکی دیگر از محققان این طرح پژوهشی گفت: می توان از این حافظه ها برای توسعه هوش مصنوعی نیز استفاده کرد؛ اگر بتوانیم وقایع گذشته را در این حافظه ذخیره کنیم، قادر خواهیم بود آن را توسعه داده و به یک جزو ذخیره سازی در شبکه های هوش مصنوعی تبدیل کنیم و روبات ها و رایانه هایی با فناوری مشابه مغز انسان بسازیم.
نتایج این طرح پژوهشی در نشریه Advanced Functional Materials به چاپ رسیده است.