انجمن های تخصصی فلش خور

نسخه‌ی کامل: نحوه انتخاب موضوع پایان نامه ارشد و دکتری
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
از اصلی ترین و مهم ترین ارکان انجام پایان نامه ، انتخاب موضوع پایان نامه مناسب است. بدون مشخص کردن عنوان تحقیق ، مسلما هیچ پژوهشی قابل اجرا نخواهد بود. عنوان یا موضوع پژوهش مسیر و طرح نهایی یک تحقیق را مشخص می کند. تهیه یک عنوان مناسب برای یک پژوهش علمی باید بر اساس یک چارچوب معین انجام گیرد .

نحوه انتخاب موضوع پایان نامه ارشد و دکتری

انتخاب موضوع برای انجام پایان نامه اگر چه حجم زیادی ندارد اما یکی از مشکل‌ترین امور مربوط به تحقیق و پژوهش برای دانشجویان بشمار می رود. چنانچه دانشجویی موضوع پایان نامه خود را درست انتخاب کرده باشد در انجام پایان نامه با مشکلاتی از جمله سر درگمی و ابهام روبرو نخواهد شد.

نخستین قدم در انتخاب موضوع پایان نامه، شناسایی منابع هسته (کتاب، مجله و هر منبعی که بیشترین استنادها را به خود اختصاص می دهد) است. این منابع معمولا بیشترین تاثیر را در رشته مورد نظر شما دارند. برای یافتن این منابع نیز باید به مطالعات زیادی بپردازید، معمولا در فصل آخر پایان نامه ها بخشی به نام (پیشنهادهایی برای پژوهش های بیشتر) وجود دارد که می توانید آنها را مطالعه کنید و منابعی که در پایان نامه های مرتبط با رشته شما ذکر شده است را بررسی کنید.انتخاب موضوع پایان نامه را به مطالعه پایان نامه ها و مطالعات کشور محدود نکنید، برای انتخاب یک موضوع خوب برای پایان نامه باید پا را فراتر قرار دهید و به شناسایی و بررسی پایگاه ها و فهرست پایان نامه های انجام شده در مراکز اطلاعات ملی یا وب سایت های دانشگاه های معتبر در خارج از کشور بپردازید. منابع استفاده شده در این تحقیقات و پایان نامه ها نیز می توانند ذهن شما را در انتخاب موضوع پایان نامه باز کنند.

دانشجو باید به موضوعی که برای انجام پایان نامه انتخاب می کند تسلط داشته باشد، علاقه مند بودن به موضوع نیز یکی از شرایط مهم انتخاب موضوع پایان نامه است. توانایی های خود از جمله قدرت تجزیه و تحلیل، توانایی تحلیل آماری، توانایی برقراری ارتباط با جامعه ی مورد تحقیق را در نظر بگیرید.