امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

در جستجوی جرم گمشدۀ کیهان!

#1
اخترشناسان تصور می کنند سرنخ تازه‌ای برای حل یکی از بزرگترین اسرار کیهان پیدا کرده‌اند: اینکه یک سوم مادۀ جهان در کجا نهفته است. این میزان مادۀ گم شده، ماده تاریک نیست؛ بلکه ماده‌ای عادی است که دانشمندان موفق به یافتن آن نشده‌اند. همین عامل باعث می شود اخترشناسان سخت به دنبال حل این معمای کیهانی باشند.

دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
در جستجوی جرم گمشدۀ کیهان! 1

به گزارش بیگ بنگ، تیمی از محققان به روشی دست پیدا کرده‌اند که به آنها در بررسی این ماده مفقود کمک خواهد کرد. آنان در این راستا از رصدخانه پرتو ایکس چاندرا ناسا هم بهره خواهند برد. «اورسولیا کواسچ» دانشجوی مقطع دکتری در مرکز اخترفیزیک اسمیتسونین در بیانیه‌ای خاطرنشان کرد: «اگر این جرم گمشده را پیدا کنیم، می توانیم یکی از بزرگترین معماهای اخترفیزیک را حل نمائیم. جهان این حجم از ماده که اجرامی نظیر ستاره‌ها، سیاره‌ها و ما انسان‌ها را پدید آورده را در کجا انبار کرده است؟»

کواسچ و همکارانش در صدد کاوش و بررسی یک نظریه محبوب برآمده‌اند که می گوید: این مادۀ گمشده در رشته گازهای داغی پنهان گشته که فضای میان کهکشانی را پر می کند. مطالعه این رشته گازها به هیچ وجه آسان نیست، زیرا تلسکوپ‌ها توانایی ثبت این ساختارها را ندارند. لذا محققان روش دیگری را در پیش گرفتند. آنها از مشاهدات تلسکوپ فضایی چاندرا بهره جستند که اختروشی به نام «H1821+643» را زیر نظر گرفته بود. این اختروش سیگنال پرتو ایکس قدرتمندی ایجاد می کند. اگر ماده مفقود کیهان در رشته‌های میان کهکشانی نهفته باشد، تغییر جزئی در سیگنال اختروش پدید می آورد. اخترشناسان توانستند از پرتو ِ ایکس این اختروش بعنوان یک ابزار استفاده کنند.

«آکوس بوگدان» نویسنده، محقق و اخترفیزیکدان در مرکز اخترفیزیک اسمیتسونیان گفت: روشی که ما به کار گرفتیم، اصولا شبیه به این است که حیوانات را به صورت کارآمد در بیابان‌های آفریقا جستجو کنید. می دانیم که حیوانات نیاز به نوشیدن آب دارند؛ پس منطقی است که در ابتدا به دنبال مکان‌های آبدهی بگردیم.» محققان با این روش ۱۷ رشتۀ مختلف را پیدا کردند. آنها از مشاهدات برای محاسبۀ میزان جرم موجود در این رشته‌ها استفاده کردند. بر اساس این محاسبات، در این ناحیه‌ای از کیهان، مادۀ مفقود در درون این ساختارهای رشته‌ای نهفته است. جزئیات بیشتر این پژوهش در مجله Astrophysical منتشر شده است.
پاسخ
آگهی


[-]
به اشتراک گذاری/بوکمارک (نمایش همه)
google Facebook cloob Twitter
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید یا ثبت نام کنید
شما جهت ارسال نظر در مطلب نیازمند عضویت در این انجمن هستید
ایجاد حساب کاربری
ساخت یک حساب کاربری شخصی در انجمن ما. این کار بسیار آسان است!
یا
ورود
از قبل حساب کاربری دارید? از اینجا وارد شوید.

موضوعات مرتبط با این موضوع...
  کاوشی در عجیب‌ترین اجرام کیهان
  شبیه‌سازی نخستین ساختارهای کیهان بعد از بیگ بنگ
  چرا همه چیز در کیهان می‌چرخد؟
  کیهان شناسی
  چرخۀ حیات ستارگان باعث ایجاد عناصر در کیهان می‌شود
  سیاهچاله‌ها در آغاز کیهان چگونه متولد شدند؟
  مواد تشکیل دهنده کیهان
  کشف قدیمی‌ترین کوتوله‌ی سفید در کیهان
  ناسا در جستجوی کشف منشاء دنیا است!
  ستاره‌های سرد و تاریک که در کیهان کمین کرده‌اند

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان