26-05-2020، 12:12
مقایسه رنو تلیسمان و هوندا آکورد : در این مقاله نسل نهم هوندا آکورد و رنو تلیسمان را در حوزههایی نظیر طراحی، عملکرد فنی، ایمنی، امکانات رفاهی و ارزش خرید مورد نقد و بررسی قرار دهیم
مقایسه رنو تلیسمان و هوندا آکورد
رنو تلیسمان سدانی متوسط با ظاهری برگرفته از زبان طراحی جدید شرکت رنو است که اولینبار در سال ۲۰۱۵ و در قالب دو مدل سدان و استیشن به معرض نمایش درآمد.
این خودرو که در کره جنوبی با نام رنو سامسونگ SM6 نیز شناخته میشود، بر پلتفرم CMF-CD رنو توسعهیافته و از سال ۲۰۱۶ نسخه E2 آن به تعداد نسبتا محدود وارد بازار کشورمان شدهاست.
بهواسطه فعالیتهای شرکت نگین خودرو بهعنوان نماینده رسمی برند رنو در بازار کشورمان، حضور گسترده تلیسمان در ایران از سال ۲۰۱۷ و با نسخه E3 کلید خورد.
در طرف دیگر این میدان با سدان بسیار معروف ژاپنی یعنی هوندا آکورد مواجه هستیم. این خودرو از سال ۱۹۷۶ در لیست تولیدات شرکت هوندا جای گرفته است و یکی از پرفروشترین سدانهای ژاپنی در سطح جهان بهشمار میرود.
نسل نهم هوندا آکورد از سال ۲۰۱۳ پا به بازار ایران گذاشت، اما علیرغم تمامی شایستگیهایی که از آنها برخوردار بود، به دلیل عرضه نسبتا محدود و خدمات پس از فروش نهچندان گسترده، نتوانست مانند حریفان کرهای و دیگر محصولات ژاپنی به دسته پرفروشترین سدانهای بازار ایران ورود کند.
مقایسه طراحی رنو تلیسمان و هوندا آکورد
طراحی ظاهری رنو تلیسمان در مقایسه با هوندا آکورد 2013-2014 اندکی شکیلتر، چشمنوازتر و مدرنتر بهنظر میرسد که با توجه به سن کمتر آن، چنین موضوعی چندان دور از انتظار نخواهد بود.
حالت خاص و متمایز چراغهای رنو تلیسمان در قسمت جلو و عقب، سبب ایجاد شمایلی بهروز و جوانپسندتر در این خودرو شدهاست.
در ظاهر رنو تلیسمان خطوط سیال بیشتری در مقایسه با هوندا آکورد به چشم میخورد؛ استفاده بهجا و منطقی از خطوط حجمی نیز سبب شدهاست تا بدنه رنو تلیسمان از فرمی نسبتا خوشتراش و عضلانی برخوردار باشد.
این در حالی است که هوندا آکورد از ظاهری نسبتا سادهتر بهره میبرد؛ بهویژه طراحی چراغهای جلو و عقب هوندا آکورد در مقایسه با رنو تلیسمان چندان جذاب بهنظر نمیرسد و سبب پدید آمدن چهرهای نهچندان جذاب برای این سامورایی ژاپنی شدهاست.
البته این سخن به معنای زشتتر بودن طراحی بیرونی آکورد نیست؛ بلکه احتمالا مشتریان زیادی وجود دارند که ظاهر قدیمی اما پخته و با اصالتتر هوندا آکورد را به طرح مدرن و اسپرت رنو تلیسمان ترجیح میدهند.
بهخصوص که هوندا آکورد در نسخههای ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ با ظاهری جدید و مهیجتر روانه بازار کشورمان شد و تغییرات اعمال شده بر جلوپنجره، سپرها و چراغهای آن سبب ایجاد ظاهری خوشایندتر برای این خودرو شدهاست.
از سوی دیگر، طراحی فضای داخلی تلیسمان نیز با توجه به برخورداری از صفحهنمایش بزرگ روی کنسول میانی و فرم اسپرت غربیلک فرمان به همراه پنل کیلومتر شمار مدرن پشت آن، در مقایسه با طراحی فضای داخلی هوندا آکورد از جذابیت بصری بیشتری بهره میبرد.
استفاده از برخی خطوط مواج نسبتا نامتقارن در داشبورد هوندا آکورد سبب شدهاست تا طراحی داخلی آکورد کمی متفاوت بهنظر برسد. غربیلک فرمان و پنل کیلومترشمار نیز حالت کلاسیک دارند و در مقایسه با رنو تلیسمان اندکی قدیمیتر احساس میشوند.
