امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امتیازات: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

اماکن تاریخی، بناهای تاریخی، جاذبه های تاریخی، معماری و طبیعی شهر استانبول .

#1
ستون های شهر استانبول:
ستون سنگي: Theodosius 
اصل اين اثر متعلق به مصر قديم است كه اين اثر در حدود سالهاي 1547 پيش از ميلاد به يادبود فرعون Toothmesis سوم در Heliopolis  كاشته شده است. اين ستون از گرانيت صورتي يك پارچه ساخته شده است. بروي اين ستون با خط هيروگليف پيروزيهاي Toothmesis نوشته شده است. در سال 390 ميلادي از سوي Theodısius امپراتور بيزانس به استانبول آورده شده در ميدان هيپود روم كار گذاشته شده است. در حجاريهاي قسمت هاي پايه، Theodosius اول، پسران، همسر، Arkedois، Honorios و امپراتور Valantinianos دوم ديده مي شود. همچنين تصاويري از هيپود روم و كار گذاشته شدن ستون نيز ديده ميشود.
ستون گوتها: 
در جبهه خارجي كاخ توپكاپي و در مدخل ورودي سراي بورنو پارك گلخانه قرار داشته و از دوران روم تا به امروز و بدون هيچ تغييري قرار داشته و يكي از يادبودهاي بسيار قديمي است. اين ستون كه در قرن سوم و يا چهارم كاشته شده است داراي 15 متر بلندي بوده و از مرمر مونوليت ساخته شده است. سرستون به سبك كورينت و به شكل عقاب مي باشد. بواسطه وجود كتيبه اي كه از پيروزي بر گوتها خبر مي دهد اين بناي يادبود را ستون گوتها نيز مي نامند.
ستون چمبرلي تاش (ستون كنستانتين):
اين ستون به افتخار كنستانتين بروي يك ميدان بزرگ واقع در دومين تپه بزرگ استانبول و بواسطه تغيير پايتخت در سال 330 ميلادي از روم به استانبول آورده و كاشته شده است كه اين ستون كوتاهتر از اورژينال اصلي آن مي باشد.
ستون مارپيچ: 
اين ستون در قرن چهارم از معبد آپولون واقع در دلفي به استانبول آورده شده و يكي از قديمي ترين يادبودهاي قديمي مي باشد. اورژينال اين ستون در سال 409 پيش از ميلاد ساخته شده است. اين ستون از ذوب و ساخت سلاح هاي سربازان پرس كه در جنگ با نيروهاي متحه شهرهاي يوناني شكست خورده بودند ساخته شده است.
کاخ ها، عمارت ها و برجهای شهر استانبول

کاخ توپ کاپی:
در محل تلاقی تنگه بسفر، خلیج شاخ طلایی و دریای مرمره قرار گرفته است. این کاخ متعلق به قرن 15 تا 19 میلادی و دوران امپراطوری عثمانی است. این کاخ در گذشته محل زندگی سلاطین و دولتمردان عثمانی بوده و دارای باغ بسیار باشکوهی است. در سمت راست کاخ درختان سرو قرار گرفته و مطبخ های کاخ نیز در همین سمت جای گرفته اند. امروزه از این محل به عنوان نمایشگاهی از مجموعه های کریستال، نقره و ظروف چینی که مربوط به دوره امپراطوری عثمانی است، استفاده می شود. در قسمت چپ کاخ حرمسرا قرار دارد. در این بخش همسران و فرزندان سلاطین در انزوا زندگی میکرده اند. سومین بخش کاخ نیز شامل سالن اجتماعات، کتابخانه احمد سوم، نمایشگاهی از لوازم شخصی سلاطین و خانواده سلطنتی ، جواهرات بسیار مشهور و قیمتی و نیز مجموعه ای از دست نوشته ها می باشد.
در میانی ترین بخش این قصر زیبا عمارتی است که ردای حضرت محمّد (ص) در آن نگهداری می شود. این ردا پس از آن که عثمانی ها به دین اسلام گرویدند به استانبول آورده شد. (کاخ توپ کاپی همه روزه به جز روزهای سه شنبه جهت بازدید علاقمندان باز می باشد.)
کاخ دولما باغچه 
كاخ دلما باغچه كه در قرن 19 به دستور سلطان عبدالمجيد اول ساخته شده است جبهه اي به طول 600 متر در كنار ساحل تنگه در سمت اروپايي دارد. كاخ دلما باغچه تركيبي از هنر اروپايي بوده و در بين سالهاي 1856-1843 ساخته شده است. اين كاخ از آثار معمار سلطان عبدالمجيد لعيني كارابيت باليان ميباشد. سلاطين عثماني در هر دوره كاخ هاي بسياري داشتند ليكن كاخ اصلي يعني توپكاپي پس از تكميل كاخ هاي دلما باغچه ترك شده است. كاه دلما باغچه 3 طبقه و بصورت قرينه است. اين كاخ داراي 285 اتاق و 43 سالن مي باشد. كاخ ساحلي به طول 600 متر در كنار تنگه دارد. از طرف خشكي نيز داراي 2 درب كه يكي از آنها داراي تزئينات فراوان است مي باشد. در وسط اين كاخ ساحل كه باغچه اي تميز و زيبا آن را احاطه كرده يك سالن مراسم و باله كه از ساير قسمتها مرتفع تر است ديده ميشود. لوستر بسيار عظيم كريستالي با 750 لامپ با وزني حدود 5/4 تن كه سالن استقبال بزرگ با 56 ستون را روشن مي كند همه را به تعجب وا ميدارد. مدخل ورودي كاخ بعنوان سالن مقدمات سلطان و بال ديگر سالن مراسم نيز بعنوان حرم مورد استفاده قرار گرفته است . دكوراسيون داخلي، مبلمان، پرده ها، قالي هاي ابريشمي و ساير اشياء به همانگونه بوده تا به امروز محافظت شده است.
كاخ دلما باغچه داراي عظمت و ثروت بي مانندي در ميان كاخ هاي موجود است. ديوارها و سقف اين كاخ با نقاشيهاي هنرمندان اروپايي و با استفاده از چندين تن تزئينات طلايي دكور بندي شده است. در سالن و اتاقهاي مهم همه اشياء به يك رنگ مي باشد. كف كاخ در نقاط مختلف با يكديگر متفاوت و با پاركت هاي چوبي منقوش مفروش شده است. قاليهاي پشمي و ابريشمي مشهور Hereke بعنوان زيباترين آثار هنري تركيه در جاي جاي كاخ گسترده شده است. آثار هنرهاي دستي نادر اروپايي و خاور دور نيز نقاط مختلف كاخ را تزيين نموده است . لوستر كريستالي، شمعدان و شومينه ها نيز در بيشتر اتاقها خودنمايي مي كند. بزرگترين سالن باله كاخ هاي دنيا در اين كاخ است. يك لوستر عظيم كريستالي 5/4 تن از سقفي به ارتفاع 36 متر آويزان شده است. اين سالن كه در هنگام جلسات مهم سياسي، مراسم تبريك و باله مورد استفاده قرار مي گرفت قبلا" بوسيله سيستمي همانند فر گرم مي شد. سيستم شوفاژ و برق بعدا" اضافه شده است. از ميان 6 حمام موجود، حمام بخش اندروني با مرمرهاي حجاري شده و بي نظير alabaster تزيين شده است. گالري هاي فوقاني سالن بزرگ ويژه اركستر و ديپلمات ها بوده است. به بخش حرم پس از عبور از راهروهاي طولاني وارد ميشويم. در اين بخش اتاقهاي خواب سلطان و بخش ويژه مادر سلطان و ساير زنان و خدمتكاران وجود دارد. بخش ضميمه شده به قسمت شمالي كاخ نيز به شاهزادگان اختصاص يافته است. از اين ساختمان كه درب ورودي آن از طرف بشيكتاش مي باشد اكنون بعنوان موزه هيكل و نقاشي استفاده مي شود. در دوره جمهوري و در زمان بازديد آتاتورك از استانبول، اين كاخ بعنوان محل سكونت وي مورد استفاده قرار مي گرفت. مهمترين حادثه در كاخ نيز فوت آتاتورك در سال 1938 مي باشد.
کاخ بیلربیی: 
بيلر بي در بخش آسيايي استانبول واقع شده و به منطقه اي كه پايه پل تنگه استانبول ساخته شده گفته ميشود. اين منطقه از دوران بيزانس براي ساخت كاخ ها اختصاص يافته است. كاخ بيلر بي در بين سالهاي 1865-1861 در محل يك قصر چوبي قديمي به دستور سلطان عبدالمجيد ساخته شده است. در جبهه بيروني و دكوراسيون داخلي آن نقوش شرقي و ترك همراه با تزئينات سبك مغرب زمين به كار برده شده است. اين ساختمان 3 طبقه كه مشابه كاخ دلما باغچه است شامل 26 اتاق و 6 سالن با بخشهاي حرامسرا و اندروني مي باشد. داخل اين كاخ كوچك با لوسترهاي باهامايي كه هر كدام گنجينه اي بي نظير است، چيني هاي مخصوص و گلدان هاي سراميكي تزئين يافته است. مبلمان ستاره اي و فرشهاي گرانبها نيز زيبايي خاص به اين مكان بخشيده است. مبلمان اوتانتيك، فرشها، پرده ها و ساير اشياء و وسايل، به همان شكل خود محافظت مي شود. تزئينات جبهه مشرف به دريا، حياط تميز و سالن حوض دار مياني و نردبان هاي اسپيرال از ديدنيهاي بسيار جالب اين مكان مي باشد. در جبهه عقبي يك حوض (استخر) بزرگ، تراس ها و اصطبل هاي اسب قرار داشته است. يك راه تونل قديمي كه تا سالهاي 1970 مورد استفاده قرار مي گرفت از زير حياط كاخ عبور ميكرد. در اين قصر كه 2 كوشك كوچك مشرف به ساحل داشته از دولتمردان و مهمانان حكومت استقبال ميشد.
کاخ ییلدیز: 
این کاخ متشکل از دربارها و یک مسجد می باشد و در قرن 19 میلادی توسط سلطان عبدالمجید دوم ساخته شد. در این کاخ یکی از بزرگترین و مجلل ترین ساختمانهائی که سلاطین در آن اقامت داشته و خوش گذرانده اند به نام ساختمان شاله قرار گرفته است. این ساختمانها در داخل یک پارک با گلهائی که از نقاط مختلف دنیا گردآوری شده، قرار گرفته است. حیات این کاخ یکی از زیبا ترین مناظر موجود از حاشیه تنگه بسفر را تشکیل می دهد. به علت بازسازی تنها بازدید از قسمتی از پارک ممکن است. ( این پارک همه روز جز روزهای سه شنبه جهت بازدید عموم باز می باشد).
کاخ Goksu گوک سو و یا کاخ کوچوک سو: 
نام این کاخ از رودهائی که از اطرافش به داخل تنگه بسفر سرازیر می شود گرفته شده است. این کاخ در اواسط قرن 19 میلادی توسط عبدالمجید اول ساخته شد. از این کاخ هم در گذشته در ماههای تابستان استفاده می شده است. (بازدید از این کاخ همه روزه بجز روزهای دوشنبه و پنج شنبه ممکن می باشد).
آینالی کاواک (اقامتگاه تابستانی): 
این مکان در قرن 18 میلادی ساخته شده و بعدها توسط سلاطین مختلف دیگر مورد بازسازی و مرمت قرار گرفته است. این مکان به خاطر آینه کاری داخل آن مشهور می باشد. این آئینه ها هدیه ای بوده از Venetians که در سال 1718 میلادی در این کاخ نصب گردیده است. این کاخ نمونه زیبائی از معماری قدیمی و سنتی ترکیه است. (بازدید از این کاخ همه روزه به جز روزهای شنبه و پنج شنبه ممکن می باشد).
عمارت ایحلامور (Ihlamur): 
این عمارت در قرن 19 میلادی بنا نهاده شد. نام این عمارت از درختان زیرفون· نمدار که در باغهای آن وجود دارد گرفته شده است. اگر چه این عمارت به هنگام ساخت در خارج از شهر استانبول جای می گرفت اما امروزه با توسعه شهر در مرکز استانبول قرار گرفته است. در حالیکه عمارت مراسین همواره جهت مراسم رسمی و امور تشریفات استفاده می گردیده در گذشته از عمارت مایت بعنوان پناهگاهی امن برای اطرافیان و محرمان سلاطین استفاده می شده است. (بازدید از این مکان همه روزه به جز روزهای دوشنبه و پنج شنبه ممکن می باشد).
عمارات ماسلاک: 
این عمارات بر روی تپه ای سرسبز توسط سلطان عبدالعزیز بنا نهاده شد. این عمارات نمونه ای است بسیار با ارزش از سبک معماری عثمانی که در اواخر قرن 19 بنا نهاده شد. امروزه از عمارت مالتا بعنوان یک رستوران ساده و ارزان قیمت بهره گرفته میشود، هم چنین عمارت ماسلاک و لیمونلو هم بعنوان کافه تریا مورد استفاده قرار می گیرد.
عمارت دریائی آتاتورک (فلوریا): 
عمارتی است که توسط رؤسای جمهور ترکیه در فصل تابستان مورد استفاده قرار می گرفته، ابتدا آتاتورک این عمارت را بعنوان مکانی برای گذراندن تابستان انتخاب نمود که تا به امروز این سنت پا بر جا بوده و ادامه یافته ست. این عمارت (T) شکل در سال 1935 میلادی ساخته شد. طراحی داخلی این عمارت نمونه زیبائی از شیوه طراحی در قرن بیستم است. (بازدید از این مکان همه روزه به جز روزهای دوشنبه و پنج شنبه ممکن می باشد).
قصرهاي ماسلاك:
قصر ماسلاك كه از سوي سلطان عبدالعزيز بعنوان خانه شكار طراحي گرديده بود در قرن نوزدهم ساخته شده و بهترين آثار هنر تزئين عثماني را در خود جاي داده است.
كاخ مراسم:
اين كاخ كه زماني براي اجراي مراسم مورد استفاده قرار مي گرفت. قصرMaiyet سلطان و در بعضي مواقع نيز ميزبان حرم پادشاه در هنگام گردش در خارج از كاخ مورد استفاده قرار گرفته است. روزهاي بازديد: همه روزه بغير از روزهاي دوشنبه و پنج شنبه.
كاخ چراغان:
زيباترين مكانهاي تنگه خليج براي ساختن كاخ و قصر سلاطين و دولتمردان اختصاص يافته بود. در طول زمان بسياري از آنها از بين رفته است. چراغان كه كاخ بزرگي است در سال 1910 سوخته است. اين كاخ در سال 1871 بجاي قصر چوبي قديمي به دستور سلطان عبدالعزيز و توسط معمار سركيس باليان ساخته شد. اين كاخ در 4 سال و با هزينه اي بالغ بر 4 ميليون طلا ساخته شد. سقف و بخش مياني آن از چوب و ديوارهاي آن از سنگ مرمر پوشيده شده است. ستونهاي آن كه نمونه بسيار زيبايي از حجاري است، مكمل خوبي براي فرشهاي گرانبها بود. اتاقها با قاليهاي نفيس مفروش شده و مبلمان با آب طلا و صدف تزئين شده است. كاخ چراغان هم مانند ساير قصرهاي تنگه ميزبان جلسات بسياري شده است. جبهه هاي آن كه با مرمرهاي رنگي پوشيده شده درهاي معبد گونه داشت و به وسيله يك پل به كاخ يلديز متصل بود. اطراف جاده با ديوارهاي بلندي محصور شده بود. اين اثر كه ساليان درازي بصورت خرابه مانده بود با انجام تعميرات كلي مجددا" احيا شد. با اضافه نمودن بعضي تاسيسات اكنون به يك هتل 5 ستاره بسيار زيبا تبديل شده است.
کاخ گک سو (کوچوک سو):
این کاخ در بخش آسیائی و در کنار حصار آناتولی قرار گرفته است. از جمله دیگر پلهای موجود در استانبول پل فاتح سلطان محمّد است که 2 قاره آسیا و اروپا را به یکدیگر متصل میکند. این پل نیز از دو قلعه نام برده شده عبور می کند.
در بخش اروپائی و در بالای تپه دعا تپه منظره زیبائی از پل و تنگه بسفر در جلوی چشمان شما قرار می گیرد. در قسمت پائین دعاتپه پارک امیرگان قرار گرفته که در فصل بهار با شکفتن گل های لاله موجود در آن حال و هوای خاصی را پیدا میکند.
دهکده ماهیگری کانلیجا منطقه جالب دیگری است که در بخش آسیائی قرار گرفته است. این منطقه امروزه بعنوان یکی از مکانهای مورد توجه مردمان استانبول نقش مهمی را ایفا می کند. مردم علاوه بر استفاده از کافه رستورانهای اطراف این منطقه، معمولا برای خرید ماست این منطقه که بسیار خوشمزه و مشهور نیز است به این منطقه می آیند.
کمی آنطرف تر از محله کانلیجا و چوبوکلو محله بیکوز کر سو قرار گرفته که، گذرندان ساعاتی در رستورانها و کافه های این منطقه که دارای مناظر زیبائی نیز می باشد بسیار لذت بخش خواهد بود.
در بخش اروپائی و در محله تارابییا، کرجی های بادی در روی آب و در لنگرگاهها گوئی به رقص در آمده اند. ضمن اینکه شما می توانید در رستورانهای اطراف این منطقه هم طعم غذای دریائی از جمله ماهی را نیز بچشید. این رستورانها از منطقه تارابیا شروع شده و تا محله ساریرو بیوک دره ادامه می یابد. بزرگترین فروشگاه ماهی در منطقه ساریر استانبول قرار دارد که به خاطر انواع بورک هایش (کلوچه هایش) شهرت دارد. پس از گذر از این محله تنگ و باریک مسیر کم کم پهن تر شده و به سمت دریای سیاه امتداد می یابد.
مکانها و بناهای تاریخی:
یکی از این مکانهای تاریخی میدان اسب دوانی باستانی است که در مقابل مسجد آبی (سلطان احمد) قرار گرفته است. این میدان در دوران بیزانس محل برگزاری مسابقات ارابه رانی بوده است.
از این مکان امروزه با نام محله سلطان احمد یاد می شود و علت نامگذاری آن به این نام وجود مسجد سلطان در این منطقه می باشد. از میان بناهائی که در گذشته در این مکان وجود داشت، امروزه فقط ستون هرمی شکل تئودوسیوس، ستون سنگ مار و ستون کنستانتین باقی مانده است.
امروزه در اطراف ستونهای هرمی شکل تئودوسیوس، ستون سنگ مار و ستون کنستانتین و به تعبیری در قسمت جنوب غربی آن بقایای دیوارهای میدان اسب دوانی را می توان به وضوح مشاهده نمود. علاوه براین مکانها خانه های چوبی موجود در محله سوئوک چشمه نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در حالیکه بعضی از این خانه ها بعنوان هتلهای کوچک اجاره داده می شوند یکی از این خانه ها در حکم یکی از جالبترین کتابخانه های شهر استانبول تلقی می گردد.
مخزن آب احمد سوم که در سال 1729 ساخته شد یکی دیگر از دیدنیهای شهر استانبول است. این مخزن در قسمت ورودی کاخ توپ کاپی قرار دارد. در این مکان برای رفع عطش شیرهای آب نصب گردیده است. این چشمه آبهای رایگان نمونه ای از آخرین شیوه های معماری اعمال شده از طرف عثمانیها است
برج بیازیت:
این برج در سال 1828 توسط سلطان محمود دوم با طول 85 متر و با هدف اطفاء حریق ساخته شد. این برج امروزه داخل محوطه دانشگاه استانبول قرار گرفته است.
کانال آب بز دغان:
که در سال 368 بعد از میلاد ساخته شد. از این کانال در دوران بیزانس و در دوران عثمانیها برای تا مین آب کاخها استفاده می گردیده است.
امروزه از میان قسمتهائی از طاقهای به ردیف قرار گرفته این کانال بزرگراه اصلی می گذرد. این بزرگراه در قسمت قدیمی شهر قرار گرفته است.
زمانی دیوارهای شهر استانبول در حکم سنگری غیر قابل نفوذ به شمار می آمده است. این دیوار به طول 7 کیلومتر از دریای مرمره تا Golden Horn امتداد می یابد. اخیراً این دیوار مورد بازسازی و مرمت قرار گرفته است. این دیوار به جای مانده از زمان امپراطوری تئود و سیوس دوم که در قرن پنج میلادی می زیسته از طرف unesco (یونسکو) در لیست میراث فرهنگی موجود در جهان قرار گرفته است.
برج گالاتا:
این برج 62 متری در سال 1348 بنا نهاده شد. به هنگام غروب آفتاب از بالای این برج منظره زیبائی از تنگه بسفر در زیر پاهای خود خواهید دید. ضمن اینکه شما می توانید از رستورانها و کلوپهای شبانه نزدیک به این محل هم دیدن کرده و لذت ببرید.
کیزکولسی (برج دختر):
یکی از رمانتیک ترین مکانهای استانبول به شمار می آید. این برج در قسمت ورودی خلیج استانبول قرار دارد. علیرغم اینکه این برج در قرن دوازدهم ساخته شده اما ساختمان کنونی آن متعلق به قرن 18 میلادی می باشد.
تنگه استانبول (تنگه بسفر)
در مدت اقامت خود در استانبول، هرگز گشت و گذار با قایقهای قدیمی و سنتی در تنگه بسفر را فراموش نکنید. این تنگه در واقع قاره اروپا را از قاره آسیا جدا می کند. سواحل تنگه بسفر ترکیبی است از زمانهای گذشته و حال و به نوعی شکوه و جلال امروزی و زیبائی و سادگی گذشته را به تصویر می کشد. هتل های مدرن و ویلاهای چوبی قرار گرفته در حاشیه ساحل به همراه کاخهای زیبای مرمرین که در مجاورت قلعه های سنگی روستائی و دهکده های کوچک ماهیگیری قرار گرفته جذابیت این منطقه را دو چندان نموده است. گردش با قایق یکی از بهترین راههای تماشای اطراف تنگه بسفر است.
با گردش در این منطقه توسط قا یق که بصورت زیگزاگ حرکت می کنند شما این امکان را خواهید داشت تا تقریباً تمامی ساحلهای اطراف تنگه را از نزدیک مشاهده کنید. در صورت تمایل به گردش با قایق در این نواحی از ایستگاه امین انو سوار بر کشتی شوید.هزینه گردش با کشتی در این منطقه علیرغم زمان 6 ساعته آن بسیار مقرون به صرفه می باشد. درصورت تمایل به استفاده از قایقهای اختصاصی جهت گردش، در اطراف منطقه خلیج آژانسهای مخصوصی وجود دارد که با مراجعه به آنها می توان به سیاحت پرداخت. در این آژانسها تورهای نیم روزه شبانه یا روزانه دایر می باشد.
در حین گذر از تنگه با کشتی، منظره زیبای کاخ دلما باغچه از ساحل کاملاً مشخص است و کمی آنطرف تر عمارات پادشاهی ییلدیز نیز بر کیفیت این مناظر افزوده است. هم چنین شما می توانید کاخ چراغان که در سال 1847 توسط سلطان عبدالعزیز مورد مرمت و بازسازی قرار گرفت و امروزه نیز بعنوان هتلی بزرگ مورد استفاده قرار میگردد را از روی قایق تماشا کنید.
ایستگاه بعدی یعنی منطقه ارتاکوی، محله ای است که هر یکشنبه هنرمندان گردهم آمده و هنرهای دستی خود را در خیابانها چیده و به خریداران عرضه می کند. تجمع انسانها ئی با شکل و رنگهای مختلف در این مکان، صحنه های بسیار زنده و زیبائی را به وجود می آورد.
در این محل یک کلیسا، یک مسجد و یک کنیسه وجود دارد که صدها سال است در کنار یکدیگر قرار گرفته اند. در کنار نمونه هائی از معماری قدیمی و سنتی در استانبول، نمونه ای از بزرگترین پلهای معلق دنیا به نام پل بسفر نیز به چشم می خورد که در واقع نقطه تلاقی قاره آسیا و اروپا نیز به شمار می آید.
بلیکس:
این شهر باستانی در فاصله 10 کیلومتری غرب باندیرما قرار گرفته است. در این شهر وجود معبد هادریان. تالار تأتر و کانالهای آب باقیمانده از گذشته هنوز جذاب و دیدنی جلوه می نماید.
در نزدیکی دریاچه ((مانیاس)) پارک ملی وجود دارد که نام آن کوش جنتی (بهشت پرندگان) می باشد. در این منطقه محافظت شده دست کم 239 گونه مختلف پرنده زیست می کنند. این منطقه در عین حال به عنوان مرکز پرنده شناسی نیز شناخته می شود و سالانه بیش از 3 میلیون پرنده در این مرکز به پرواز در می آیند. برای دیدن حیات وحش از نزدیک ماه آوریل و می بهترین زمان به شمار می آید. در فاصله 13 کیلومتری جنوب شرقی باندیرما در منطقه (کاراجابی) انواع نژادهای پرندگان پرورش داده می شود. در فاصله 14 کیلومتری شمال غربی شهر باندیرما شهر باستانی ارتکا قرار دارد که امروزه از آن با نام اردک نیز یاد می شود.
یکی از قدیمی ترین و معروفترین مراکز تفریحی در این منطقه در حاشیه دریای مرمره قرار دارد که دارای سواحل طبیعی، دست نخورده و بکری می باشد.
((جزیره مرمره)) که در گذشته پروکنسوس نامیده می شده در دوره رومیها از جایگاه بسیار ویژه ای برخوردار بوده که این جایگاه خود را تا دوران بیزانس ها و عثمانیها حفظ کرده است. علت برتری این منطقه به سایر مناطق در وجود صنایع غنی سنگ مرمر موجمد در آن است که در آن زمان پس از استخراج از معادن در ساخت بناهای امپراطوران مصارف داشته است.
در نزدیکی دهکده ((سارایلار)) ساحلی با نام ساحل مرمر قرار گرفته است. علت نامگذاری آن به این نام سنگ مرمرهای طبیعی است که در این منطقه وجود دارد. در این منطقه موزه روبازی نیز وجود دارد که در آن هنرهای مربوط به دوره رومی ها و بیزانس به نمایش در آمده است. هم چنین شانس نیز برای شما باقی است تا در معدن سنگ مرمر کلیه مراحل استخراج این سنگ را از اول تا آخرمشاهده نمائید.
از دیگر جزایر تفریحی این اطراف ((جزیره تورکلی)) آوشا می باشد. این جزیره دارای سواحل بسیار زیبا با آب زلال و تمیز و هم چنین تاکستانهای معروف و سردابهای متعدد می باشد.
در قسمت (ماناستر) Manastir هنوز صومعه حضرت مریم بر جای خود استوار است. این صومعه از دوران بیزانس بجا مانده است.
شهرها و مناطق تفریحی و ورزشی اطراف استانبول

در اطراف استانبول مجموعه ای از جزایر نه گانه وجود دارد که به جزایر شاهزادگان نیز معروف است. در دوران بیزانس این جزایر محل تعبیدگاه شاهزادگان به شمار می آمده است. امروزه این مکان با توجه به اقلیم آب و هوائی مناسب و هم چنین خانه های چوبی خود که متعلق به قرن 19 می باشد به عنوان مرکزی مناسب برای گذراندن تعطیلات در روزهای گرم تابستان مبدل شده است. از جمله بزرگترین این جزایر جزیره بویوک آدا می باشد که در آن امکان گردش با کالسکه و یا گذراندن ساعاتی در سواحل این منطقه فراهم است.
از جزایر دیگر معروف این مجمع الجزایر می توان به کنیالی، صدف، بورگاز و هی بلی آدا اشاره کرد. برای رفتن به این جزایر می توان از کشتی های موجود در سواحل بخش اروپائی و یا آسیائی استانبول استفاده کرد. در فصل تابستان اتوبوسهای دریائی موجود در منطقه کاتاباش نیز ترتیب انتقال شما را به این جزایر را خواهد داد.
از جمله مناطق دیگری که میزبان مردم استانبول در فصل تابستان است منطقه کیل یوس می باشد. این منطقه دارای ساحلی طولانی و شنی بوده و در فاصله 25 کیلومتری شهر استانبول در قسمت اروپائی سواحل دریای سیاه قرار دارد.
از بزرگترین جنگلهای شهر استانبول جنگل بلگراد می باشد که در بخش اروپائی قرار گرفته. مردم استانبول معمولاً در روزهای پایانی هفته برای پیک نیک و استفاده از چشمه های آب موجود در این منطقه به این مکان سفر می کنند. در این جنگل 7 مخزن قدیمی آب وجود دارد.
از کانالها و قناتهای آب باقیمانده دوران عثمانی می توان به قنات Muluva (مولووا) که در قرن 16 میلادی توسط معمارسنیان ساخته شد اشاره کرد. این کانال دارای عظمت و زیبائی باشکوهی است
از دیگر کانالهائی که توسط معمارسنیان ساخته شد کانال سلطان سلیمان بود که طول آن به بیش از 750 متر می رسد. این کانال یکی از بزرگترین کانالهای ترکیه به شمار می آید. وجود پانصد استبل اسب در این منطقه هر انسانی را به انجام ورزش سوارکاری تشویق می نماید.
منطقه پولونزکوی:
این منطقه در فاصله 25 کیلومتری استانبول و در بخش آسیائی قرار گرفته است. این منطقه در اصل اولین بار در قرن 19 و توسط مهاجران لهستانی کشف شد. مردم استانبول معمولاً برای سوارکاری. قدم زدن و خوردن غذاهای سنتی لهستانی به این منطقه می آیند.
شهر (اسکی حصار):
این شهر در قسمت جنوب غربی شهر استانبول قرار گرفته. این منطقه مکان مناسبی است برای صاحبان کشتی که پس از لنگر انداختن در عرشه کشتی های خود به استراحت بپردازند. خانه نقاش معروف قرن نوزدهم عثمان حمدی که در این محل قرار گرفته است که امروزه از آن به شکل موزه استفاده می شود. در حد فاصل اسکی حصار و گزه نیز آرامگاه هانی بال قرار دارد.
