24-06-2021، 11:24
(24-06-2021، 11:13)فرنودِ بن گیومرث نوشته است: دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
(24-06-2021، 10:29)bOoOoOy نوشته است: دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
واقعا من ک دیشب هیچی آب نخوردم
چرا الان انقدر دستشویی دارم
واقعا خواب عجیبِ :|
سلام مرد.
امیدوارم از این تلنگری که می زنم ناراحت نشی .
یک جور هایی پیام شما و جمله واقعاً خواب عجیبه (که باید انتهای عجیب هاء آورد نه کسره ) رو بهونه می کنم تا برای همه این مسئله جا بیفته :
کپی پیست از سایت نیما تودی :
-هکسره-
نقشنمای اضافه که بهصورت «کسره» ظاهر میشود: دوستِ تو، مدادِ من، کوهِ دماوند.
درست: حال من خوب است.
نادرست: حاله من خوب است.
بهجایِ «است» و حروف آخر بعضی واژهها، وقتی بهصورت محاوره نوشته میشوند، ظاهر میشود: حالم خوبه، میخوره، اگه.
درست: حال من خوبه.
نادرست: حال من خوبِ.
نشانۀ معرفه در زبان گفتاری که بهصورت «ه» ظاهر میشود: دختره، پسره، مغازهداره.
درست: به دختره زنگ زدی؟
نادرست: به دخترِ زنگ زدی؟
بهعنوان حرف اصلی در انتهای کلمات ظاهر میشود: دانه، انگیزه، روزنه، خانه.
درست: دستهبیل، دستههاونگ.
نادرست: دستِ بیل، دستِ هاونگ.
در صورت تمایل میتوانید کتابهای زیر را هم تهیه و مطالعه کنید:
کتاب اصول نگارش ساده فارسی
کتاب مبانی درست نویسی زبان فارسی معیار
کتاب مساله درست و غلط نگارش و پژوهش در زبان فارسی
تشخیص هکسره در جمله، در خیابان و در دنیای مجازی!
در چند سال اخیر و با روندی روبهرشد، شاهد کاربرد نابجا و نادرست نقشنمای اضافه و «ه» بودهایم. کاربرد نابجایی که به نظر میرسد صدای روشنفکران، زبانشناسان، ویراستاران، کاربران شبکههای مجازی و در یک کلمه، مردم را درآورده است. با جستوجوی هشتگ هکسره در توییتر فارسی و با نگاهی گذرا به آرای کاربران، کاملاً روشن میشود که این مسئله نزد همه مشکل تلقی نمیشود و حتی بعضی آن را مسئلهای حقیر و ناچیز میشمرند. (توییت آزاده مظفری)
اما نکتۀ مهم اینجاست که این کاربرد غلط منحصر به حوزۀ مطبوعات و شبکههای اجتماعی نیست. این روزها کافی است نگاهی به بیلبوردها و تابلوهای تبلیغاتی شهر بیندازیم تا به عمق فاجعه پی ببریم.
منبع :https://www.nima.today/
منم قبلا این اشتباهو داشتم. کلا هرجا ه فعله بذارین