12-07-2012، 11:59
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
«سوسيس و كالباس و غذاهاي آماده نبايد بيش از يك نوبت در ماه مصرف شود، زيرا مصرف بيش از حد اين مواد به علت نوع پخت و چربيهاي موجود آن سرطانزاست.»
اين هشدار مدير كل دفتر بهبود تغذيه وزارت بهداشت در گفتگو با فارس است.
دكتر مرتضي صفوي با تاكيد بر اين كه مصرف اندك سوسيس و كالباس مثلاً ماهي يكبار مضر نيست، اما اگر خوردن اين غذاها عادت شود و به علت آساني تهيه و ارزان بودن، بيش از حد مجاز مصرف شود عوارض زيادي را به دنبال دارد كه سرطانزا بودن يكي از آنهاست.
وي ميگويد: معمولاً در تهيه سوسيس و كالباس به جاي گوشت خوب از چربيهاي مختلف گوشت استفاده ميشود، ضمن اينكه در طبخ آن نيز از روغنهاي معمولي جامد با ترانس بالا استفاده ميشود كه بسيار مضر هستند
.
اين هشدار در حالي است كه در حال حاضر سرانه مصرف سوسيس و كالباس در اروپا ۶۴ و در ايران ۴ كيلوگرم در سال است، اما به دليل جوان بودن جمعيت كشور و افزايش اشتغال زنان و همچنين سرعت و سهولت در تهيه اين فرآوردهها، مصرف آنها در سفره ايرانيان رو به افزايش است.
دكتر صفوي، مدير دفتر بهبود تغذيه وزارت بهداشت در اين باره به همشهري ميگويد: «براساس آخرين آمار بررسي تغذيه كشور كه با هدف ريشهكني سوءتغذيه ايرانيان انجام شده است، ۶۳درصد جمعيت مورد مطالعه در تهران چاقاند و اضافه وزن دارند، ۲۴ درصد فشار خون، ۵۴ درصد اختلالات چربي خون و ۱۱ درصد نيز ديابت دارند كه مهمترين علل بروز آنها گرايش به مصرف زياد غذاهاي فست فود، عدم تحرك و جايگزين شدن سوسيس و كالباس به جاي نان و پنير است.
در اين كارخانهها براي اين كه وضع ظاهري كالباس را مناسب كنند از نيترات استفاده ميكنند تا آنها به رنگهاي صورتي و قرمز درآيند و معمولاً فرآوردههايي كه نيترات كمتري دارند مرغوبترند چون نيتريت و نيترات بعد از مصرف تبديل به نيتروژآمين شده و سلامتي مصرف كنندگان را تهديد ميكند.»
به گفته كارشناسان، سوسيس و كالباس جزو آن دسته از فرآوردههاي پروتئيني دست دوم هستند كه ديرهضم ميشوند و جذب پروتئين از آنها كمتر است. همچنين به دليل نمك سود شدن انواع كالباس و سوسيس مثل كالباس و سوسيسهاي دودي، تند و ادويهدار جذب كلسيم و پروتئين كاهش مييابد و در نهايت باعث پوكي استخوان ميشوند. همچنين مواد افزودني به اين فرآوردهها باعث ايجاد اختلالاتي در جنين ميشود.
دباغ مقدم، رئيس كميته بهداشت مواد غذايي جامعه دامپزشكان در اين باره ميگويد: «استفاده از برخي اعضاي دام همچون ريه، طحال، مثانه، نخاع، بافتهاي غدهاي، سنگدان، رگ و پي، پوست، گوشت كله و چربيهاي احشايي در توليد فرآوردههاي گوشتي، سوسيس و كالباس ممنوع بوده و با كارخانههاي مصرف كننده اين اعضاي دام توسط مراجع قانوني برخورد ميشود.»
رئيس كميته بهداشت مواد غذايي جامعه دامپزشكان همچنين ميگويد: «ميزان گوشت موجود در سوسيس و كالباس بايد حداقل 50 درصد، چربي آن حداكثر 20 درصد و ميزان مواد نشاستهاي موجود در آن كمتر از ۸ درصد باشد. در ايران بيش از 50 نوع سوسيس و كالباس توليد ميشود كه اختلاف آنها نيز بيشتر به خاطر درصد گوشت، نوع گوشت، ادويه، ميزان و نوع چربي و آب افزوده شده است.»
دباغ مقدم در خصوص مواد تشكيل دهنده سوسيس و كالباس نيز اينگونه توضيح ميدهد: «مواد تشكيل دهنده سوسيس و كالباس سالم و حاوي مواد مغذي شامل مواد پروتئيني همچون گوشت، سويا، شيرخشك، پنير، تخم مرغ، انواع چربيهاي خوراكي حيواني و گياهي، آرد گندم، نشاستههاي خوراكي، انواع ادويه و سبزيهاي خوراكي همچون فلفل دلمهاي، هويج، قارچ، آب به شكل يخ و مواد افزودني مجاز است و مصرف سوسيس و كالباس در حد متعادل و در صورت تهيه از كارخانههاي معتبر، آسيبي به سلامت مصرف كنندگان نميرساند.»

«سوسيس و كالباس و غذاهاي آماده نبايد بيش از يك نوبت در ماه مصرف شود، زيرا مصرف بيش از حد اين مواد به علت نوع پخت و چربيهاي موجود آن سرطانزاست.»
اين هشدار مدير كل دفتر بهبود تغذيه وزارت بهداشت در گفتگو با فارس است.
دكتر مرتضي صفوي با تاكيد بر اين كه مصرف اندك سوسيس و كالباس مثلاً ماهي يكبار مضر نيست، اما اگر خوردن اين غذاها عادت شود و به علت آساني تهيه و ارزان بودن، بيش از حد مجاز مصرف شود عوارض زيادي را به دنبال دارد كه سرطانزا بودن يكي از آنهاست.
وي ميگويد: معمولاً در تهيه سوسيس و كالباس به جاي گوشت خوب از چربيهاي مختلف گوشت استفاده ميشود، ضمن اينكه در طبخ آن نيز از روغنهاي معمولي جامد با ترانس بالا استفاده ميشود كه بسيار مضر هستند
.
اين هشدار در حالي است كه در حال حاضر سرانه مصرف سوسيس و كالباس در اروپا ۶۴ و در ايران ۴ كيلوگرم در سال است، اما به دليل جوان بودن جمعيت كشور و افزايش اشتغال زنان و همچنين سرعت و سهولت در تهيه اين فرآوردهها، مصرف آنها در سفره ايرانيان رو به افزايش است.
دكتر صفوي، مدير دفتر بهبود تغذيه وزارت بهداشت در اين باره به همشهري ميگويد: «براساس آخرين آمار بررسي تغذيه كشور كه با هدف ريشهكني سوءتغذيه ايرانيان انجام شده است، ۶۳درصد جمعيت مورد مطالعه در تهران چاقاند و اضافه وزن دارند، ۲۴ درصد فشار خون، ۵۴ درصد اختلالات چربي خون و ۱۱ درصد نيز ديابت دارند كه مهمترين علل بروز آنها گرايش به مصرف زياد غذاهاي فست فود، عدم تحرك و جايگزين شدن سوسيس و كالباس به جاي نان و پنير است.
در اين كارخانهها براي اين كه وضع ظاهري كالباس را مناسب كنند از نيترات استفاده ميكنند تا آنها به رنگهاي صورتي و قرمز درآيند و معمولاً فرآوردههايي كه نيترات كمتري دارند مرغوبترند چون نيتريت و نيترات بعد از مصرف تبديل به نيتروژآمين شده و سلامتي مصرف كنندگان را تهديد ميكند.»
به گفته كارشناسان، سوسيس و كالباس جزو آن دسته از فرآوردههاي پروتئيني دست دوم هستند كه ديرهضم ميشوند و جذب پروتئين از آنها كمتر است. همچنين به دليل نمك سود شدن انواع كالباس و سوسيس مثل كالباس و سوسيسهاي دودي، تند و ادويهدار جذب كلسيم و پروتئين كاهش مييابد و در نهايت باعث پوكي استخوان ميشوند. همچنين مواد افزودني به اين فرآوردهها باعث ايجاد اختلالاتي در جنين ميشود.
دباغ مقدم، رئيس كميته بهداشت مواد غذايي جامعه دامپزشكان در اين باره ميگويد: «استفاده از برخي اعضاي دام همچون ريه، طحال، مثانه، نخاع، بافتهاي غدهاي، سنگدان، رگ و پي، پوست، گوشت كله و چربيهاي احشايي در توليد فرآوردههاي گوشتي، سوسيس و كالباس ممنوع بوده و با كارخانههاي مصرف كننده اين اعضاي دام توسط مراجع قانوني برخورد ميشود.»
رئيس كميته بهداشت مواد غذايي جامعه دامپزشكان همچنين ميگويد: «ميزان گوشت موجود در سوسيس و كالباس بايد حداقل 50 درصد، چربي آن حداكثر 20 درصد و ميزان مواد نشاستهاي موجود در آن كمتر از ۸ درصد باشد. در ايران بيش از 50 نوع سوسيس و كالباس توليد ميشود كه اختلاف آنها نيز بيشتر به خاطر درصد گوشت، نوع گوشت، ادويه، ميزان و نوع چربي و آب افزوده شده است.»
دباغ مقدم در خصوص مواد تشكيل دهنده سوسيس و كالباس نيز اينگونه توضيح ميدهد: «مواد تشكيل دهنده سوسيس و كالباس سالم و حاوي مواد مغذي شامل مواد پروتئيني همچون گوشت، سويا، شيرخشك، پنير، تخم مرغ، انواع چربيهاي خوراكي حيواني و گياهي، آرد گندم، نشاستههاي خوراكي، انواع ادويه و سبزيهاي خوراكي همچون فلفل دلمهاي، هويج، قارچ، آب به شكل يخ و مواد افزودني مجاز است و مصرف سوسيس و كالباس در حد متعادل و در صورت تهيه از كارخانههاي معتبر، آسيبي به سلامت مصرف كنندگان نميرساند.»