انجمن های تخصصی  فلش خور
ناسا آینه تلسکوپ فضایی جیمزوب را رونمایی کرد - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجمن های تخصصی فلش خور (http://www.flashkhor.com/forum)
+-- انجمن: علم، فرهنگ، هنر (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=40)
+--- انجمن: دانستنیها و موضوعات علمی (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=33)
+---- انجمن: هوا فضا و نجوم (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=78)
+---- موضوع: ناسا آینه تلسکوپ فضایی جیمزوب را رونمایی کرد (/showthread.php?tid=257496)



ناسا آینه تلسکوپ فضایی جیمزوب را رونمایی کرد - an idiot - 04-05-2016

ناسا آینه تلسکوپ فضایی جیمزوب را رونمایی کرد 1

 آیینه اصلی تلسکوپ فضایی جیمز وب

 
ناسا از آینه های تلسکوپ فضایی جیمزوب در اتاق تمیزِ مرکز پرواز فضایی گادارد (Goddard Space Flight Centre) – محیطی عاری از غبار و دیگر مواد آلودهکننده – رونمایی کرده است. هرچند تلسکوپ فضایی جیمزوب (JWST) هنوز به طور کامل آماده بهره‌برداری نیست. این آینه قطعهبندی شده، برای ما یادآور چشم حشرات است و موقعیکه در موقعیت ثابت نهایی خود یعنی نقطه لاگرانژی L2 باز شود، به بشریت بهترین دید از جهان را تا این لحظه خواهد داد. نقاط لاگرانژی پنج نقطه میان دو جسم بزرگ هستند که در آن، نیروی جاذبه دو جسم همدیگر را خنثی میکنند. 
                                                 
 
ناسا آینه تلسکوپ فضایی جیمزوب را رونمایی کرد 1

نقاط لاگرانژی پنج نقطه میان دو جسم بزرگ هستند که در آن نیروی جاذبه دو جسم همدیگر را خنثی میکنند. غالبا ماهوارههای رصدی در نقاط لاگرانژی میان زمین و خورشید قرار میگیرند.

                                           
ناسا آینه تلسکوپ فضایی جیمزوب را رونمایی کرد 1

تلسکوپ فضایی جیمزوب واقع در اتاق تمیزِ مرکز پرواز فضایی گودارد

 

 

واقعیت این است که تلسکوپ فضایی جیمزوب از تلسکوپ فضایی هابل که تلسکوپی مشهور و پیشرو در این زمینه است، بهتر عمل خواهد کرد. اما اینکه دقیقا چطور بهتر از هابل عمل خواهد کرد و هدف ماموریت جیمزوب کمتر شناخته شده است. بیایید نگاهی به اهداف این تلسکوپ بیندازیم. 
ناسا اهداف علمی تلسکوپ فضایی جیمزوب را به چهار حوزه تقسیمبندی کرده است: 
 
⦁ دیدی مادون قرمز از جهان که مانند ماشین زمان عمل میکند و این امکان را به ما میدهد که نگاهی بیندازیم به اولین ستارهها و کهکشانهایی که بیش از 13 میلیارد سال پیش در جهان شکل گرفتند.
⦁ امکان مطالعهای مقایسهای بین کهکشانهای مارپیچی و بیضوی عصر ما، با کمنورترین و ابتداییترین کهکشانهایی که در جهان شکل گرفتند.
⦁ کاوش و بررسی عمیق در میان ابرهای غباری برای دیدن ستارهها و سیارههای در حال تولد.
⦁ نگاهی به سیاره‌های فراخورشیدی و اتمسفرشان برای دیدن هر گونه نشانهای از حیات.
 
این اهداف حتی برای عصر ما با وجود پیشرفتهای علمی و فناوری که داریم، فهرستی قابلتوجه و چشمگیر است. اما در کنار این اهداف عالی، بدون شک تاحدودی غافلگیری هم وجود خواهد داشت. ما تصور میکنیم شکل‌گیری حیات روی زمین نسبتا به سرعت اتفاق افتادهاست. این در حالی است که اطلاعاتی برای مقایسه نداریم. آیا مطالعه کافی در مورد سیاره‌های فراخورشیدی و جو آنها ما را به سوی درک شرایط مورد نیاز برای حیات هدایت می‌کند؟ ما درکی در مورد انبساط عالم داریم که با شواهدی نسبتا مطمئن پشتیبانی میشود. آیا ما به اطلاعاتی شگفتآور در زمینه انبساط عالم یا در مورد ماده تاریک و انرژی تاریک و نقش آنها در جهان اولیه،  نحوه شکلگیری ستارگان و سیارهها دست خواهیم یافت؟ قابلیت نگاه عمیق به ابرهای غباری بدون شک مواردی که پیش از این دیده نشده را آشکار میکند. اما فعلا اینها فقط حدس و گمان است.
برای یک یا دو نسل از ما، هابل همیشه جایگاه ویژهای خواهد داشت. جیمز وب احتمالا به موقعیت اجتماعی تلسکوپ فضایی هابل نخواهد رسید، اما جیمزوب قدرتمندتر عمل خواهد کرد و اطلاعاتی که پیش از این پنهان بودند را آشکارخواهد کرد.