22-01-2015، 20:09
مواد لازم
چسب چوب 1 پیمانه
نشاسته ذرت 1 پیمانه
کرم مرطوب کننده معمولی 1 قاشق
وازلین مقداری
گلیسیرین مقداری
اول یک پیمانه نشاسته رو توی ظرف ( بهتره یکبار مصرف باشه که دیگه نخواید بشوریدش) می ریزیم. بهتره برای بار اول از پیمانه های کوچک استفاده کنید.
بعد چسب چوب رو بهش اضافه می کنیم. همیشه ظرفی رو که میخواهید چسب چوب رو باهاش پیمانه کنیدو با گلیسیرین چرب کنید تا به راحتی از ظرف جدا شود. (من چون از لیوان یک بار مصرف استفاده کردم این کار رو نکردم ولی بازم توصیه می کنم این کار رو انجام بدید چون برای خالی کردن پیمانه خیلی اذیت می شید.)
بعد از آن بسته به اندازه پیمانه به آن کرم مرطوب کننده اضافه می کنیم. چون من از 2 لیوان متوسط به عنوان پیمانه استفاده کردم یک قاشق غذا خوری سر پر کرم اضافه کردم.
بعد از آن بسته به اندازه پیمانه به آن کرم مرطوب کننده اضافه می کنیم. چون من از 2 لیوان متوسط به عنوان پیمانه استفاده کردم یک قاشق غذا خوری سر پر کرم اضافه کردم.
حالا این مواد رو کامل با هم مخلوط می کنیم تا کاملا یکدست شود. ( در این مرحله خمیر شل است و به دست می چسبد.)
حالا کف یک ماهی تابه تفلون رو با وازلین چرب می کنیم. (ماهیتابه ای رو که استفاده می کنید دیگر برای مصرف غذایی مناسب نیست و سعی کنید از ماهیتابه ای استفاده کنید که دیگر برای غذا درست کردن از اون استفاده نمی کنید.) و خمیر رو توی اون می ریزیم.
حالا با قاشق اون رو به قطر کمتر از یک سانتیمتر صاف میکنیم.
--> حالا با قاشق اون رو به قطر کمتر از یک سانتیمتر صاف میکنیم.
سپس اون رو روی شعله ملایم اجاق قرار میدیم. یکی دو دقیقه صبر می کنیم تا کمی خود را بگیرد. با نوک قاشق اطراف خمیر را تست می کنیم. در صورتی که از تابه جدا می شود یک طرف آن پخته است و باید آن را وارونه کنیم.
کمی دیگر صبر می کنیم تا طرف دیگر آن نیز خود را بگیرد. (طرف دوم زودتر می پزد چون در این مرحله هم تابه هم خمیر داغ است.)
حالا سعی می کنیم خمیر را کمی ورز دهیم.
در صورتی که خمیر به دستتان نمی چسبد خمیر آماده است ولی اگر دیدید قسمتی از آن خود را نگرفته، آن قسمت را کمی روی تابه که هنوز حرارت دارد بگذارید تا خود را بگیرد.
توجه کنید که در این مراحل دستانتان هم مانند خمیر خواهد پخت.
سپس خمیر را در یک پارچه ترجیحا سفید یا پارچه ای که مطمئنید رنگ پس نمیدهد قرار می دهیم تا حرارت آن گرفته شود.
پس از چند دقیقه یک کیسه فریزری را با وازلین چرب می کنیم و خمیر را درون آن قرار می دهیم و در آن را می بندیم و در یک ظرف پلاستیکی می گذاریم و سپس آن را در یخچال قرار می دهیم. بعد از 2 ساعت خمیر کاملا آماده است.
نکته: موقع وارونه کردن خمیر، اگر مقداری از خمیر به ماهیتابه چسبیده باشد (ته دیگ) باید جدا شود .
پس از چند دقیقه یک کیسه فریزری را با وازلین چرب می کنیم و خمیر را درون آن قرار می دهیم و در آن را می بندیم و در یک ظرف پلاستیکی می گذاریم و سپس آن را در یخچال قرار می دهیم. بعد از 2 ساعت خمیر کاملا آماده است.
نکته: موقع وارونه کردن خمیر، اگر مقداری از خمیر به ماهیتابه چسبیده باشد (ته دیگ) باید جدا شود .
جواب سوالا
- نترسید این خمیر اون قدر سخت میشه که خوراک جانوران نمیشه
-اگه خواستید خمیر رنگی شه قبل از پخت مقداری رنگ خوراکی اضافه کنید(خوراکی چون وقتی پخت رنگه خراب نشه)اما بهتره بعد از پختن و ساخت و سخت شدن مجسمه برای رنگ کردنش از رنگ روغن استفاده کنید و از خمیر رنگی استفاده نکنید .
-