بسیاری از مردمان استانبول در فصل تابستان به خانه های تابستانی خود که در منطقه سیلیوری در 65 کیلومتری شهر استانبول قرار دارد سفر می کنند. در این منطقه باشگاههای ورزشی و تفریحی به همراه کلوپهای گلف زمینه خوبی برای گردش و تفریح فراهم آورده است. هم چنین این محل مکان مناسبی است برای تاجران و بازرگانان، که قصد دارند به دور از هیاهوی شهری تعطیلات خود را در آرامش سپری کنند. اتوبوسهای دریایی وسیله مناسبی برای رفتن به این منطقه به شمار می آید.
قایقرانی:
کشتیرانی و قایقرانی در استانبول یک امر مرسوم است زیرا استانبول تنها مکانی در دنیا است که در آن سوار بر قایق می توان تاریخ گذشته رومیها، بیزاسن ها و عثمانیها را با تماشای کاخها، قلعه ها و مساجد زیبایش مرور کرد.
از طریق دریای شمال و بعد عبور از کانال اروپا ((راین)) و رود (( دانوب)) می توان وارد دریای سیاه شد و از آنجا نیز به تنگه استانبول و لنگرگاه آن رسید. این تنگه بسیار امن از زیر پل زیبای استانبول می گذرد و در هنگام عبور از این منطقه امکان تماشای جزایر اطراف نیز وجود دارد. پس از گذر از این منطقه و تماشای جلوه های ویژه آن رفتن به 2 لنگرگاه کالامیش در بخش آسیای و آتاکوی در بخش اروپائی که هر دو در طول 24 ساعت شبانه روز سرویس دهی دارند خالی از لطف نخواهد بود.
همه ساله در فصل تابستان مسابقات بین المللی قایقهای بادبانی ساحلی در این شهر برگزار می گردد. با گذر از شهر استانبول و از طریق دریای مرمره به چاناک کاله و داردانل می رسیم. داردانل محل انجام یک رشته عملیات جنگی در طول جنگ جهانی اول بود که این جنگها موجب شناخته شدن مصطفی شمال آتاتورک گردید. با عبور از این مناطق ابتدا به دریای اژه و از آنجا به دریای مدیترانه خواهید رسید.
گلف:
در فاصله 65 کیلومتری استانبول در منطقه سیلیوری یکی از بزرگترین کلوپهای ورزش گلف در ترکیه قرار داشته و در آن مسیر 18 و 9 حفره ای وجود دارد.
((گلف کمر)) و باشگاه ورزشی تفریحی نیز در 18 کیلومتری استانبول و در جنگل بلگراد قرار داشته و به شهر کمربورگاز نزدیک می باشد.
باشگاه گلف استانبول نیز در محدوده منطقه آیازآقا از دیگر ورزشگاههای این شهر می باشد که دارای مسیر 9 حفره ای است.
بخش مرمره:
این بخش شامل یک جاده در مسیر ارتباطی استانبول با ایزمیت مرکز استان کجاعلی می باشد. این شهر در زمان رومی ها با نام نیکومدیا شناخته می شده و امروزه مبدل به یک مرکز صنعتی شده است. در این شهر عمارتی به سبک معماری عمارت عثمانی ها که مربوط به قرن 18 می باشد نیز وجود دارد که متعلق به ((افندی کناک ساعت سا ز)) میباشد. امروزه این عمارات مورد بازسازی قرار گرفته و به موزه قوم نگاری تبدیل گردیده است.
حرکه:
در قسمت غربی شهر ایزمیت و در عین حال مرکز اصلی تولید فرش می باشد. این فرشها در کیفیت و زیبائی در دنیا زبانزد بوده و در بازارهای استانبول به بالاترین قیمتها خریدار پیدا می کند.
در بخش ساحلی دریای سیاه و در شمال شهر ایزمیت بویژه در مناطق ((کرپه)) ((کفکن)) و کووان آغری سواحل شنی و مهمانپذیرها و پانسیونهای مناسبی وجود دارد که هر ساله توریستهای متعددی را به خود جذب می کند.
آداپازاری:
منطقه ای است مهم از نظر کشاورزی و صنعتی که در ناحیه غربی شهر ایزمیت قرار دارد. این شهر مرکز استان ساکاریا به شمار می آید. باغهای پر از میوه و سبزیجات این منطقه به کمک رود ساکاریا آبیاری می شود.
در شهرآداپازاری از موزه های آتاتورک و قوم نگاری می توان بعنوان مراکز دیدنی نام برد. در این موزه ها علاوه بر محصولات هنری خاص این منطقه آثار شخص آتاتورک که در تشکیل جمهوری ترکیه تأثیر گذار بوده نیز نگهداری می شود.
بر روی رودخانه ساکاریا پلی با نام بش کوپر وجود دارد که این پل در واقع در سال 553 به دستور جاستین امپراطور بیزانس ساخته شد. طول این پل 429 متر بوده و با هشت طاق مزین گردیده است. این پل دو طرف ساحل را به یکدیگر متصل می کند.
کمی آنطرف تر دریاچه ((ساپانجا)) قرار دارد. در اطراف این دریاچه هتل ها، رستورانها و اقامتگاههای تابستانی زیادی دیده می شود که خود سبب گردیده تا مردم استانبول در فصل تابستان به سمت این دریاچه و کوههای ((سامان)) سفر نمایند. در قسمت فوقانی این دریاچه، جنگل عارفیه قرار گرفته که محلی مناسب برای پیک نیک و اتراق کردن است. این منطقه دارای چشم انداز بسیار زیبائی است .
دریاچه ((آک گل)) که در داخل مرکز تفریحی ((کاراسو)) قرار گرفته است. در حوالی این منطقه در منطقه ((تاراکلی)) نیز هنوز نمونه های از ساختمانهای قدیمی که تحت محافظت می باشد، به چشم می خورد.
استان پیلجیک:
این استان در قسمت جنوب غربی ((ایزیتک)) قرار دارد. در بخش قدیمی این شهر آرامگاه ((شیخ ادبالی)) یعنی آرامگاه شخصی که در پیدایش امپراطوری عثمانیها نقش مهمی را ایفا کرده قرار دارد. همه ساله در ماه سپتامبر مراسم یادبودی برای وی در این مکان برگزار می گردد. مسجد ((ارهان گازی) در نزدیکی آرامگاه وی قرار دارد.
شهر سوعوت:
این شهر پر از درختان بید می باشد. اولین گروه مهاجر ترک این منطقه را برای زندگی برگزیدند. حتی آرامگاه رهبر این گروه ((ارطغرل قاضی)) نیز در این منطقه قرار گرفته است همه ساله در ماه سبتامبر مراسم یادبودی برای وی برگزار می گردد. از دیگر جاذبه های گردشگری این منطقه وجود تندیس های مختلف است که هر یک نماینده اشخاص مهم و تأثیر گذار ترکیه می باشند. بازدید از موزه قوم شناسی این منطقه نیز خالی از لطف نیست.
در زمانهای گذشته منطقه ((پالووا)) با نام ((هلناپلیس) معروف بوده است. این اسم به یاد مادر امپراطور کنستانیتن هلنا که طراح این شهر نیز بود به این شهر داده شده بود. امروزه این شهر یکی از شهرهای بندری ترکیه محسوب می گردد. این منطقه بخاطر حمامهای گرم خود نیز مشهور می باشد. یکی از حمامهای معروف این منطقه ترمال نام دارد که در قسمت جنوب غربی شهر واقع شده است. از بالای تپه می توان به وضوح منظره زیبای ترمال را مشاهده کرد. عمارت مصطفی کمال آتاتورک نیز در منطقه یالووا قرار دارد که امروزه بعنوان موزه مورد بازدید گردشگران قرار می گیرد. (بازدید از این عمارت همه روزه به جز روزهای دوشنبه و پنج شنبه آزاد است).
اقامتگاه تابستانی آتاتورک در سال 1929 ساخته شد که کلیه اثاثیه داخل آن مربوط به اوایل قرن ششم می باشد.