با این حال کیفیت متریال کابین هر دو خودرو در سطح بالا ارزیابی میشود و احساس مطلوبی از لمس آنها در ذهن به وجود میآید. در بحث گنجایش کابین نیز گرچه هر دو این سدانهای میانسایز وارداتی، فضای کافی در اختیار ۵ سرنشین بزرگسال قرار میدهند، اما رنو تلیسمان بهواسطه فاصله محوری بیشتر، کابین جادارتری را برای سرنشینان خود فراهم کردهاست.
مقایسه فنی رنو تلیسمان و هوندا آکورد
در مقاله مقایسه رنو تلیسمان و هوندا آکورد اکنون وقت آن رسیده که به سراغ قلبهای تپنده این دو سدان فرانسوی و ژاپنی برویم. رنو تلیسمان یک پیشرانه ۱.۶ لیتری چهار سیلندر توربوشارژ زیر درپوش موتور خود پنهان کردهاست.
این پیشرانه که با کد TCe200 شناخته میشود دارای قدرتی معادل ۱۹۰ اسببخار بوده و گشتاور حاصل از آن به ۲۶۰ نیوتنمتر میرسد. بهرهگیری از یک چنین پیشرانهای در کنار جعبهدنده ۷ سرعته اتوماتیک دوکلاچه سبب شدهاست تا این سدان خوشاستایل فرانسوی از چالاکی مناسبی برخوردار شود.
زیرا رنو تلیسمان برای اینکه بتواند از حالت سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت دست یابد، تنها به ۷.۷ ثانیه زمان نیاز دارد.
این در حالی است که هوندا آکورد قوای محرکه خود را مدیون یک پیشرانه چهار سیلندر تنفس طبیعی به حجم ۲.۴ لیتر است. موتور هوندا آکورد CR برابر ۱۷۳ اسببخار قدرت و ۲۲۶ نیوتنمتر گشتاور تولید میکند.
این پیشرانه که با یک جعبهدنده پنج سرعته اتوماتیک جفت شده، شتابی معادل ۱۰ ثانیه را برای هوندا آکورد رقم زده است. جعبهدنده این خودرو در مدل نیوفیس ۲۰۱۶-۲۰۱۷ از نوع CVT بوده و شتابگیری آن نیز کمی سریعتر شدهاست.
جدول مقایسه فنی رنو تلیسمان و هوندا آکورد
مدل خودرو رنو تلیسمان هوندا آکورد
پیشرانه (موتور) چهار سیلندر توربوشارژ چهار سیلندر تنفس طبیعی
حجم موتور(لیتر) 1.6 2.4
حداکثر قدرت 190 اسببخار 189 اسببخار
حداکثر گشتاور 260 نیوتنمتر 247 نیوتنمتر
گیربکس اتوماتیک دوکلاچه 7 سرعته اتوماتیک 5 سرعته CVT (در نسخه نیوفیس)
مصرف سوخت ترکیبی 2/6 لیتر در هر 100 کیلومتر 8/7 لیتر در هر 100 کیلومتر
شتاب صفر تا 100 7/7 8/9
حداکثر سرعت 225 210
مقایسه آپشنها و امکانات رفاهی رنو تلیسمان
رنو تلیسمان در ابتدا بهصورت محدود و تنها با تیپ E2 وارد بازار کشور شد که از آپشنهای رفاهی نسبتا محدودی برخوردار بود، اما پس از آن سری E2 با مدل ۲۰۱۷-۲۰۱۸ در ایران حضور یافت که امکانات رفاهی قابلتوجهی را در اختیار کاربران خود قرار میداد.
در سوی دیگر، هوندا آکورد نیز در مدل ۲۰۱۶-۲۰۱۷ با نسخه EXL روانه بازار ایران شدهاست که از امکانات رفاهی شایستهای بهره میبرد.
جدول امکانات موجود در رنو تلیسمان و هوندا آکورد
تجهیزات رنو تلیسمان هوندا آکورد
چراغ چراغهای جلو LED pure vision، چراغهای C شکل جانبی و چراغهای عقب LED، چراغ روشنایی در پیچ چراغهای جلو زنون، چراغ مه شکن جلو، چراغ روشنایی در پیچ
سیستم مولتیمدیا
card – AUX ، سیستم پخش BOSE به انضمام 13 اسپیکر – سیستم تشخیص صدا
7 اسپیکر 360 واتی – تشخیص صدا – هندزفری – تنظیم هوشمند بلندی صدا
Bluetooth – USB – CD – MP3 – AUX – Apple CarPlay/Android Auto
صفحهنمایش 7/8 اینچی – نمایشگر 7 اینچی صفحه کیلومتر 7 اینچی
رینگ 245/45R18 215/55R17
آینه آینههای تاشونده برقی با گرمکن، آینه وسط الکتروکرومیک آینه وسط الکتروکرومیک، آینه های جانبی تاشوندگی برقی و تنظیم برقی
تهویه مطبوع اتوماتیک دوگانه – دریچه تهویه عقب – کنترل رطوبت کنترل خودکار سیستم دوگانه به همراه دریچه برای سرنشینان عقب
صندلی روکش چرمی، صندلی راننده 8 حالته برقی، صندلی سرنشین 6 حالته برقی، ماساژور صندلیهای جلو، گرمکن صندلیهای عقب و جلو، سردکن صندلی جلو روکش چرمی، صندلی راننده 10 حالته برقی، صندلی سرنشین 4 حالته برقی، مموری
شیشه شیشهبالابر جلو و عقب برقی آنتی ترپ شیشهبالابر جلو و عقب برقی
سیستم هشداردهنده
سیستم هشداردهنده نقاط کور، سنسور پارک جلو و عقب، سنسور تشخیص اشیا متحرک سیستم هشداردهنده نقاط کور، تغییر مسیر، تصادف از جلو، سنسور پارک عقب
مقایسه ایمنی رنو تلیسمان و هوندا آکورد
هر دو سدان مورد نظر توانستهاند بالاترین امتیازات ایمنی را از موسسات معتبر جهانی دریافت کنند.
در این بین رنو تلیسمان ۵ ستاره ایمنی موسسه یوروانکپ را در کارنامه ثبت کرده و هوندا آکورد نیز موفق به دریافت امتیاز TOP SAFETY PICK+ از دپارتمان بیمه و ایمنی بزرگراههای آمریکا(IIHS) شدهاست؛ بنابراین هر دو سدان مذکور ایمنی بسیار مطلوبی را به سرنشینان خود ارائه میدهند و نمیتوان یکی را در مقابل دیگری برتر دانست.
تجهیزات تلیسمان هوندا آکورد
تجهیزات ایمنی و حفاظتی قفل مرکزی، ریموت کنترل، ورود بدون کلید، کمربند ایمنی پیشکشنده و محدودکننده، پشتسری فعال قفل مرکزی، دورفرمان، ورود بدون کلید، کمربند ایمنی پیشکشنده و محدود کننده، پشتسری فعال
کیسه هوا 6 کیسه هوا برای راننده و سرنشین جلو، جانبی و پردهای 6 کیسه هوا برای راننده و سرنشین جلو، جانبی و پردهای
سیستم ترمز ترمزهای جلو و عقب خنک شونده، ABS، EBD، BAS ترمز اضطراری، EBD، ABS، BA
تجربه رانندگی
رنو تلیسمان در مقایسه با هوندا آکورد از چالاکی و شتابگیری سریعتری برخوردار است؛ بنابراین اگر جزو آن دسته از مشتریانی هستید که به دنبال یک رانندگی مهیج و پرشتاب میگردید، رنو تلیسمان میتواند نیازهای شما را بهخوبی برآورده سازد. با این حال سیستم تعلیق خشکتر این خودرو در مقایسه با هوندا آکورد سبب شدهاست تا راحتی سواری آن به پای حریف ژاپنی نرسد.
هوندا آکورد سواری نسبتا نرمتری را در اختیار سرنشینان خود قرار میدهد؛ در نتیجه آسودگی، راحتی و نرمی سیستم تعلیق آن موجب رضایت افزونتر خانوادهها خواهد شد. مکان قرارگیری ستونها و زاویه شیشههای هر دو خودرو بهگونهای است که تسلط مناسب و دید کافی نسبت به فضای اطراف را برای راننده فراهم آوردهاند.
پایداری تلیسمان حین عبور پرشتاب از پیچها و مسیرهای منحنی شکل میتواند اطمینان خاطر بیشتری در راننده و سایر سرنشینان پدید آورد و در مجموع هندلینگ و قدرت مانورپذیری آن در مقایسه با آکورد بهتر ارزیابی میشود. ترمزگیری رنو تلیسمان و هوندا آکورد نیز میتواند این خودروها را سریعا و در حداقل فاصله متوقف کند.
جمعبندی نهایی مقایسه رنو تلیسمان و هوندا آکورد
در یک جمعبندی کلی باید اینطور اظهار داشت که رنو تلیسمان بهواسطه برخورداری از مزایایی همچون پیشرانه توانمند، تجهیزات بهروز، کابین جادارتر، عملکرد فنی بهتر، پایداری بیشتر، خدمات پس از فروش گستردهتر و بازار دستدوم پررونقتر از ارزش خرید بالاتری در مقایسه با هوندا آکورد برخوردار است.
با این حال هوندا آکورد نسل نهم بهویژه در نسخه نیوفیس، از ظاهر نسبتا خوشایندی برخوردار شده و با توجه به کیفیت سواری مناسبی که از آن برخوردار است، میتواند توجهات مشتریان بسیاری را بهسوی خود جلب کند.
همچنین به دلیل برخورداری این خودرو از پیشرانه تنفس طبیعی، میزان حساسیت موتور هوندا آکورد نیز نسبت به بنزین کمکیفیت داخلی کمتر از تلیسمان بهنظر میرسد.