امتیاز موضوع:
  • 3 رأی - میانگین امتیازات: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

مــــضـرات ســوســیـس و کــالـباس!حتما بخوانید!

#1
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
مــــضـرات ســوســیـس و کــالـباس!حتما بخوانید! 1

«سوسيس و كالباس و غذاهاي آماده نبايد بيش از يك نوبت در ماه مصرف شود، زيرا مصرف بيش از حد اين مواد به علت نوع پخت و چربي‌هاي موجود آن سرطان‌زاست.»


اين هشدار مدير كل دفتر بهبود تغذيه وزارت بهداشت در گفتگو با فارس است.
دكتر مرتضي صفوي با تاكيد بر اين كه مصرف اندك سوسيس و كالباس مثلاً ماهي يك‌بار مضر نيست، اما اگر خوردن اين غذاها عادت شود و به علت آساني تهيه و ارزان بودن، بيش از حد مجاز مصرف شود عوارض زيادي را به دنبال دارد كه سرطان‌زا بودن يكي از آن‌هاست.


وي مي‌گويد: معمولاً در تهيه سوسيس و كالباس به جاي گوشت خوب از چربي‌هاي مختلف گوشت استفاده مي‌شود، ضمن اين‌كه در طبخ آن نيز از روغن‌هاي معمولي جامد با ترانس بالا استفاده مي‌شود كه بسيار مضر هستند

.
اين هشدار در حالي است كه در حال حاضر سرانه مصرف سوسيس و كالباس در اروپا ۶۴ و در ايران ۴ كيلوگرم در سال است، اما به دليل جوان بودن جمعيت كشور و افزايش اشتغال زنان و همچنين سرعت و سهولت در تهيه اين فرآورده‌ها، مصرف آنها در سفره ايرانيان رو به افزايش است.


دكتر صفوي، مدير دفتر بهبود تغذيه وزارت بهداشت در اين باره به همشهري مي‌گويد: «براساس آخرين آمار بررسي تغذيه كشور كه با هدف ريشه‌كني سوءتغذيه ايرانيان انجام شده است، ۶۳درصد جمعيت مورد مطالعه در تهران چاق‌اند و اضافه وزن دارند، ۲۴ درصد فشار خون، ۵۴ درصد اختلالات چربي خون و ۱۱ درصد نيز ديابت دارند كه مهم‌ترين علل بروز آنها گرايش به مصرف زياد غذاهاي فست فود، عدم تحرك و جايگزين شدن سوسيس و كالباس به جاي نان و پنير است.


در اين كارخانه‌ها براي اين كه وضع ظاهري كالباس را مناسب كنند از نيترات استفاده مي‌كنند تا آنها به رنگ‌هاي صورتي و قرمز درآيند و معمولاً فرآورده‌هايي كه نيترات كمتري دارند مرغوب‌ترند چون نيتريت و نيترات بعد از مصرف تبديل به نيتروژآمين شده و سلامتي مصرف كنندگان را تهديد مي‌كند.»


به گفته كارشناسان، سوسيس و كالباس جزو آن دسته از فرآورده‌هاي پروتئيني دست دوم هستند كه ديرهضم مي‌شوند و جذب پروتئين از آنها كمتر است. همچنين به دليل نمك سود شدن انواع كالباس و سوسيس مثل كالباس و سوسيس‌هاي دودي، تند و ادويه‌دار جذب كلسيم و پروتئين كاهش مي‌يابد و در نهايت باعث پوكي استخوان مي‌شوند. همچنين مواد افزودني به اين فرآورده‌ها باعث ايجاد اختلالاتي در جنين مي‌شود.


دباغ مقدم، رئيس كميته بهداشت مواد غذايي جامعه دامپزشكان در اين باره مي‌گويد: «استفاده از برخي اعضاي دام همچون ريه، طحال، مثانه، نخاع، بافت‌هاي غده‌اي، سنگدان، رگ و پي، پوست، گوشت كله و چربي‌هاي احشايي در توليد فرآورده‌هاي گوشتي، سوسيس و كالباس ممنوع بوده و با كارخانه‌هاي مصرف كننده اين اعضاي دام توسط مراجع قانوني برخورد مي‌شود.»


رئيس كميته بهداشت مواد غذايي جامعه دامپزشكان همچنين مي‌گويد: «ميزان گوشت موجود در سوسيس و كالباس بايد حداقل 50 درصد، چربي آن حداكثر 20 درصد و ميزان مواد نشاسته‌اي موجود در آن كمتر از ۸ درصد باشد. در ايران بيش از 50 نوع سوسيس و كالباس توليد مي‌شود كه اختلاف آنها نيز بيشتر به خاطر درصد گوشت، نوع گوشت، ادويه، ميزان و نوع چربي و آب افزوده شده است.»


دباغ مقدم در خصوص مواد تشكيل دهنده سوسيس و كالباس نيز اين‌گونه توضيح مي‌دهد: «مواد تشكيل دهنده سوسيس و كالباس سالم و حاوي مواد مغذي شامل مواد پروتئيني همچون گوشت، سويا، شيرخشك، پنير، تخم مرغ، انواع چربي‌هاي خوراكي حيواني و گياهي، آرد گندم، نشاسته‌هاي خوراكي، انواع ادويه و سبزي‌هاي خوراكي همچون فلفل دلمه‌اي، هويج، قارچ، آب به شكل يخ و مواد افزودني مجاز است و مصرف سوسيس و كالباس در حد متعادل و در صورت تهيه از كارخانه‌هاي معتبر، آسيبي به سلامت مصرف كنندگان نمي‌رساند.»
خــط زدنِ مَـــن ، پـایــآنِ من نبـــود !!!
آغـــاز بی لیاقتـــیِ تـو بــود!
پاسخ
 سپاس شده توسط ...Sara SHZ... ، FARID.SHOMPET ، _VaMPiRe_ ، Ali MuSiC ، Şilēຖt Ş¢rēค๓ ، Azarbayjanliam ، شکوفه2 ، ЯØறдητ!c✘ G!гL ، ㄎムÐ Ǥノ尺レ
آگهی
#2
توی یک برنامه پزشکی که من شنیدم می گفت اصلا نخورید. حتی کمیش هم ضرر داره. این رو توی یک اخبار از یک محقق خارجی هم شنیدم.

من که سالی یک بار شاید بخورم. چیزای دیگه رو بیشتر ترجیه میدم.
اگر اینجا قدیمی هستی و دوست داری یک گفتگو عجیب 
درباره گذشته و حال داشته باشی، راه‌های ارتباطی رو گذاشتم پروفایل!











پاسخ
 سپاس شده توسط ღSηow Princessღ ، ЯØறдητ!c✘ G!гL
#3
اسپمـ هـآ پـآکـ شدند
پاسخ
 سپاس شده توسط pink devil ، ЯØறдητ!c✘ G!гL


[-]
به اشتراک گذاری/بوکمارک (نمایش همه)
google Facebook cloob Twitter
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید یا ثبت نام کنید
شما جهت ارسال نظر در مطلب نیازمند عضویت در این انجمن هستید
ایجاد حساب کاربری
ساخت یک حساب کاربری شخصی در انجمن ما. این کار بسیار آسان است!
یا
ورود
از قبل حساب کاربری دارید? از اینجا وارد شوید.

موضوعات مرتبط با این موضوع...
  بخوانید و شگفت زده شوید از فواید علمی روزه گرفتن
Thumbsup تغییرات بدن بعد 30 سالگی ؛ برای پیرنشدن بخوانید !
  لطفا بدون خستگی ۵ دقیقه راجع به خستگی بخوانید:)
  از این به بعد حتما شام رو زود بخورید چون ...
Heart عشق دختران نوجوان نسبت به ستاره ها.حتما بخوانید.
  آیا حتما باید در روز 8 لیوان آب بنوشیم؟
  در وعده صبحانه حتما موز بخورید!
  اگر قصد دارید عمل برداشتن تخمدان انجام دهید بخوانید!
  اگر می خواهید چاق شوید این خوراکی ها را حتما بخورید
  | اگر همواره خسته هستید، بخوانید! |

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان