امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

اختلاف شاه و فرح درباره فیلم مهرجویی

#1
دایره مینا محصول سال ۱۳۵۳ یکی از فیلم‌های مهرجویی است که پس از ساخت به صورت غیررسمی توقیف و تصمیم‌گیری درباره آن به دربار واگذار شد. نکته جالب توجه این است که فرح پهلوی با این اثر موافق بود اما محمدرضا شاه نسبت به آن نظر مساعدی نداشت.
 
به گزارش «سینماپلاس»، در بخشی از کتاب «نگاهی به شاه» نوشته عباس میلانی درباره این اختلاف نظر آمده است: «تماشای فیلم بعد از شام یکی از تفریحات مورد علاقه شاه و بخشی دائمی از برنامه‌های شبانه میهمانی با خواهران و برادرانش بود. به کمدی‌های سبک فرانسوی علاقه‌ای ویژه داشت. به علاوه فیلم‌های هالیوودی و تفریحی را معمولا بر فیلم‌های جدی هنری ترجیح می‌داد. گهگاه فیلمی جنجالی که محل نزاع سانسورچیان و دستگاه‌های مختلف قرار گرفته بود، برای تصمیم‌گیری نهایی به نیاوران آورده می‌شد و شاه و ملکه درباره پخش یا عدم پخش آن تصمیم می‌گرفتند.»
 
در ادامه این مطلب می‌خوانیم: «ملکه می‌کوشید شاه را به تماشای فیلم‌های جدی‌تر، به ویژه آنان که ساخت کارگردانان ایرانی بود وادارد. یکی از این فیلم‌ها «دایره مینا» اثر داریوش مهرجویی بود. محور اصلی فیلم تجارت خون بود که به ویژه در محلات فقیرنشین تهران و معتادان شهر رواج داشت. دکتر منوچهر اقبال که در آن زمان ـ و از سال‌ها پیش از ماجرا ـ ریاست جامعه پزشکی ایران را به عهده داشت، از پخش فیلم جلوگیری کرده بود. می‌گفت حرفه پزشکی در ایران را تحقیر و تخفیف می‌کند. ملکه که خواستار پخش فیلم بود اصرار داشت که شاه هم به تماشای آن بنشیند و درباره نشان دادن یا ندادن آن نظرش را اظهار کند.
 
بالاخره شبی نسخه‌ای از فیلم را به کاخ نیاوران آوردند و برای شاه و ملکه و مهمانان آن شب به نمایش گذاشتند. وسط فیلم شاه به خشم و اعتراض از جا برخاست و اتاق سینما را ترک گفت و به زبانی بلند و پر اعتراض ادعا کرد که این به اصلاح روشنفکران ـ یا آنچنان که رسم مالوف شوخی‌هایش با علم بود، این اَن تلکتوئل‌ها ـ چرا همیشه به جنبه‌های تیره هستی دلبسته‌اند و تنها سیاهی‌های جامعه را نشان می‌دهند؟»
 
درباره فیلم: دایره مینا فیلم سینمایی ایرانی ساخته شده در ۱۳۵۳ به کارگردانی داریوش مهرجویی است. پنجمین فیلم داریوش مهرجویی و نخستین فیلم رنگی او و دومین کار مشترک او و غلامحسین ساعدی است. فیلم سرانجام در سال۱۳۵۶ پروانه نمایش گرفت و پس از حضور در جشنواره پاریس و برلین، در فروردین ۱۳۵۷ در ایران اکران شد. عزت‌الله انتظامی، علی نصیریان، فروزان، سعید کنگرانی، بهمن فرسی، اسماعیل محمدی، ایرج راد، محمد مطیع، سروش خلیلی، جمشید لایق، اسماعیل شنگله و مرضیه برومند برخی از بازیگران این فیلم بودند.
پاسخ
 سپاس شده توسط Ֆℋ£¥∂α
آگهی
#2
من اصلا از تاریخ خوشم نمیادUndecidedBlush
پاسخ


[-]
به اشتراک گذاری/بوکمارک (نمایش همه)
google Facebook cloob Twitter
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید یا ثبت نام کنید
شما جهت ارسال نظر در مطلب نیازمند عضویت در این انجمن هستید
ایجاد حساب کاربری
ساخت یک حساب کاربری شخصی در انجمن ما. این کار بسیار آسان است!
یا
ورود
از قبل حساب کاربری دارید? از اینجا وارد شوید.

موضوعات مرتبط با این موضوع...
  10 نکته درباره تایتانیک که نمی دانستید
  درباره شمس پهلوی اولین فرزند رضاشاه چه می دانید؟
  منابع تحقیق درباره تاریخ فلسفه اسلامی در ایران
  نظر مارکسیسم درباره حرکت تاریخ
  بینش دیالکتیکی تاریخ درباره انسان
  رازها و نکات جالب تاریخی درباره ی هفت سین نوروزی
  واقعیت هایی درباره باستان شناسان
Star درباره تخت جمشید
  جمله های بزرگان جهان درباره ایران
  گزارشي درباره قتل سيد حسن مدرس

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان