23-01-2015، 5:02

اين رفتارشناس اصول و زير بناي تربيت ديني را صداقت دانست و تاکيد کرد: زماني که والدين و يا حتي مسئولان کشوري صداقت را زير پا ميگذارند، باورهاي ديني جوانان را دچار ترديد ميکنند و جوانان در تربيت دينيشان دچار ضعف و شک ميشوند. اين آسيبشناس به تقابل روحانيت با ورود خرافات و انحرافات ديني در مراسم عزاداري اشاره کرد و اظهار کرد: در سالهاي اخير شاهد اقدامات خوبي از سوي روحانيون در رابطه با عدم ورود خرافات و انحرافات ديني در مراسم عزاداري بودهايم که ممنوعيت انتشار تصاوير ائمه يکي از نمونههاي بارز اين فعاليتهاي بوده است.
ابهري در رابطه با قمهزني و علم کشي در ايام عزاداري تاکيد کرد: متاسفانه با توجه به انتقاد شديد مقام معظم رهبري از قمه زني و علمکشي همچنان شاهد اين نوع برنامهها در مراسم عزاداري هستيم و اين در حالي است که اين رفتارها در هيچ جايي از تاريخ ديني ما وجود نداشته است. وي ادامه داد: علت وجود و اجراي قمهزني و علمکشي با توجه به فرمان مقام معظم رهبري جلب مخاطباني است که اين رفتارها را دوست دارند و مجذوب آن ميشوند در حالي که اجراي مراسم قمهزني و علمکشي ميتواند آسيبهاي شديدي را به فرهنگ عزاداري کشور وارد کند. اين آسيبشناس در رابطه با آسيب هاي ناشي از قمهزني و علمکشي در مراسم عزاداري خاطر نشان کرد: يکي از مهمترين آسيبهايي که در پي برگزاري قمهزني در مراسم عزاداري به فرهنگ عزاداري کشور وارد ميشود، تبليغات منفي عليه تشيع در جهان است که مذهب شيعه را در بين کشورهاي مختلف يک مذهب خشن و تيره معرفي ميکند.
اين رفتارشناس در رابطه با ناهنجاريهاي رايج شده در چند سال اخير ايام محرم، بيان کرد: متاسفانه رفتارهاي ناهنجاري در قالب مراسمهاي عزاداري به ويژه در چندسال اخير رايج شده است که نوشتههاي نامناسب صداي بلند ضبط ماشينها، لباسهاي نامناسب جوانان از نمونهاي بارز در ايام عزاداري هستند.
وي ادامه داد: اين رفتارهاي ناهنجار و همچنين فراموشي اهداف قيام کربلا نشان دهنده آن است که نتوانستهايم اهداف عاشورايي را به صورت اساسي براي جوانان نهادينه کنيم. ابهري در رابطه با مفاهيم و آموزشهاي ديني در مراکز عزاداري افزود: بايد در اين مراکز به آموزش مفاهيم اساسي عاشورا پرداخته شود و بايستي از بيان عبارات بيمحتوايي که فقط جهت اشک ريختن بيان ميشود جدا خودداري شود.
اين آسيبشناس ضمن ابراز تاسف از برخي نوحهها و مداحيهاي مراسم عزاداري تاکيد کرد: متاسفانه در بسياري از نوحههايي که در سالهاي اخبر سراييده ميشود از آلات موسيقي غربي استفاده ميشود و بيشتر رنگ و بوي آهنگها و ترانههاي غيرمجاز را دارند و اغلب بيمعنا و محتوا هستند. وي در رابطه با علت رواج رفتارهاي ناهنجار در مراسم عزاداري تاکيد کرد: به علت پايين بودن سطح نشاط اجتماعي و کمبود فرصتهاي تفريحي مناسب بسياري از افراد اين فرصت گرانبهاي تربيت ديني را به فرصتي براي تخليه انرژي خود تبديل کردهاند. ابهري ادامه داد: اگر جشنهاي ديني و ملي را به صورت منظم و مناسب در کشور برگزار کنيم ميتوانيم سطح نشاط اجتماعي را به حالت متعادلي برسانيم و بسياري از ناهنجاريهاي مراسم عزاداري ديده نميشود.
وي در رابطه با قياس مراسم عزاداري کشور با ساير کشورهاي اسلامي تصريح کرد: در ديگر کشورهاي شيعه، مراسم عزاداري با ناهنجاريهاي به مراتب کمتري اجرا ميشود و توجه بيشتري در کيفيت مراسم عزاداري دارند. اين آسيبشناس در رابطه با اجراي مراسم سنتي عزاداري و بدون ناهنجاري افزود: ما نتوانستهايم که سنتهاي خوب و مناسب عزاداري را به نسلهاي بعدي و جوان منتقل کنيم و نسل جوان با آداب و آيين و هنر محرم از جمله مرثيه سرايي، تعزيه و موسيقي ويژه عزاداري، آشنايي ندارد. ابهري راهکار اصلي کاهش ناهنجاري در مراسم عزاداري را در بالا بردن سطح نشاط اجتماعي و گسترش تربيت ديني دانست و افزود: بايد برنامههاي مدوني در اين راستا در نظر گرفته شود و با ورود انحرافات طبق فرمان مقام معظم رهبري به صورت جدي برخورد کنند. به گفته وي ما نبايد به خاطر جذب عدهاي خاص از مردم تن به برگزاري مراسمهاي نادرست و رفتارهاي ناهنجار بدهيم.