امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

کشف قدیمی‌ترین ستارۀ کیهان

#1
محققان موفق به کشف ستاره‌ای شدند که قدیمی‌ترین ستاره‌ای است که تاکنون کشف شده و به نسل دوم ستارگان باز می‌گردد.

دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
کشف قدیمی‌ترین ستارۀ کیهان 1

به گزارش بیگ بنگ به نقل از ایسنا، انسان‌ها به طور طبیعی در زندگی خود روند تکاملی طی می‌کنند. این حقیقت راجع به ستارگان نیز صادق است و ستاره‌ها نیز روند مشابهی را سپری می‌کنند. اولین ستاره‌هایی که پس از پدیده “بیگ بنگ” به وجود آمدند، اغلب از عناصر سبک ساخته شده‌اند. این در حالی است که با تکامل ستاره‌ها، نسل بعدی آن‌ها بیشتر از فلزات سنگین‌تر تشکیل شدند.

حال اخترشناسان یکی از قدیمی‌ترین ستاره‌ها را شناسایی کردند که تاکنون کشف نشده بود. به نظر می‌رسد این ستاره پس از پیدایش جهان تشکیل شده باشد و به زمین نزدیک باشد. این به این معنا است که همسایه‌های کهکشانی ما قدیمی‌تر از چیزی هستند که ما تاکنون تصور می‌کردیم. اولین ستاره‌های کیهان در حدود ۱۳.۶ میلیارد سال پیش تشکیل شده‌اند. این زمان یعنی ۱۸۰ میلیون سال پس از رویداد بیگ بنگ.

این میزان در مقیاس کیهانی مانند یک چشم بر هم زدن است. نظریه “بیگ بنگ” مدل کیهان‌شناسی پذیرفته‌ شده جهان، از کهن‌ترین دوران شناخته‌شده و تکامل آن در مقیاس بزرگ است. این نظریه بیان می‌کند که کیهان از یک وضعیت بسیار چگال نخستین آغاز شده و در گذر زمان انبساط یافته‌ است. اولین نسل ستاره‌ها ممکن است بیشتر از عناصر سبک مانند “هیدروژن”، “هلیوم” و “لیتیوم” تشکیل شده باشند.

فرآیند “همجوشی” نیز موجب تشکیل اولین فلزات سنگین شده است. هنگامی که این ستاره‌ها منفجر شده‌اند، ابرنواخترهای حاصل از این انفجار موجب گسترش فلزات سنگین در سراسر کیهان شده‌اند. نسل بعدی ستاره‌ها نیز از ترکیب ابرهای این مواد تشکیل شدند. با این وجود، پس از آن ستاره‌ها با فلزات سنگین به وجود آمدند و این چرخه ادامه پیدا کرد. وجود این فلزات سنگین شاخص خوبی برای تشخیص سن ستارگان است.

تاکنون تصور شده است که ستاره‌های اولیه از بین رفته‌ و منفجر شده‌اند. اما در سال‌های اخیر محققان ۲۵ ستاره با فلزات کم کشف کرده‌اند که قدیمی‌ترین ستاره‌های کیهان به حساب می‌آیند و جرمی مشابه با جرم خورشید داشته‌اند. این ستاره قدیمی که شناسایی شده است،”۲MASS J۱۸۰۸۲۰۰۲–۵۱۰۴۳۷۸ B” نام گرفته و جرم آن ۱۴ درصد جرم خورشید است.

این ستاره همچنین کمترین میزان فلز در میان ستارگان شناخته شده را دارد و برآورد شده که میزان فلزات آن به اندازه سیاره عطارد باشد. محققان اظهار کردند، این به این معنا است که ستاره ،”۲MASS J۱۸۰۸۲۰۰۲–۵۱۰۴۳۷۸ B” به دومین نسل ستاره‌ها بازمی‌گردد. محققان معتقدند این اکتشاف نشان می‌دهد که شاید در آینده ستاره‌های قدیمی‌تر نیز شناخته شدند. نتایج این پژوهش در مجله Astrophysical انتشار یافت.
پاسخ
آگهی


[-]
به اشتراک گذاری/بوکمارک (نمایش همه)
google Facebook cloob Twitter
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید یا ثبت نام کنید
شما جهت ارسال نظر در مطلب نیازمند عضویت در این انجمن هستید
ایجاد حساب کاربری
ساخت یک حساب کاربری شخصی در انجمن ما. این کار بسیار آسان است!
یا
ورود
از قبل حساب کاربری دارید? از اینجا وارد شوید.

موضوعات مرتبط با این موضوع...
  کاوشی در عجیب‌ترین اجرام کیهان
  شبیه‌سازی نخستین ساختارهای کیهان بعد از بیگ بنگ
  چرا همه چیز در کیهان می‌چرخد؟
  کیهان شناسی
  یک نوع ستارۀ عجیب پس از 40 سال جستجو کشف شد
  چرخۀ حیات ستارگان باعث ایجاد عناصر در کیهان می‌شود
  سیاهچاله‌ها در آغاز کیهان چگونه متولد شدند؟
  مواد تشکیل دهنده کیهان
  کشف ستارۀ سیاره خوار
  سحابی ستارۀ شعله‌ور

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان