انجمن های تخصصی  فلش خور
ترشی کیوی - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجمن های تخصصی فلش خور (http://www.flashkhor.com/forum)
+-- انجمن: مسائل متفرقه (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- انجمن: گفتگوی آزاد (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=19)
+---- انجمن: آموزش آشپزی (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=59)
+---- موضوع: ترشی کیوی (/showthread.php?tid=41303)



ترشی کیوی - __nastaran__ - 29-07-2013

دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
ترشی کیوی





ترشی کیوی 1
 
مواد لازم:
 
کیوی                                یک کیلو
گلابی                                3 عدد
سیب                                3 عدد
پرتقال                               3 عدد
قیسی                              200 گرم
شکر قهوه ای                      50 گرم
رنده پوست لیموترش             1 قاشق غذاخوری
پودر دارچین                        1 قاشق غذاخوری
پودر هل                               یک قاشق مرباخوری
پودر جوز هندی                    1 قاشق چایخوری
سرکه                               به میزان لازم
نمک                                 به میزان لازم



 
ترشی کیوی را به هفت - هشت روش میتوان تهیه کرد که در اینجا دو روش که تقریبا مشابه هم هستند آموزش داده میشود.
 
روش اول: کیویها را پوست میگیریم و حبه ای خرد میکنیم طوری که خیلی ریز نباشد.
 
گلابی و سیب را با پوست خرد میکنیم تا ماندگاری آنها بیشتر باشد و له نشوند.
 
پرتقال را فیله میکنیم.
 
قشنگی این ترشی به این است که مواد آن درشت باشند و له نشوند.
 
کیوی و پرتقال و سیب و گلابی را با هم مخلوط میکنیم.
 
در مورد قیسی میتوانیم ریز خرد کنیم و حدود 50 گرم آن را داخل ترشی بریزیم و بقیه آن را داخل حدود نیم لیتر سرکه خیس میکنیم به مدت 2 - 3 ساعت بماند بعد داخل مخلوط کن میریزیم و مخلوط میکنیم سپس به مدت 5 - 10 دقیقه با همان سرکه میجوشانیم. اگر سرکه ترش باشد میتوانیم نصف لیوان آب اضافه کرده و بعد بجوشانیم.
 
مخلوط سرکه و قیسی را هم به مواد اضافه میکنیم.
 
بقیه مواد را هم اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم.
 
شکر قهوه ای طعم دهنده است و در دو رنگ تیره تر و کم رنگ تر در بازار موجود است که هیچ فرقی ندارد و همان طعم را داراست.
 

میتوانیم شکر قهوه ای را هم داخل سرکه و قیسی بجوشانیم و به این طریق به مواد اضافه کنیم.
 
مواد را کامل با هم مخلوط میکنیم و داخل شیشه مناسب میریزیم.
 
روش دوم :
 
یک کیلو کیوی را له میکنیم و با سرکه و نمک و شکر قهوه ای میجوشانیم و بقیه میوه ها را هم اضافه میکنیم. و به جای پودر هل و پودر دارچین از هل درسته و چوب دارچین درسته اضافه میکنیم.
 
این ترشیهای کیوی باید به مدت یک هفته داخل یخچال بماند تا آماده خوردن باشد.
 
برای تهیه ترشی آلبالو به روش زیر عمل میکنیم:
 
آلبالوی تازه یا خشک را میشوییم و سپس روی پارچه خشک میکنیم و سپس با سرکه خیس میکنیم و داخل شیشه میریزیم.
 
به نسبت هر یک کیلوگرم آلبالو، 150 گرم شکر را داخل تابه کارامل میکنیم و به سرکه اضافه میکنیم و به مدت 10 دقیقه میگذاریم بماند تا گلوله نشود و وقتی داغ است روی آلبالو میریزیم و برای هر یک کیلو آلبالو ده عدد فلفل درسته اضافه میکنیم.
 
میتوانیم به جای شکر کارامل شده از شیره خرما یا انگور اضافه کنیم.