اخطار‌های زیر رخ داد:
Warning [2] count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable - Line: 865 - File: showthread.php PHP 7.4.33 (Linux)
File Line Function
/showthread.php 865 errorHandler->error




 


امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

گناه گوش دادن غنا(موسيقي)

#1
گناه گوش دادن غنا(موسيقي)



روزانه کاربران بسیار زیادی عبارت دانلود آهنگ جدید را در موتورهای جستجو، جستجو میکنند و برای این عبارت و سایر عبارت های مشابه سایتهای بسیار زیادی تولید شده که در تصویر زیر حدود ۷۳ ملیون نتیجه را برای عبارت دانلود آهنگ جدید مشاهده میکنید.

دانلود آهنگ جدید

در این نوشته قصد داریم در مورد موسیقی، انواع آن، علت تحریم، نظر قرآن و مراجع و مضرات دنیایی و اخروی آن به صورت اسلامی و منطقی بحث کنم.

موسیقی چیست؟

مجموعه صداهایی است که از دستگاه های صوتی موسیقی به صورت ضربی و غیر ضربی تولید میشود که موسس آن شیطان است (بنابر حدیث رسول اکرم (ص) که فرمودند ابلیس اولین کسی بود که مرتکب غنا شد).

نظر دین مقدس اسلام موسیقی به ۲ نوع است:

۱- موسیقى مطرب و مناسب با مجالس لهو و لعب و عیاشی که هنگام گوش دادن به آن انسان را به وجد میاورد.

۲- موسیقى غیر مطرب و معمولى که انسان را به هیجان شهوى و وجد وا دار نمی‌کند.

همانطور که میدانید وقتی که مریض میشویم پیش دکتر مراجعه میکنیم، وقتی که ماشین ما خراب میشود پیش میکانیک مراجعه میکنیم؛ اگر مریض شویم خود ما بدون اینکه چیزی نمیدانیم دارو مصرف کنیم یا دست به تعمیر ماشین خود بزنیم کار احمقانه ای است به همین ترتیب به تمام مشکلات زندگی خود پیش یک متخصص مراجعه میکنیم تا مشکل را ما را بر طرف سازد. در امورات دینی و احکام ۳ حالت دارد یا باید شما مجتهد باشد، یا محتاط باشید و یا مقلد باشید به این ترتیب اگر مجتهد و محتاط نیستید باید از مرجع تقلید اعلم تقلید کنید.

تمامی مراجع تقلید گوش دادن به موسیقی که مطرب بوده و مناسب مجالس لهو و لعب و عیاشی است و هنگام گوش دادن به آن انسان را به وجد می آورد را حرام دانسته اند. و تمامی مراجع تقلید موسیقی که برخلاف شماره اول است یعنی مناسب جلسات لهو و لعب و عیاشی نیست و انسان را به وجد نمی آورد را حرام نمی دانند مگر آیات عظام گلپایگانى (‌ره) و صافى گلپایگانى (‌دام عزه).

حرام چیست؟ حرام گناه کبیره‌ی است که با تکرار آن وسیله ذلت و بدبختی انسان در دنیا و آخرت فراهم میشود. با انجام حرام و تکرار آن باعث میشود از خداوند دور شویم، از عبادات لذت نبریم، به معنویات علاقه ای نشان ندهیم و نسبت به آنان دلسرد شویم، نسبت به واجبات کاهل میشویم، قلب چرکین میشود، شیطان بر ما چیره میشود و آنجاست که وا ویلاست!

چرا موسیقی حرام شده است؟ علت تحریم و مضرات آن چیست؟

‌علت تحریم موسیقى حرام واضح است، زیرا موسیقی‌های شهوت زا انسان را به لهو و لعب و عیّاشى و‌بى و بند و بارى سوق می‌دهد و باعث تزلزل اعتقادات مذهبی می شود و وقتی که اعتقادات مذهبی به تزلزل کشیده شد آنجاست که مانند بی دینان در امورات خود دنیایی خود عمل میکنیم، که این، سبب بدبختی انسان در دنیا و آخرت میشود.

گناه گوش دادن غنا(موسيقي)


نظر قرآن در مورد موسیقی

در قرآن کریم این راهنمای بزرگ الهی در مورد موسیقی نیز اشاره شده است:

در سوره مبارکه لقمان آیه ۶ چنین آمده است: «و بعضی مردم خریدار سخنان بیهوده و سرگرم کننده اند تا بی هیچ عملی دیگران را از راه خدا گمراه کنند و آن را به سخره گیرند؛ آنان برایشان عذابی خوارکننده است». و همچنین در سوره حج آیه ۳۰ به «واجتنبوا قول الزور/ از سخن باطل دوری کنید» اشاره شده است.

