انجمن های تخصصی  فلش خور
دانستنی های آشپزی1 - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجمن های تخصصی فلش خور (http://www.flashkhor.com/forum)
+-- انجمن: مسائل متفرقه (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- انجمن: گفتگوی آزاد (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=19)
+---- انجمن: آموزش آشپزی (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=59)
+---- موضوع: دانستنی های آشپزی1 (/showthread.php?tid=38042)



دانستنی های آشپزی1 - نوجوانان - 16-07-2013

پژوهشگران در جريان اين مطالعه پي بردند كه مصرف روزانه قرص‌هاي كمكي سير كه شامل «آليسين» باشد احتمال ابتلا به سرماخوردگي را به نصف كاهش مي‌دهد. همچنين معلوم شد افرادي كه از قرص‌هاي كمكي واقعي استفاده مي‌كنند درصورت ابتلا به سرماخوردگي سريع‌تر بهبود مي‌يابند و احتمال عفونت دوباره در آنها به شدت كاهش مي‌يابد.

پژوهشگران همچنين دريافته‌اند مصرف سير علا‌وه بر درمان بيماري‌هاي قلبي مي‌تواند در درمان برخي از انواع سرطان‌ها مفيد باشد. پژوهشگران اعلا‌م كرده‌اند آزمايش‌هايي كه درباره فوايد سير در چين، هند، مصر و ايتاليا انجام شده فوايد شگفت‌آور پزشكي را در سير اثبات كرده است.

اين پژوهش‌ها همچنين نشان داده كه سير مي‌تواند توان افراد و انرژي آنان را در كار افزايش دهد. ايرانيان روزگار كهن، به ارزش مواد غذايي، گياهان خوراكي و خواص سلامتي‌بخش آنها باوري استوار داشتند و براساس باورهاي خود در بسياري از روزها جشن‌هايي را برپا مي‌كردند. يكي از اين جشن‌ها «سيرسور» بود كه به معني جشن سير است.

در ايران باستان مردم بر اين باور بودند كه سير و برخي سبزي‌هاي ديگر موجب دور شدن بيماري از انسان مي‌شود. به اين ترتيب همه ساله در 14 دي ماه براي دوري از بيماري جشن «سيرسور» را برپا مي‌داشتند.


آشنايي با خواص سير

خواص غذايي
- سير سرشار از فوليك اسيد، ويتامين C، كلسيم، آهن، منيزيم، پتاسيم و مقدار كمي روي و ويتامين‌هايB1 ي، B2 وB3 است.
خواص درماني
- سير ماده شيميايي‌اي به نام آليسين (Allicin) دارد كه يك آنتی بیوتیک بسيار قوي است و نقش مهمي در نابودكردن طيف وسيعي از باكتري‌ها دارد. اين تاثير حتي بيشتر از پني‌سيلين و تتراسايكلين است.

- خوردن سير خام باكتري‌ها را از بين برده و قدرت ايمني بدن را بالا مي‌برد.

سير پخته نيز نقش كاهش‌دهنده كلسترول خون را دارد، آن را رقيق كرده و از تشكيل لخته‌هاي خوني جلوگيري مي‌كند.

- سير پخته يك ضداحتقان، ضدسرفه و پيشگيري‌كننده از برونشيت است.

- سير براي درمان بيماري‌هاي مختلفي ازجمله آسم، برونشيت، روماتيسم، نقرس، ميخچه و زگيل (به صورت موضعي)، سل، دندان درد، نيش‌زدگي و فشار خون‌بالا مفيد است. در ضمن، سنگ كليه را خرد مي‌كند و در ضدعفوني‌كردن دستگاه‌هاي ادراري و عفونت‌هاي واژينال و مثانه نيز مؤثر است.

- سير حافظه را تقويت كرده و فراموشي را از بين مي‌برد.

- سير از جمله سبزيجاتي است كه باعث پيشگيري از بسياري از سرطان‌ها مي‌شود.

توجه: مادران شيرده در خوردن سير زياده‌روي نكنند زيرا سبب تغيير مزه شير آنها شده و ممكن است نوزاد از خوردن شير صرف‌نظر كند.