منطقه ((کاراجا آربوریوم)):
چنانچه می خواهید منطقه زیبائی دیگری را هم به دیدنیهای خود بیفزایید، بازدید از این مرکز تفریحی را فراموش نکنید. (بازدید از این مکان روزهای یک شنبه تا ساعت 6 بعدازظهر می باشد).
در فاصله 17 کیلومتری غرب یالووا نیز منطقه تفریحی، گردشی به نام ((چنارجیک)) وجود دارد که دارای سواحل زیبا و مجموعه های تفریحی مدرن است.
منطقه ایزنیک که در گذشته به نام ((نی جی آ)) معروف بود که در شرقی ترین قسمت دریاچه ایرنیک قرار دارد. این شهر در سال 316 قبل از میلاد بدستور ((آنتیگوناس)) یکی از ژنرالهای اسکندر کبیر بازسازی شد و پس از او بدست یکی دیگر از ژنرالها به نام ((لی سی تاچوس)) افتاد. این ژنرال این شهر را با نام زن خود یعنی ((نی جی آ)) نامگذاری کرد.
بعدها این شهر جز وی از قلمرو پادشاهی ((بیتی ها)) شد و در سال 128 قبل از میلاد به رومیها واگذار گردید. این شهر هم در دوران رومیان و هم در دوران بیزانس نقش بسیار مهمی را از جنبه های مختلف ایفا کرده است. در سال 1708 این شهر ابتدا تحت حکمرانی سلجوقیان و پس از آن در سال 1331 بدست عثمانیها افتاد.
تأتر رومیها:
این تأتر در طول سالهای (251-249) توسط ((تراژان)) ساخته شد. مجلس سنای رومیها در ساحل دریاچه ایزنیک قرار گرفته که در سال 325 میزبان برگزاری اولین مجلس سنا شد. سایر انجمنها برای برگزاری مجالس خود از کلیسای ((سنت صوفیا)) که در مرکز شهر واقع شده بود استفاده میکردند. یکی از این انجمنها که در سال 787 میلادی تاسیس گردید مخالف با بت شکنی بود زیرا معتقد بود بت ها و شمایل ها در پرستش نقش مهمی ایفا می کنند. انجمن دیگر انجمن معتقدان به تعمید بود که در بالای تعمیدگاهشان گنبدی نیز قرار گرفته بود. عثمانیها این کلیسا را به مسجدی بنام مسجد ارهان تغییر دادند. یکی دیگر از این کلیساها، کلیسای کومین بود که در قرن 6 ساخته شد. این کلیسا محل عروج یک عفیفه است. ایزنیک از دیدگاه مسیحیت مانند اورشلیم ، افسوس و و اتیکان دارای جایگاه ویژه ای است. این منطقه هنوز به مثابه یک شهر کوچک می ماند و به نظر می رسد گذر زمان هنوز موجب توسعه شهر در ماورای حریم دیوارهای ساخته شده توسط رومیها نشده است. طول این دیوارها 4227 متر بوده که دارای 114 برج می باشد. چهار دروازه شهر هنوز در جای خود پا برجا می باشد
در طول قرن 16 و 17 ایزنیک مرکز صنعت سرامیک سازی به شمار می آمده که از آنها برای شکل دادن و دکوراسیون مساجد و کاخ ها استفاده زیادی می شده است.
در این منطقه موزه ای قرار دارد که در آن اشیاء مکشوفه به نمایش گذارده می شود. فراموش نکنید که علاوه بر بازدید از ساختمانهای اسلامی از مسجد یشیل و عمارتخانه نیلوفرخاتون نیز دیدن فرمائید.
پس از گردش در این مناطق دیدنی می توانید به رستورانهای اطراف دریاچه بروید و از خوردن غذاهای دریائی لذت ببرید.
در فاصله 5 کیلومتری ایزنیک در دهکده ((ال بیلی)) قبر هائی وجود دارد که همگی متعلق به قرن پنجم می باشد. هم چنین ستون 5/15 متری ساخته شده توسط کاسیوس فیلوسکوس هنوز در این دهکده پابرجا بوده و جلب نظر میکند.
در فاصله 40 کیلومتری شمال شرقی شهر ((بورسا)) خانه های قدیمی ترکی به وفور دیده می شود. از جمله این خانه ها می توان به خانه ((شما کی)) اشاره کرد که متعلق به قرن هجدهم است و امروزه تبدیل به یک موزه شده است.
جاذبه های طبیعی و مناطق حفاظت شده شهر استانبول

منطقه حفاظت شده پارك جنگلي طبيعي Goknarlık
يادبود پارك طبيعي هاووزچيتي بنام سوباشي، هاووزلار مناطق حفاظت شده استانبول منطقه حفاظت شده Göknalık
موقعيت: در استان استانبول در منطقه درياي مرمره و در محدوده روستاي توكات ناحيه بيكوز قرار دارد. مساحت آن 5/46 هكتار است.
فاصله: در فاصله 2 كيلومتري روستاي توكات و 8 كيلومتري ناحيه بيكوز قرار دارد.
ويژگيها: بعنوان يك منطقه در حال توسعه در استانبول و بعنوان تنها Meşcere گوك نار بوده و داراي ويژگي اكوسيستم مي باشد.
گوك نار شامل انواع درختان فندق، شاه بلوط، ihlamur و Gürgen مي باشد.
پارك طبيعي Polonezköy استانبول: 
موقعيت: در محدوده ناحيه بيكوز استان استانبول در منطقه درياي مرمره است.
مسير: از طريق جاده زميني مي توان با پارك طبيعي Polonezköy واقع در ناحيه بيكوز تردد نمود.
ويژگي: Polonezköy با پوشش گياهي خود حيات طبيعي خود را در مقابل توسعه صنعتي محيط خود ادامه داده داراي ويژگي Florislik منطقه مديترانه غربي است. علاوه بر درختاني همچون Kızılağaç Karaağaç , Kayın , Gürgen، شاه بلوط و ihlamur، داراي يك بافت جنگلي غني شده با انواع درختان از گونه ibreliler و فلورا مي باشد. از نظر بافت وحشي نيز بسيار غني است. همچنين اين منطقه در بهار و پائيز محل مهاجرت و تغذيه هزاران پرنده مانند لك لك ميباشد. علاوه بر بافت Geomofolojik با ويژگي Plato ، چشم انداز هاي زيبا و امكانات تفريحي، داراي ويژگيهاي تاريخي نيز مي باشد. در سال 1842 اين ناحيه كه از سوي پرنس Adam czartoryzlci و براي سربازان مهاجر اجاره گرديده بود پس از جنگ كيريم در سال 1856 محل سكونت سربازان لهستاني شده و امروز نيز ساكنان Polonezköyميراث لهستان را حفظ و فرهنگ آن را ادامه مي دهند. جهت حفظ اين منبع ارزشمند و تداوم آن در سال 1994 مقدار 3004 هكتار آن بعنوان پارك طبيعي شناخته شده است.
خدمات و امكانات موجود: فعاليتهاي مربوط به Master Plan پارك طبيعي ادامه دارد. در پارك طبيعي با در نظر گرفتن بافت ecolojik، اماكني جهت استفاده روزانه در نظر گرفته خواهد شد. همچنين تاسيسات ورزشي، تفريحي و امكانات مشاهده مناظر توسعه خواهد يافت.در Polonezköy بعنوان يك منطقه توسعه يافته در داخل پارك طبيعي، امكانات اسكان، بوفه و رستوران وجود دارد.
پارك طبيعي تركمن باشي:
موقعيت: در ناحيه حاجي عثمان منطقه شيشلي استان استانبول در درياي مرمره قرار دارد. در سال 1999 نام پارك طبيعي حاجي عثمان به پارك طبيعي تركمن باشي تغيير يافته است.
مسير: در داخل محدوده استان استانبول قرار دارد.
ويژگي: پارك طبيعي تركمن باشي با پوشش گياهي همانند جنگل بلگراد با ارزشهاي استتيك فوق العاده و مناظر بي نظير خود جوابگوي نيازهاي تفريحي، استراحتي و ورزشي اهالي استانبول مي باشد.·اقليم اين پارك در زمستان بسيار سرد و اغلب اوقات يخبندان در آب و هواي برفي معمولي و اكثرا" ابري و در ماههاي تابستان داراي آب و هواي گرم و قحطي آب متوسط مي باشد. گونه هاي درختان آن شامل كاج سياه و بيد مي باشد. در اين پارك امكان برخورد با خوك وحشي، خزندگان، كفتار و انواع پرندگان وجود دارد. اين محوطه در مدخل ورودي حاجي عثمان و در شانه جاده باغچه كوي در مسير واحدهاي پيك نيك جنگلهاي بلگراد قرار دارد. هر دو طرف اين جاده از سوي فروشندگان سيار مواد غذايي و وسايل پيك نيك اشغال گرديده است.
جنگل فاتح جهت جلوگيري از فعاليتهاي اشتغال زايي و ايجاد مزارع از سوي مردم، از سوي مسئولين جنگل حفاظت ميشود. همچنين اطراف آن جهت ممانعت از ريخته شدن زباله و نخاله و غيره محصور گرديده است.عليرغم اينكه در اين محيط هيچگونه تاسيساتي وجود ندارد ليكن بواسطه دارا بودن امكانات طبيعي از قبيل سايه درختان يكي از اماكني است كه مردم براي پيك نيك خود انتخاب ميكنند. بدين جهت اين مكان، محلي براي تفريح اهالي استانبول مي باشد. اين محل همچنين فشار وارده بر ساير مكانها را كاهش خواهد داد. حفظ بافت جنگلي و در نتيجه ويژگي اكولوژيكي محيط و ممانعت از هر گونه تصرف و به جهت استفاده مردم، اين محيط بعنوان پارك طبيعي اعلام شده است.
خدمات و امكانات موجود: در نزديكي اين محوطه، جنگل فاتح، جنگل بلگراد، جنگل كودكان فاتح و استراحتگاههاي جنگلي وجود دارد. در فصل بهار و تابستان و بويژه در روزهاي تعطيل مملو از جمعيت ميشود. اين منطقه جهت استفاده قابل كنترل به منطقه ديگري نياز دارد. اين منطقه جهت حفظ بافت جنگلي و عدم تعادل اكولوژيكي آن نياز به حفاظت دارد.
چشمه هاي سوباشي استانبول:
موقعيت: استانبول - چاتالجا
ويژگي: درختان چنار 1000-900 ساله بطول 15 متر ، قطر 5/3 متر و عرض 17 مترتاريخ تاسيس:1995/2/7
چشمه سلطان احمد:
چشمه احمد سوم در مقابل درب باب همايون كاخ توپكاپي قرار دارد. تزئينات چوبي آن نيز همانند كتيبه هاي برنزي و سنگي موجود در هر چهار طرف اين چشمه، شاهكار هنري است. بناي چشمه، از خطوط ساده كلاسيك دوره خود رها شده و ظرافت خطوط، با غنا و زيبايي خود در ميان چشمه هاي ديگر از ويژگي خاص برخوردار است.
چشمه احمد سوم اسكودار:
در ميدان اسكله اسكودار واقع شده و در سال 1728 ساخته شده است. بناي آن چوبي و چهار گوشه است. اين چشمه از نظر معماري، خطاطي، سنگبري و شعر، يك شاهكار هنري محسوب مي شود.
چشمه آلمان:
در داخل پارك ميدان سلطان احمد قرار دارد. كليه قطعات بناي اين چشمه در آلمان ساخته شده و بيادبود دومين سفر امپراتور آلمان بنام ويليام دوم بروي قناتها گذاشته شده است. سه گنبد اين چشمه كه در اول ژانويه 1901 يعني در اولين روز قرن بيستم طي مراسم خاصي افتتاح گرديد از موزائيك هاي طلاكوب است.
چشمه توپخان:
در ميدان توپخانه واقع شده و در سال 1732 به دستور سلطان محمود اول و توسط معمار محمد آقا ساخته شده است.
چشمه اسحاق آقا بيكوز:
در منطقه بيكوز استانبول واقع گرديده و يكي از زيباترين چشمه هاي تركيه به شمار مي رود.
چشمه ايازما:
در شبستان مسجد ايازما واقع در اسكودار مي باشد. اين چشمه كه در قرن 18 و به دستور سلطان مصطفي سوم ساخته شده نمايانگر هنر و ويژگي هاي معماري دوره خود مي باشد.
چشمه صالحه سلطان غرب كاپي:
در سال 1732 از سوي سلطان محمود اول و بيادبود مادرش صالحه سلطان ساخته شده است.
چشمه گوگ سو:
اين چشمه از سوي مهر شاه همسر سلطان مصطفي سوم و مادر سلطان سليم سوم ساخته شده است.
چشمه اسماء سلطان:
در سال 1799 از سوي اسماء سلطان دختر سلطان احمد سوم ساخته شده و نمونه اي از چشمه هاي ميداني است. يادبودها و ميادين هيپودروم ( ميدان اسب دواني ) ساختمان و معابد مهم دوران روم كه آثار بسيار كمي از آن باقيمانده در اطراف ميدان هيپود روم ساخته شده است. كاخ امپراتور كه به كاخ بزرگ مشهور است از كنار اين ميدان آغاز و تا قسمت هاي پائين يعني تا ساحل دريا ادامه مي يافت. از اين كاخ امروزه يك كف موزائيكي سالن بزرگ باقي مانده است. اين محله اهميت خود را در دوران بيزانس و عثماني هانيزحفظ نموده است. معابد و عبادتگاههاي مهم استانبول از قبيل اياصوفيه، مسجد سلطان احمد، موزه آثار اسلامي و ترك، آب انبار زيرزميني در اطراف اين ميدان است. از اين ميدان امروزه فقط ستون سنگي Theodosius ستون كنستانتين، ستون مارپيچ مانده است.
منطقه پولونزکوی:
این منطقه در فاصله 25 کیلومتری استانبول و در بخش آسیائی قرار گرفته است. این منطقه در اصل اولین بار در قرن 19 و توسط مهاجران لهستانی کشف شد. مردم استانبول معمولاً برای سوارکاری. قدم زدن و خوردن غذاهای سنتی لهستانی به این منطقه می آیند.
سواحل شنی شیله:
این سواحل در فاصله 70 کیلومتری منطقه اوسکودار قرار داشته و به دلیل وجود هتل و رستورانهای زیبا موجود در خود از نقطه نظر تفریحی در ردیف یکی از زیباترین مناطق حومه شهر استانبول قرار گرفته است. پارچه کتان شیله (شیله بزی) از جمله مصنوعات معروف این منطقه به شمار می آید.
پارک متانیک:
یکی دیگر از مکانهای دیدنی استانبول است که دارای فضای آرام و فرح بخشی است. و در منطقه بایرام اوغلو داریجا قرار گرفته است. این پارک در فاصله 38 کیلومتری شهر استانبول قرار دارد. پرندگان و گیاهان گوناگونی که از ا قصی نقاط جهان در این پارک گردهم آورده شده به همراه رستورانها و گردشگاههای مختلف موجود در آن جلوه خاصی را به این منطقه بخشیده است.