آیت الله مکارم شیرازی در تفسیر آیه شش سوره لقمان درباره جایگزین های موسیقی می نویسد:

«برای برطرف کردن خستگی و ایجاد نشاط، راه های مناسب و سالمی وجود دارد، مانند سیروسفر، ورزش، دید و بازدید، گفت و گوهای علمی و انتقال تجربه و از همه مهم تر ارتباط با آفریدگار هستی که تنها آرام بخش دل هاست، چرا خود را سرگرم لذت هایی کنیم که پایانش ذلت و آتش است؟».

موسیقی در احادیث

رسول گرامی اسلام (ص) فرمودند: «‌غنا و آوازهاى لهوى (‌ترانه) باعث نفاق در قلب می‌شود». و فرمود: «‌از شنیدن‌چنگ و غنا دورى کنید. آن‌ها در قلب شما نفاق ایجاد می‌کند»؛ یعنى کم کم طورى می‌شوید که ظاهراً مسلمان‌هستید، ولى در عمل و کردار اسلام را قبول ندارید. «‌سه چیز قلب انسان را پر قساوت می‌گرداند: شنیدن و گوش دادن به‌صداها و گفتارهاى لهو؛ دنبال صید رفتن براى خوشگذرانی؛ به دربار شاهان رفت و آمد کردن.» همچنین فرمودند: «‌چهار چیز قلب را فاسد می‌کند و موجب نفاق قلبى می‌شود: گوش دادن به لهویات؛ فحّاشی‌کردن؛ به دربار سلاطین رفت و آمد کردن و دنبال صید رفتن».

حضرت امام علی(ع) فرمودند: «‌پولى که به آوازه خوان هرزه داده می‌شود، حرام است».

امام صادق (ع) فرمودند: خانه ای که در آن غناء و ساز و آواز نواخته شود، از مصیبت ها و بلاهای دردناک در امان نیست و دعا در آن خانه مستجاب نمی گردد و فرشتگان به آن خانه وارد نمی شوند. و باز به یکی از اصحاب خود که هنگام قضای حاجت بیشتر توقف می کرد فرمودند تا آواز و خوانندگی همسایه اش را بیشتر گوش کند، فرمود: «غسل توبه کن و هر چه می توانی نماز بخوان؛ چه بسیار بدحالتی بود اگر با این حال می مردی. کار زشت را به اهلش واگذار زیرا هر چیز، اهلی دارد». همچنین این حضرت فرمودند: «‌زن آوازه خوان (‌مغنیّه) ملعون است و هرکس او را به منزل دعوت کند و به او پول‌بدهد، ملعون است».

امام باقر (ع) فرمودند: غنا و آوازه خوانی از جمله گناهانی است که خداوند برای آن وعده آتش داده است، سپس این آیه را تلاوت فرمود: «برخی از مردم کسانی هستند که سخن بیهوده را می خرند تا دیگران را از روی نادانی از راه خدا گمراه کنند و آیات الهی را به استهزاء گیرند، برای آنان عذابی خوارکننده خواهد بود».

امام رضا (ع) فرمودند: گوش دادن به (صدای) تارهای موسیقی از گناهان کبیره است.

در این زمینه احادیث زیادی وارد شده است که میتوانید در سایت نور آسمان مشاهده کنید.
گناه گوش دادن غنا(موسيقي)
پاسخ
 سپاس شده توسط mr.destiny ، هدیه 20 ، ИĪИĴΛ ИĪƓĤƬ☛ ، hany1380 ، رها جوووون.لپتاپ
آگهی


[-]
به اشتراک گذاری/بوکمارک (نمایش همه)
google Facebook cloob Twitter
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید یا ثبت نام کنید
شما جهت ارسال نظر در مطلب نیازمند عضویت در این انجمن هستید
ایجاد حساب کاربری
ساخت یک حساب کاربری شخصی در انجمن ما. این کار بسیار آسان است!
یا
ورود
از قبل حساب کاربری دارید? از اینجا وارد شوید.

پیام‌های داخل این موضوع
گناه گوش دادن غنا(موسيقي) - khadem.alshohada - 14-03-2016، 14:25

موضوعات مرتبط با این موضوع...
  صدقه دادن و صندوق صدقات
Brick شیطان به وسیلۀ زینت دادن متاع‌های دنیا در عقیدۀ انسان نفوذ می‌کند و..
  آیا فکر کردن به مسائل جنسی و شهوانی گناه است ؟
  از نظر اسلام قتل انسان بی گناه چه جایگاه و مجازاتی دارد ؟
  حدیث روز/ سخن امام جواد(ع) درباره رضایت دادن به کار ناپسند
  آیا گوش دادن به صدای موسیقی زن حرام است؟
  اثر گناه بر قلب انسان چیست؟
  گناه مذهبی ها چیست ؟ -__-
  دست دادن زن و مرد نامحرم با این روش حرام نیست
  زیاد شدن گناه و قیام امام مهدی (ع)

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان