31-10-2013، 12:01
شفقنا زندگی- با اجرای توصیه های متخصصان تغذیه، مطالعه درباره محصولات موجود در بازار و دقت در خرید می توان مواد غذایی تهیه کرد که سلامت و تندرستی بدن را تضمین کنند.
به گزارش شفقنا به نقل از سلامانه، همان طور که می دانید تفاوت های زیادی در اندازه، رنگ و پوسته تخم مرغ وجود دارد. این روزها به هر فروشگاه که پا می گذارید با انواع مختلف تخم مرغ روبرو می شوید و بر اساس شرایط نگهداری مرغ ها، رعایت اصول زیست محیطی و ... کالای مورد نظرتان را خریداری کنید.
به اعتقاد کارشناسان، افزودن امگا3 به تخم مرغ های موجود در بازار ارزش غذایی این ماده مغذی را افزایش داده و تخم مرغ را به دوست قلب تبدیل کرده است.
متخصصان تغذیه معتقدند مصرف متعادل تخم مرغ غنی شده با امگا 3 به قلب آسیب نمی زند. اما مصرف گونه های دیگر تخم مرغ که به وسیله مواد ارگانیک تولید شده اند خطر ابتلا به کلسترول بالا و بروز سکته قلبی را به شدت افزایش می دهند.
اگر می خواهید قلب سالمی داشته باشید
از تخم مرغ های غنی شده با امگا 3 استفاده کنید. برای تولید این گونه تخم مرغ به غذای مرغ ها مواد غذایی سرشار از امگا 3 - بذر کتان و کانولا - اضافه شده است. مطالعات دانشمندان نشان می دهد امگا 3 از بروز سکته قلبی به خوبی جلوگیری می کند. منبع مهم دیگر امگا 3 کنسرو تن ماهی است که به علت آلودگی با جیوه مسموم است. انجمن غذا و داروی آمریکا تخم مرغ های بسته بندی شده ای که با امگا 3 غنی شده اند را بررسی و اعلام کرده این محصولات به مواد شیمیایی آلوده نیستند.
اگر می خواهید خریدی اخلاق گرایانه داشته باشید
در قفسه فروشگاه ها دنبال تخم مرغ هایی بگردید که در فضای آزاد و به دور از قفس و با استفاده از مواد طبیعی تولید شده باشند. قصد خرید تخم مرغ از روستا را دارید؟ به سکنات و وجنات مرغ ها توجه کنید. حیواناتی که در فضای آزاد، نزدیک آب و غذای فراوان زندگی می کنند منقارشان رنگ پریده و رفتارشان پرخاشگرانه نیست.
اگر می خواهید به گیاهان کمک کنید
تخم مرغ هایی را بخرید که توسط مرغ هایی تولید شده باشند که رژیم غذایی شان عاری از کودهای شیمیایی و ... باشد.
برخی از دانشمندان معتقدند هیچ سند و مدرکی وجود ندارد که نشان دهد محصولات ارگانیک ( مانند تخم مرغ ) عاری از سموم و کودهای شیمیایی هستند. با این وجود ارگانیک معنای مشخصی دارد. انجمن غذا و داروی آمریکا اعلام کرده کلیه محصولات ارگانیک فاقد سموم و کود های شیمیایی هستند.
اگر می خواهید تخم مرغ مناسب بخرید
باید اطلاعاتی درباره کیفیت کلی تخم مرغ بدانید. تخم مرغ ها بر اساس كيفيت داخلي، شكل ظاهري و وضعيت پوسته به سه دسته ممتاز، درجه يك و معمولي تقسیم می شوند.
تخم مرغ ممتاز: سفيده غليظ، پرمايه و سفت، زرده ايستا و كروي و پوسته كاملاً تميز و بدون ترك و شكستگي است .
تخم مرغ درجه يك: سفيده نسبتاً غليظ و پرمايه، زرده بلند و ايستا و كروي و پوسته كاملاً تميز و بدون ترك و شكستگي است. اين نوع تخم مرغ بايد در سوپر ماركت ها عرضه شود.
تخم مرغ معمولي: در اين نوع تخم مرغ سفيده رقيق تر، زرده پهن تر و مسطح تر و پوسته بدون شكستگي و لکه دار است. این نوع تخم مرغ نبايد در سوپر ماركت ها عرضه شود.
تخم مرغ هاي ممتاز و درجه يك براي مصارف گوناگون مانند آب پز و نیمرو کردن مناسب اند. از تخم مرغ هاي معمولي براي شيريني پزي مي توان استفاده كرد.
اگر می خواهید تندرست باشید
باید در حد متعادل زرده و سفیده تخم مرغ بخورید. متخصصان تغذیه معتقدند زرده و سفیده حاوی پروتئین هستند اما زرده تخم مرغ دارای ۲۱۰ میلیگرم کلسترول است که بر اساس یک رژیم غذایی ۲۰۰۰ کالری، ۷۰ درصد از نیاز روزانه به کلسترول را برطرف میکند درحالی که سفیده تخممرغ فاقد کلسترول است.
کارشناسان انجمن قلب آمریکا توصیه می کنند مصرف بیش از ۳۰۰ میلیگرم کلسترول در روز مجاز نیست و این رقم برای افرادی که دارای بیماریهای قلبی هستند باید به ۲۰۰ میلیگرم در روز کاهش یابد.
با توجه به این که زرده تخم مرغ حاوی یک و شش درصد چربی اشباع شده و دو و هفت درصد چربی اشباع نشده است برای کاهش احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی، مصرف چربیهای اشباع شده از جمله زرده تخم مرغ را محدود کنید.
به گزارش شفقنا به نقل از سلامانه، همان طور که می دانید تفاوت های زیادی در اندازه، رنگ و پوسته تخم مرغ وجود دارد. این روزها به هر فروشگاه که پا می گذارید با انواع مختلف تخم مرغ روبرو می شوید و بر اساس شرایط نگهداری مرغ ها، رعایت اصول زیست محیطی و ... کالای مورد نظرتان را خریداری کنید.
به اعتقاد کارشناسان، افزودن امگا3 به تخم مرغ های موجود در بازار ارزش غذایی این ماده مغذی را افزایش داده و تخم مرغ را به دوست قلب تبدیل کرده است.
متخصصان تغذیه معتقدند مصرف متعادل تخم مرغ غنی شده با امگا 3 به قلب آسیب نمی زند. اما مصرف گونه های دیگر تخم مرغ که به وسیله مواد ارگانیک تولید شده اند خطر ابتلا به کلسترول بالا و بروز سکته قلبی را به شدت افزایش می دهند.
اگر می خواهید قلب سالمی داشته باشید
از تخم مرغ های غنی شده با امگا 3 استفاده کنید. برای تولید این گونه تخم مرغ به غذای مرغ ها مواد غذایی سرشار از امگا 3 - بذر کتان و کانولا - اضافه شده است. مطالعات دانشمندان نشان می دهد امگا 3 از بروز سکته قلبی به خوبی جلوگیری می کند. منبع مهم دیگر امگا 3 کنسرو تن ماهی است که به علت آلودگی با جیوه مسموم است. انجمن غذا و داروی آمریکا تخم مرغ های بسته بندی شده ای که با امگا 3 غنی شده اند را بررسی و اعلام کرده این محصولات به مواد شیمیایی آلوده نیستند.
اگر می خواهید خریدی اخلاق گرایانه داشته باشید
در قفسه فروشگاه ها دنبال تخم مرغ هایی بگردید که در فضای آزاد و به دور از قفس و با استفاده از مواد طبیعی تولید شده باشند. قصد خرید تخم مرغ از روستا را دارید؟ به سکنات و وجنات مرغ ها توجه کنید. حیواناتی که در فضای آزاد، نزدیک آب و غذای فراوان زندگی می کنند منقارشان رنگ پریده و رفتارشان پرخاشگرانه نیست.
اگر می خواهید به گیاهان کمک کنید
تخم مرغ هایی را بخرید که توسط مرغ هایی تولید شده باشند که رژیم غذایی شان عاری از کودهای شیمیایی و ... باشد.
برخی از دانشمندان معتقدند هیچ سند و مدرکی وجود ندارد که نشان دهد محصولات ارگانیک ( مانند تخم مرغ ) عاری از سموم و کودهای شیمیایی هستند. با این وجود ارگانیک معنای مشخصی دارد. انجمن غذا و داروی آمریکا اعلام کرده کلیه محصولات ارگانیک فاقد سموم و کود های شیمیایی هستند.
اگر می خواهید تخم مرغ مناسب بخرید
باید اطلاعاتی درباره کیفیت کلی تخم مرغ بدانید. تخم مرغ ها بر اساس كيفيت داخلي، شكل ظاهري و وضعيت پوسته به سه دسته ممتاز، درجه يك و معمولي تقسیم می شوند.
تخم مرغ ممتاز: سفيده غليظ، پرمايه و سفت، زرده ايستا و كروي و پوسته كاملاً تميز و بدون ترك و شكستگي است .
تخم مرغ درجه يك: سفيده نسبتاً غليظ و پرمايه، زرده بلند و ايستا و كروي و پوسته كاملاً تميز و بدون ترك و شكستگي است. اين نوع تخم مرغ بايد در سوپر ماركت ها عرضه شود.
تخم مرغ معمولي: در اين نوع تخم مرغ سفيده رقيق تر، زرده پهن تر و مسطح تر و پوسته بدون شكستگي و لکه دار است. این نوع تخم مرغ نبايد در سوپر ماركت ها عرضه شود.
تخم مرغ هاي ممتاز و درجه يك براي مصارف گوناگون مانند آب پز و نیمرو کردن مناسب اند. از تخم مرغ هاي معمولي براي شيريني پزي مي توان استفاده كرد.
اگر می خواهید تندرست باشید
باید در حد متعادل زرده و سفیده تخم مرغ بخورید. متخصصان تغذیه معتقدند زرده و سفیده حاوی پروتئین هستند اما زرده تخم مرغ دارای ۲۱۰ میلیگرم کلسترول است که بر اساس یک رژیم غذایی ۲۰۰۰ کالری، ۷۰ درصد از نیاز روزانه به کلسترول را برطرف میکند درحالی که سفیده تخممرغ فاقد کلسترول است.
کارشناسان انجمن قلب آمریکا توصیه می کنند مصرف بیش از ۳۰۰ میلیگرم کلسترول در روز مجاز نیست و این رقم برای افرادی که دارای بیماریهای قلبی هستند باید به ۲۰۰ میلیگرم در روز کاهش یابد.
با توجه به این که زرده تخم مرغ حاوی یک و شش درصد چربی اشباع شده و دو و هفت درصد چربی اشباع نشده است برای کاهش احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی، مصرف چربیهای اشباع شده از جمله زرده تخم مرغ را محدود کنید.