29-10-2015، 12:15

بهاییت :
بهائیت دینی است که میرزا حسینعلی نوری ملقب به بهاءالله در قرن ۱۹ میلادی در ایران بنیان گذاشت. بهائیان معتقدند که بهاءالله (۱۸۱۷–۱۸۹۲) جدیدترین فرستاده الهی در سلسله پیامبران پیشین چون ابراهیم، موسی و بودا و زردشت و مسیح و محمد است. بهاءالله در سال ۱۸۶۳ این دین جدید را اظهار کرد. شمار پیروان این آئین بیش از ۷ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر برآورد شدهاست.با اینکه این شمار کمتر از ۰٫۲٪ جمعیت دنیاست ولی از نظر پراکندگی در کشورهای مختلف بعد از مسیحیت دومین دین جهان شمرده میشود. مرکز جهانی بهائیان در حیفا واقع شدهاست.

عکس میرزا حسینعلی نوری معروف به «بهاءالله»
اعتقادات :
بهائیان به خدایی معتقدند که یگانه، جاوید و خالق همه چیز است. این خدا به طور مستقیم در دسترس نیست ولی از طریق وحی با پیامبران ارتباط برقرار میکند
بهائیان معتقدند که درک مستقیم ذات خداوند غیرممکن است. اگر چه دسترسی مستقیم به خداوند امکانپذیر نیست، ولی بهائیان اعتقاد دارند که خداوند قصد و اراده خود را به اشکال مختلف معرفی میکند. او هر از گاهی چند با استفاده از فرستادگان خودش که در دین بهائی به آنها مظاهر ظهور الهی گفته میشود با بشر مکالمه میکند.
هائیان به بقای روح اعتقاد داشته و هدف از زندگی را پرورش استعدادات روح میدانند. از نظر بهاییان، حیات اصلی حیات روح است و جسد تنها به عنوان واسطه و ابزاری برای ترقی روح است.
برخی از احکام :
احکام آئین بهائی از «کتاب اقدس» از آثار بهاءالله استخراج شدهاند.
1پس از رسیدن به سن بلوغ در ۱۵ سالگی خواندن نماز بر هر بهائی واجب است. سه نماز اصلی وجود دارد که فرد حق انتخاب از میان آنها را دارد.
2غیبت و افتراء حرام است.
3بهائیان بالغ که از سلامت برخوردارند هر سال در آخرین ماه از تقویم بهائی، روزه میگیرند.
4بهائیان از نوشیدن مشروبات الکلی و استفاده از داروهای روانگردان منع شدهاند مگر آنکه دکتر استفاده از آنها را تجویز نماید.
5رابطه جنسی فقط بین زن و شوهر مشروع است و همجنسگرایی حرام است.
6قمار و استفاده از مواد مخدر مانند تریاک به شدت نهی شده و حرام است.
بهائیان معتقدند تمامی آثار بهاالله وحی منزل از سوی خدا بر وی بودهاست:
کتاب اقدس
کتاب ایقان
الواح وصایای مبارکه
تبعیض و محرومیت بهائیان در ایران
بهاییان در دوران سلطنت دودمان پهلوی تا انقلاب ۱۳۵۷ ایران از آزادیهای دینی کامل و حقوق مدنی در ایران برخوردار بودند، همچنین برخی پستهای حکومتی را در اختیار داشتند. اما بعد از انقلاب ایران و به قدرترسیدن اسلامگرایان شیعه در راس حکومت، تبعیضهای اجتماعی و تبلیغات منفی از سوی حکومت و نهادهای وابسته به آن، علیه اصول دیانت بهائی و باورمندان به آن به شکلی «سازمانیافته»شکل گرفت.
پس از انقلاب ایران، بهائیان از حق تحصیل در دانشگاهها و مشاغل دولتی و خدمت در ارتش محروم شدند، مجامع مذهبی آنها غیرقانونی اعلام و تعدادی از قبرستانهای آنان در مناطق مختلف ایران مورد تخریب واقع شد.
عبادتگاه:
بهاءالله بنیانگذار دین بهائی به پیروانش دستور میدهد که در هر شهری ساختمانی به بهترین صورت ممکن به نام خداوند ساخته شود و در آن به ذکر پروردگار پردازند به این بناها مشرقالاذکار گفته میشود. مشرقالاذکارها در دین بهائی مختص بهائیان نمیباشد و هر کس با هر دین و اعتقادی میتواند در آن به هر نوعی که علاقه و اعتقاد دارد، به دعا با خدای خود بپردازد. تقریباً هیچ طرح خاصی برای مشرقالاذکارها وجود ندارد.

مشرقالاذکار فرانکفورت آلمان

مشرقالاذکار عشقآباد، ترکمنستاناوّلین

مشرقالاذکار نیلوفر آبی
شهر حیفا :


باغهای بهایی که در اسرائیل به باغ ایرانی معروف هستند، در فهرست میراث فرهنگی جهانی جای دارند.
توضیحات خودم :
برخلاف یه سری از نظرات دین بهایی دین واقعا جالبیه !
یکی از اموزه های این دین تحری حقیقت هست ..
تحری حقیقت یعنی هر فرد چه دختر و پسر بعد از ورود به سن 15 سالگی باید بدون تقلید از کسی به جستجوی حقیقت و عقاید ذهنیش بپردازه !
تو این دین جاهلیتایی مثه تبعیض سیاسی و قومی و نژادی رد شده
گفته میشه که زن و مرد از حقوقو یکسانی برخوردارن ولی تفاوت حق ارث بین زن و مرد و تفاوت مهریه زن روستایی با شهری یکی از نقاط تاریک این ایین برای زن هاست ..