بورسای سبز:
شهری مملو از باغها و پارکهای سرسبز است. این سرزمین در مرکز منطقهای پوشیده از باغات میوه قرار دارد. هلو، ابریشم، حوله و چشمه های آب گرم در بورسا چه در گذشته و چه در زمان حال جز اقلام مشهور این شهر به شمار می آید. فراموش نکنید که قبل از جدا شدن از این شهر طعم اسکندر کباب، نان، سس گوجه فرنگی ان. دونر کباب و کره و ماست این منطقه را بچشید. شاه بلوط نیز یکی دیگر از خوراکیهای مخصوص این منطقه می باشد. تور داخل شهری در این منطقه از شرقی ترین بخش این منطقه یعنی منطقه (( یشیل توربه)) شروع می شود. در آرامگاه ((یشیل توربه)) (آرامگاه سبز).مقبره خالی سلطان احمد اول جای گرفته است. در آن طرف خیابان، ((مسجد سبز)) قرار دارد که متعلق به سال 1424 است. در نزدیکی این مسجد، مدرسه ای وجود دارد که امروزه از آن بعنوان موزه قوم شناسی استفاده می شود. در خلال بازدید از این مکانها رفتن به یکی از چایخانه های اطراف و نوشیدن چای در آنجا نیز خستگی را از شما دور خواهد کرد.
در طول مسیر خود به سمت شرق از کنار مسجد سلطان اسیر نیز خواهید گذشت و پس از عبور از میان خانه های قدیمی به مسجد ییل دیریم بیازیت که در سال 1391 ساخته شد خواهید رسید. حال به سمت میدان جمهوریت (که در زبان محلی هیکل نامیده می شود) رفته و در امتداد خیابان آتاتورک به سمت پارک (کارا) قدم بزنید. در این پارک قهوخانه های رو باز و متعددی که با گلها و فواره ها متعدد مزین گردیده به چشم می خورد. در پشت این پارک بنائی بلند به نام ((کزاخان)) که در سال 1940 ساخته شد وجود دارد. در این بنا عموماً پیله کرم ابریشم خرید و فروش می شود. از این محل که بگذرید به بازار می رسید. در این بازار خیابانهای باریک و کاروانسراهای قدیمی بسیاری وجود دارد.
در قسمت دیگر پارک ((کزا)) یکی از قدیمی ترین بناهای بورسا که در سال 1339 ساخته شد تحت عنوان اورهان قاضی قرار گرفته است. این مسجد در نزدیکی مسجد بزرگ دیگری که با سبک معماری دوران سلجوقیان ساخته شده با نام مسجد ((اولو)) قرار دارد. منبر داخل این مسجد از چوب گردو است و بر روی دیوارهای آن نیز نمونه ای از خطاطی های زیبا وجود دارد. در پائین گنبدهای این مسجد که بالغ بر 20 عدد می باشد مخزن آبی برای غسل و شستشو در نظر گرفته شده است.
پس از گذر از مسجد اولو در قسمت غربی به منطقه ای قدیمی و خوش منظره از شهر بورسا، یعنی منطقه حصار می رسید. آرامگاههای عثمان موسس امپراطوری عثمانی و پسرش ارهان قاضی فاتح بورسا در حوالی این منطقه جای گرفته است. برای کسب انرژی مجدد می توان به کافه های محله توپخانه مراجعه کرده و کمی در آنجا استراحت کرد. در نزدیکی این کافه ها کوچه ای وجود دارد که در آن نقاشان محلی در فضای باز مشغول کشیدن تصاویر مختلف می باشند.
اولوداغ:
این منطقه بزرگترین مرکز ورزشهای زمستانی در ترکیه به شمار می آید. این مرکز در فاصله 36 کیلومتری شهر بورسا قرار گرفته است. مهمترین ماهها جهت انجام ورزش اسکی حدفاصل ماههای دسامبر تا ماه مای می باشد علاوه بر مرکز اسکی اولوداغ پارک قله نیز محل مناسبی برای گردش است که در تمام فصول از آب و هوای تمیز و خوبی برخوردار است.
از دیگر مراکز تفریحی می توان منطقه ((مودانیا)) را نام برد که در فاصله 25 کیلومتری شهر بورسا قرار گرفته است. در این منطقه رستورانها و مراکز تفریحی شبانه بسیاری وجود دارد که جملگی توسط مردمان شهر بورسا اداره می شود. موزه صلح هم از جمله دیگر مکانهای دیدنی این منطقه است. منطقه زیتون باغی در فاصله 12 کیلومتری مودانیا نیز نمونه ای از یک شهر برجسته ترکیه است.
خلیج گم لیک نیز با آن سواحل شنی خود در فاصله 29 کیلومتری شهر بورسا منطقه ای زیبا به شمار می آید. استان با لیک اسیر که در واقع در نقطه ای مرزی بین دریای اژه و مرمره قرار گرفته است. مناطق تاریخی این محل با طبیعت زیبائی آن در یک هماهنگی خاصی بسر می برد. از قدیمی ترین مساجد این منطقه ((مسجد ییلدیریم)) است که به دستور ((بیازیت اول)) در قرن 14 بنا نهاده شد.
شهر بورسا:
این شهر در قسمت جنوب شرقی دریای مرمره و در قسمت پایینی منطقه ((اولوداغ)) قرار دارد. نام این شهر در اصل از اسم پادشاه و مؤسس این شهر گرفته شده است. نام قدیمی این شهر ((پروسا آدهیپیوم)) بوده است. این شهر بعدها بدست رومیها و سپس به دست بیزانسی ها افتاد. در سال 1326 این شهر توسط ((اورهان قاضی)) تصرف گردیده و به عنوان اولین پایتخت امپراطوری عثمانی لقب گرفت. هنوز باقیمانده هائی از بناهای مهم دوران عثمانی در این منطقه پابرجاست.
باغهای چای ییلدیز پارک:
این باغها در محله مرادیه قرار دارد. برای اینکه چشم انداز زیبای ((مجموعه مرادیه)) را از نزدیک ببینید حتماً به باغهای چای ییلدیز پارک سری بزنید.
مسجد سلطان مراد دوم که در سال 1426 به سبک مسجد یشیل ساخته شد نیز از دیگر مراکز دیدنی این منطقه به شمار می آید. مقبره سلطان مراد دوم و آرامگاههای شیخ زاده جم و شیخ مصطفی که همگی با کاشی های بسیار زیبا مزین گردیده از جمله مکانهای دیدنی دیگر این منطقه است.
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
اماکن تاریخی، بناهای تاریخی، جاذبه های تاریخی، معماری و طبیعی شهر استانبول . 1
اماکن تاریخی، بناهای تاریخی، جاذبه های تاریخی، معماری و طبیعی شهر استانبول . 1


پاسخ
 سپاس شده توسط رکسانا h/2 ، white star
آگهی


[-]
به اشتراک گذاری/بوکمارک (نمایش همه)
google Facebook cloob Twitter
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید یا ثبت نام کنید
شما جهت ارسال نظر در مطلب نیازمند عضویت در این انجمن هستید
ایجاد حساب کاربری
ساخت یک حساب کاربری شخصی در انجمن ما. این کار بسیار آسان است!
یا
ورود
از قبل حساب کاربری دارید? از اینجا وارد شوید.

موضوعات مرتبط با این موضوع...
  معرفی و آشنایی با رستوران زوما استانبول
  شماره تلفن‌‌های اضطراری استانبول
  اجاره هتل آپارتمان در استانبول
  10 جاذبه برتر گردشگری در استانبول
Shocked بناهای بسیار عجیب در سراسر دنیا 0:
  مکان های تفریحی و جاذبه های گردشگری استانبول و کشور ترکیه
  معماری عجیب و جالب 8 هتل در جهان + عکس
  پربازدیدترین جاذبه‌های گردشگری دنیا (1)
  جاذبه های گردشگری قسمت اروپایی استانبول
  جاذبه های دیدنی خیابان معروف روستاولی در تفلیس

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان