امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

منافع مسافرت

منافع مسافرت 1

حال اين سفر مسافرت هاي ديداري و صله رحم، زيارتي، به قصد تفريحات سالم و يا حتي از نوع كاري که باشد، خوب و پسنديده است. در سفر بايد آدابي را که از پيشوايان دين نقل شده، به عنوان رهنمود گرفتن از مکتب رعايت کرد. فوايد مسافرت بسيار است. کسب تجربه و پخته شدن، آشنايي ها و ارتباطات جديد، از آن جمله است.

امام صادق (ع) فرموده است: مسافرت بايد براي يکي از اين سه امر باشد: 1- تهيه توشه آخرت 2- تأمين معاش و زندگي 3- لذت مباح و تفريح غيرحرام.

از جمله سفرهاي پسنديده، مسافرت به شهرهاي مذهبي و زيارتگاه ها و ديدن اماکن تاريخي و ديدار با بزرگان و شخصيت هاي علمي و اخلاقي است (امام سجاد (ع) بيست و پنج بار به سفر حج رفت).

بنابراين نگاهي به مجموعه روايات اسلامي، نکاتي را به عنوان "آداب سفر" به ما مي آموزد که مهمترين آنها، آموختن آيين همراهي و همسفري است. تأکيد شده که پيش از سفر، همسفر مناسبي پيدا کنيد، چرا که مسافرت به تنهايي مکروه است. رسول خدا صلي الله عليه و آله سه تن را مذمت کرده است:

1 - کسي که غذايش را تنها مي خورد.

2 - کسي که در خانه اي تنها مي خوابد.

3 - کسي که تنها به مسافرت هاي دور و دراز مي رود.

ـ امـام صـادق (ع): مـسافرت خود را با صدقه دادن آغاز كن و هرگاه خواستى بيرون برو، زيرا (با صدقه دادن) سلامت سفرت را مى خرى.

لقمان در مقام اندرز به فرزندش مي گويد: فرزندم با شمشير و پاي افزار و دستار و چادر (خيمه) و مشك آب و نخ و سوزن و درفش خود مسافرت كن. و داروهايي كه به كار تو و همراهانت مي آيد، با خود بردار و با همسفرانت توافق و سازگاري نشان ده، مگر آن جا که معصيت خدا در ميان باشد.

اگـر در امر حقى از تو شهادت خواستند شهادت بده و اگر از تو مشورت و نظر خواستند، با تمام تـوان انديشه ات را براى آنان به كارگير. اگر همسفرانت راه افتادند، تو نيز با آنان راه بيافت و اگر ديدى كار مى كنند، تو نيز با آنان مشغول كار شو، اگر صدقه و قرضى دادند تو نيز با آنان همراهى كن و از كسى كه سنش از تو بيشتر است حرف شنوى داشته باش.

هـرگـاه اتـراق كـردى پـيش از آن كه بنشينى دو ركعت نماز بگزار و هرگاه كوچ كردى نيز دو ركعت نماز بخوان و آنگاه با سرزمينى كه در آن فرود آمده اى خداحافظى كن و بر آن و مردمش درود فرست، زيرا هر سرزمينى را ساكنانى از فرشتگان است.

سفر ، جنگل

حضرت علي (ع) با شخصي ذمي (اهل كتاب) هم سفر شد در بين راه مرد ذمي گفت: كجا مي‌روي؟ فرمود: به كوفه و چون راه مرد ذمي به طرف ديگر بود حضرت مقداري با او رفتند شخص ذمي گفت: مسير شما به طرف كوفه است چرا همراه من مي‌آيي؟ حضرت فرمود: انسان وقتي از هم سفرش جدا مي‌شود بايد مسافتي او را مشايعت كند مرد ذمي به خاطر اين منطق اخلاقي مسلمان شد. سفينه /1/416

ـ در حضور پيامبر(ص) از مردى سخن به ميان آمد و گفته شد: او آدم خوبى است. عرض كردند: اى رسول خدا! آن مرد همسفر حج ما بود هرگاه در منزلى فرود مى آمديم پيوسته زبانش به ذكر لاالـه الااللّه گـويا بود تا آن كه كوچ مى كرديم و در بين راه نيز همواره ذكر خدا مى گفت تا دوباره اتـراق مـى كـرديـم. پـيـامـبـر(ص) فـرمـود: پـس چـه كسى شترش را علوفه مى داد و غذايش را درست مى كرد؟

عرض كردند: همه ما. حضرت فرمود: همه شما از او بهتريد.

ـ منقول است كه پيامبر خدا (ص) در سفرى به اصحاب خود دستور داد گوسفندى ذبح كنند. يكى از آنها گفت: من ذبح مى كنم، ديگرى گفت: من پوست مى كنم، سومى گفت: من گوشتش را ريـز مى كنم، چهارمى گفت: من آن را مى پزم، رسول خدا (ص) فرمود: من هم براى شما هيزم جمع مى كنم! اصـحـاب عـرض كـردنـد: نـبـايـد بـه زحمت افتيد، پدران و مادرانمان فدايت!، ما به جاى شما كـار مـى كـنيم! پيامبر فرمود: مى دانم كه شما به جاى من كار مى كنيد، اما خداى عزوجل خوش ندارد كه بنده اش با عده اى از دوستان و همسفران خود باشد و گوشه اى بنشيند و كار نكند. پس آن حضرت برخاست و شروع به جمع آورى هيزم كرد.

سرور مردم كسى است كه در سفر خدمتگزار آنان باشد.

منابع:

- کتاب آيين سفر، نويسنده: سيد اصغر ناظم‏زاده قمى

- سايت حوزه

- روزنامه کيهان

- ميزان الحکمه، محمدي ري‌شهري، ج 5 .
پاسخ
آگهی

[-]
به اشتراک گذاری/بوکمارک (نمایش همه)
google Facebook cloob Twitter
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید یا ثبت نام کنید
شما جهت ارسال نظر در مطلب نیازمند عضویت در این انجمن هستید
ایجاد حساب کاربری
ساخت یک حساب کاربری شخصی در انجمن ما. این کار بسیار آسان است!
یا
ورود
از قبل حساب کاربری دارید? از اینجا وارد شوید.

موضوعات مرتبط با این موضوع...
  شگردهای مسافرت ارزان با هواپیما
  جاذبه های گردشگری برتر برای مسافرت در سال 2016
  نکات مهم که هنگام مسافرت هوایی برای حفظ سلامتی باید رعایت کنید
  مسافرت بدون‌دلخوری؟ مگه داریم؟!
  هواپیما امن ترین وسیله مسافرت است؟
  10 توصیه برای یک مسافرت خارجی خوب
  جلوگیری از عوارض مسافرت هوایی
  نکات بسیار مهم که در مسافرت رفتن باید بدانید!
  ترفندهای پیشرفته برای مسافرت!
  نکته هایی برای مسافرت

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان