انجمن های تخصصی فلش خور

نسخه‌ی کامل: کاربرد فیلتر هوا در صنایع اچ‌وی‌ای‌سی
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
فیلتر هوا در انواع مختلف و با کارایی های متفاوت وجود دارد. اما به طور کلی مهم ترین کاربرد فیلتر هوا و در واقع اصلی ترین کاربرد آن، تصفیه هوا و به دام انداختن ذرات موجود در هوا است. از فیلتر هوا در مناطق مختلف و در دستگاه ها و وسایل گوناگون استفاده می شود، اما عمده‌ترین کاربرد فیلتر هوا برای استفاده در اچ‌وی‌ای‌سی و خودروها است. اچ‌وی‌ای‌سی به مجموعه فناوری‌های مربوط به «گرمایش، تهویه و تهویه مطبوع» اطلاق می‌شود که دربرگیرنده‌ی فناوری‌های مربوط به ایجاد آسایش از طریق تهویه و ایجاد شرایط دمایی مطبوع برای محیط‌های داخلی ساختمان است. طراحی سیستم‌های اچ‌وی‌ای‌سی یکی از زیرگروه‌های اصلی مهندسی مکانیک و بر اساس اصول ترمودینامیک، مکانیک شاره‌ها و انتقال گرما شکل گرفته‌ است.

کاربرد فیلتر هوا مورد استفاده در صنایع اچ‌وی‌ای‌سی با توجه به میزان بازدهی در چهار دسته طبقه‌بندی می‌شوند:
فیلترهایی با بازدهی پایین : این فیلترها توانایی جذب ذرات تا ۵۰ میکرون را دارا هستند. جنس این پالایه‌ها می‌تواند از فایبرگلاس، پشم شیشه یا مواد چسبنده‌ای به نام تاکیفایر باشد.
فیلترهای هوا با بازدهی متوسط: این فیلترها قابلیت جذب ذرات ۵ تا ۱۰ میکرون را داشته و جنس آن‌ها معمولاً از پلی استر یا الیاف کتان-پلی استر می‌باشد.
فیلترهای هوا با بازدهی بالا : فیلترهای با بازدهی بالا توانایی جذب ذرات تا ۳/۰ میکرون را دارند، و بازده آن‌ها بین ۳۰ تا ۹۸ درصد بر مبنای معیار سنجش نقطه‌ای گرد وغبار است.
فیلترهای هوا با بازدهی بسیار بالا : این فیلترها برای کاربردهای خاص مانند اتاق‌های عمل بیمارستان‌ها، آزمایشگاه‌ها، و اتاق‌های تمیز صنعتی به‌کار می‌روند و توانایی جذب ذرات تا ۱۲/۰ میکرون را دارند.

کاربرد فیلتر هوا در انواع خودروها

هواکش برخی خودروها دارای لوله بلندی است که هوا را از بالای سقف اتاق به درون موتور میکشد تا کمترین گرد و غبار به ویژه وسایل نقلیه سنگین با کاربری در معادن، راهسازی و … وارد پیشرانه خودرو گردد. البته در خودروهای شاسی بلند و بیابانی مجهز به پیشرانههای ضد آب، با این روش هنگام عبور از رودخانه ها و برکه ها، آب وارد موتور نمیگردد.