امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

معرفی 10 شهر فراموش شده تاریخ

#1
معرفی 10 شهر فراموش شده تاریخ 1

تروا، آتلانتیس و بابل و شهرها و نام‌هایی اینچنین از جمله تمدن‌های اسرار آمیز و شگفت آوری هستند که امروز تنها می‌توان آنها را در متون تاریخی و یا در قصه‌های عامیانه یافت. اگرچه کاخ‌های زیبا و باشکوه، گنجینه‌های باارزش و بازارهای پررفت آمد این شهرها را در داستان‌های افسانه‌‌ای شنیده‌ایم، اما تاکنون هیچ نشانه‌ای از آثار برجای مانده از این تمدن‌ها را از نزدیک مشاهده نکرده ایم.
متاسفانه عواملی همچون جنگ، قحطی و طغیان آب دریاها، در طی قرون متمادی دیگر شکوهی از این شهرهای شگفت انگیز برجای نگذاشت و تنها خاطره و ویرانه‌هایی را برای آیندگان و جستجوگران امروز قرار داد. ویرانه‌هایی که حتی وجود چنین تمدن‌هایی را در عصر باستان به شک و تردید بدل کرده اند.

با این وجود کنکاش باستان‌شناسان طی سال‌ها، مستنداتی از واقعی بودن این شهرها را نمایان ساخت تا نه تنها داستان‌های خیال انگیز دوران کودکی را به واقعیت تبدیل کند بلکه فرصتی را نیز برای تماشای آنها به وجود آورد. آنچه که در ادامه می‌خوانید گزیده‌ای از 10 شهر فراموش شده‌ای است که شکوهی جهانی را در زمان اقتدار خود در اختیار داشته اند.

1- تروا
بقایایی این شهر افسانه‌ای در قرن نوزدهم میلادی و در شهر آناتولیای ترکیه کشف شد. طبق داستان‌های اساطیری مورخان، یونانیان را فاتحان این شهر نام برده‌اند. فاتحانی که پس از تصرف آن، این شهر را به آتش کشیدند.
باستان‌شناسان طی کاوش‌های خود در تپه ماهورهای منطقه هیسارلیک موفق به کشف دیواری به ارتفاع 1/6 متر و دیگر آثاری شدند که وجود 9 شهر در این منطقه را ثابت می‌کرد. یکی از این شهرها به گفته باستان‌شناسان تروا نام داشت.

2- بابل
باغ‌های معلق بابل از معروف‌ترین و شناخته ‌شده‌ترین نشانه‌های این امپراتوری عظیم دنیای باستان به شمار می‌رود. هرودوت، مورخ مشهور یونان باستان، اگرچه درطول عمر خود موفق به دیدن این باغ‌ها نشد، اما شکوه و زیابیی آن را در نوشته‌های خود بیان داشت.
دیوارهای آجر خشتی این شهر به همراه ویرانه‌هایی از کاخ شمالی آن در قرن نوزدهم میلادی کشف شد. در حال حاضر بخش‌های بزرگی از دروازه ستاره بابل در موزه پرگامون برلین در معرض دید عموم قرار دارد.

3- آکروتیری
آکروتیری، این تمدن باستان عصر مفرغ جزیره کرت پیش از آن که در سال 1500 پیش از میلاد زیر گداز‌های آتشفشانی دفن شود، یکی از شهرهای مهم این جزیره به شمار می‌رفت. کاوش‌های باستان شناسان اگرچه تمامی آن شهر را آشکار نساخت اما پیاده روهای سالم، نقاشی‌های رنگی دیوارها و کفپوش‌های خیابان‌های این شهر را از دل خاک بیرون کشید.
به گفته باستان‌شناسان فوران‌های متعدد گدازه‌های آتشفشانی بخش قابل توجهی از این جزیره به زیر آب برد تا بار دیگر افسانه قاره آتلانتیس را در اذهان تداعی کند.

4- ماچو پیچو
با افول اقتدار امپراتوری اینکا از سال 1530 به این سو، خاطرات و شکو شهر ماچوپیچو نیز از اذهان مردم رفته رفته پاک شد. این فراموشی ادامه دار شد تا اینکه ویرانه‌های این شهر باستانی در سال 1911 به دست یک باستان‌شناس امریکایی به نام هیرام بینگهام کشف گردید. این کشف اگرچه پس از وقفه‌ای نزدیک به 400 سال به وقوع پیوست اما منجر به کشش و جاذبه‌ای جهانی شد و علاقمندان بی‌شماری را به سوی خود کشاند. اکنون مناظر و ویرانه‌های این شهر به یکی از جاذبه‌های اصلی گردشگری تبیدل شده است.
اما یکی از اندک پرسش‌های بی‌پاسخ در خصوص این شهر دلیل و علت ساخته شدن آن در چنین مکانی بوده است. سوالی که برخی جواب آن مسائل مذهبی یا اخترشناسی اعلام کرده اند.

5- پترا
این شهر باستانی که آنرا محصور شده در گل‌های رز وحشی می‌نامند در میان کو‌ه‌های اردن پنهان شده است. برای بازدید و تماشای این شهر قدیمی گردشگران مجبور به عبور از مسیری تنگ و باریک به طول 6/1 کیلومتر می‌باشند. نزدیک به هزار مقبره،‌ یک قربانگاه و یک عبادتگاه از جمله آثاری است که در این شهر به چشم می‌خورد. باستان‌شناسان معتقدند اقوام کوچ نشنین انباط، نخستین ساکنان این شهر، پترا را به خاطر چشمه‌های متعدد آن انتخاب کرده بودند.

6- اورادور سور گلان
برخلاف دیگر شهرهای یاد شده، این شهر قدیمی فرانسوی هیچگاه ناپدید نشد. این شهر شاهدی از قتل عام نازی‌‌ها در طول جنگ جهانی دوم بود، شهری که 624 ساکن آن در حمله سربازان آلمانی در تاریخ دهم ژوئن 1944 کشته شدند. پس از آن این شهر به کلی متروکه شد و تا امروز هیچ انسانی در آن سکونت نکرد.

7- کارتاژ
اگرچه هنوز هم بقایایی از این شهر تاریخی به شکل روزهای نخستین خود موجودند اما بازهم به سختی می‌توان شکل اصلی این شهر بندری را از روی خشت‌های درهم فروریخته بناهایش مجسم کرد. این شهر دوبار در آتش خشم جنگ‌ها سوخت. نابودی نخست آن بر اثر حمله رومی‌ها در جنگ کارتاژ در سال 146 پیش از میلاد بوده و تخریب ثانوی آن به دلیل حمله اعراب در سال 698 میلادی رخ داد. اکنون می‌توان تنها ویرانه‌هایی از این شهر را در تپه بیرسا در کشور تونس مشاهده کرد.

8- تیکال
شهر تیکال که پایتخت تمدن مایاها به شمار می‌رفت در زمان شکوه خود بیش از چهار هزار ساختمان و 90 هزار سکنه را در خود جای داده بود. این شهر در سال 900 میلادی و پس از سقوط امپراتوری مایا به صورت اسرار آمیزی متروکه شد و سپس در پوششی از درختان جنگلی برای مدتی بیش از هزار سال مخفی ماند. سرانجام باستان‌شناسان اروپایی کاشفان آن در قرن نوزدهم میلادی شدند.

9- کوئلاپ
این شهر نظامی که قدمت آن پیش از تمدن اینکاها می‌رسد امروز در پوششی از جنگل‌های ابری و در مناطق شمالی پرو پنهان شده است. ساکنان این منطقه را چاچاپویاها می‌نامیدند. مردمانی که در ساخت خانه‌ها، معبد و مقبره‌های محصور در دیوار سنگی 8/1 متری تبحر داشتند.

10- آنکور
آنکور، پایتخت باستانی امپراتوری خمر کامبوج است که امروزه به دلیل جنگل‌های انبوه این کشور به مجموعه‌ای جدا جدا تبدیل شده است. این شهر که آنرا معجزه شهرسازی می‌نامند، 140 سال گذشته توسط یک باستان‌شناس فرانسوی کشف شد.
به گفته باستان‌شناسان، آنکور، که آنرا شهر معبدها می‌نامند از مجموعه‌ عظیمی از معابد تشکیل شده که در فاصله قرن‌های نهم و چهاردهم میلادی بنا شده اند.
پاسخ
آگهی


[-]
به اشتراک گذاری/بوکمارک (نمایش همه)
google Facebook cloob Twitter
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید یا ثبت نام کنید
شما جهت ارسال نظر در مطلب نیازمند عضویت در این انجمن هستید
ایجاد حساب کاربری
ساخت یک حساب کاربری شخصی در انجمن ما. این کار بسیار آسان است!
یا
ورود
از قبل حساب کاربری دارید? از اینجا وارد شوید.

موضوعات مرتبط با این موضوع...
  معرفی کتاب های تاریخ
Science بزرگترین معما‌های تاریخ که هیچ گاه حل نخواهند شد.
  برگی از تاریخ فلشخور
  دوست داشتی در تاریخ چه اتفاقی هرگز روی نمی داد ؟؟؟؟؟؟؟؟
  " تاریخ چیست "
  معرفی فریاپت شاهنشاه اشکانی
Book ☽تاثیرگذار های تاریخ☾اسحاق نیوتون Isaac Newton
Book ✍تاریخ‌نگاران✍ ابن رسته
Book ✍تاریخ‌نگاران✍ابن حوقل
Book ✍تاریخ‌نگاران✍ استرابون

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان