
به گزارش میلیتاری نیوز یک سال پیش در اواسط اردیبهشت ماه بود که سردار علی فدوی فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران، خبر مهمی به رسانهها داد. او گفت که، "ما به دنبال سرعت بالای 80 نات در شناورهای تندرو هستیم، کسانی که با مبانی علمی این موضوع آشنا هستند، میدانند که این عدد، عدد دیوانهکنندهای است و از هر موضوعی در دنیا سختتر است که شما سرعت بالای 80 نات داشته باشید.
(واحد اندازه گیری مسافت را بر دریا گره مینامند که خود معادل ۱۸۵۲ متر است و به استعاره در غرب نات نامگذاری نموده اند . هر گره برابر ۱۸۵۲ متر در ساعت است طبق تعریف یک گرهٔ بینالمللی برابر است با سرعت یک مایل دریایی بر ساعت برابر ۱۸۵۲ متر بر ساعت. این تعریف از نیمهٔ دوم قرن بیستم به تدریج در کشورهای مختلف پذیرفته شد. قبل ار آن در کشورهای مختلف طبق تعریف مایل دریایی در سیستمهای اندازهگیری معمول در آن کشورها تعریف میشد و درنتیجه در سراسر دنیا یکسان نبود. گره دریایی در قدیم گاهی به غلط به معنی مایل دریایی به کار میرفت. در ترجمه نات به معنایگره میباشد و بر اساس لغتنامه دهخدا گره نامی پارسی است و ریشه در پارسی باستان دارد )
فرمانده نیروی دریایی سپاه در آن همایش، هدف گذاری این نیرو را در مورد سرعت شناورهای تندرو، 3 برابر سرعت قایقهای تندروی آمریکاییها اعلام کرده و تأکید کرده بود که، اکنون سرعت شناورهای تندرو آنها (آمریکاییها) 31 نات است و ما به سرعت 60 نات دست یافتهایم.
اما حالا با گذشت حدود یک سال از آن روز و سخنان فرمانده نیروی دریایی سپاه، وی بار دیگر دقیقا در همایشی با همان نام، از شناورهای 80 ناتی سخن گفته که این نیرو در سال جاری تحویل خواهد گرفت، شناورهایی که قطعا معادلات را خلیج فارس را و دریای عمان تغییر خواهد داد.دریادار فدوی روز سه شنبه هفته گذشته طی سخنانی گفته بود: ما مدتهای زیادی شناور تندروی موشکانداز با سرعت 60 نات را داشتیم و انشاءالله در سال 94 که سال پایانی برنامه پنجم توسعه است، شناورهای موشکانداز با سرعت 80 نات را عملیاتی کرده و تحویل خواهیم گرفت.

ماکنون، عاشورا، ذوالفقار، یامهدی و سراج، معروفترین شناورهای تندرو ایران به حساب میآیند. این قایقها مجهز به موشک کروز، راکت و بعضا همانند شناور ذوالفقار مجهز به کروزهای نصر1 هستند.
اما چند سال پیش، همه چیز با ورود یک قایق تندرو به کشور تغییر کرد. 19 مرداد ماه سال 89 دریادار علی فدوی فرمانده نیروی دریایی سپاه در بندرعباس خبری مهم را اعلام کرد : هنگام انتقال یک قایق تندرو از انگلیس و از مسیر آفریقای جنوبی، یک ناوچه آمریکایی تلاش کرد تا از انتقال آن به خاک ایران جلوگیری کند، که با دخالت نیروی دریایی، ناوچه آمریکایی ناکام ماند.اشاره سردار فدوی احتمالا به همان تندروترین قایق جهان است که تا آن زمان فقط یک قایق معمولی برای استفاده در مسابقات دریایی بود. این قایق "بیلد رانر" نام داشت که با ورود آن به کشور و دستیابی سپاه به آن، روزنامه آمریکایی فایننشال تایمز گزارش داد که، کشورهای غربی و به ویژه آمریکا از فروش سریعترین قایق دنیا معروف به شناور تندرو" بلید رانر -51" به ایران و تغییر کاربری آن به نظامی، به شدت نگران شدهاند.