انجمن های تخصصی  فلش خور
وابستگی بودجه دانشگاه فرهنگیان به حقوق دانشجو معلمان - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجمن های تخصصی فلش خور (http://www.flashkhor.com/forum)
+-- انجمن: علم، فرهنگ، هنر (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=40)
+--- انجمن: تحصیلات دانش آموزی و دانشجویی (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=64)
+--- موضوع: وابستگی بودجه دانشگاه فرهنگیان به حقوق دانشجو معلمان (/showthread.php?tid=301622)



وابستگی بودجه دانشگاه فرهنگیان به حقوق دانشجو معلمان - ☪爪尺.山丨几几乇尺☪ - 28-01-2026

وابستگی بودجه دانشگاه فرهنگیان به حقوق دانشجو معلمان

▫️بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۵ نشان می‌دهد بودجه دانشگاه فرهنگیان از ۱۰ همت در سال ۱۴۰۴ به ۱۸ همت افزایش یافته است؛ اما از این میزان تنها ۵ همت بودجه عمومی بوده و ۱۱.۵ همت به‌عنوان درآمد اختصاصی از محل کسورات مستقیم حقوق دانشجومعلمان تأمین می‌شود؛ به‌عبارت دیگر بیش از ۶۳ درصد بودجه دانشگاه وابسته به حقوق دانشجومعلمان است.

▫️این در حالی است که در سال ۱۴۰۴ نیز حدود ۵۰ درصد بودجه دانشگاه از حقوق دانشجومعلمان تأمین می‌شد و نه‌تنها این وابستگی کاهش نیافته، بلکه به‌صورت ساختاری تثبیت شده است.

▫️وابستگی بودجه به کسورات حقوق، اجرای رأی دیوان عدالت اداری درباره لغو کسر ۴۵ درصدی حقوق دانشجومعلمان را با مشکل جدی مواجه کرده و عملاً امکان اجرای آن را از بین برده است.

▫️ادامه این روند، فشار معیشتی بر دانشجومعلمان را افزایش داده و می‌تواند انگیزه، آرامش روانی و در نهایت کیفیت تربیت‌معلم را تحت‌تأثیر قرار دهد؛ موضوعی که با تأکیدهای مکرر بر اولویت بودن آموزش‌وپرورش در تضاد است