امتیاز موضوع:
  • 3 رأی - میانگین امتیازات: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

دآنستنـی هـآی کـودکـان

#14
[rtl]دانستنی هایی درباره ی سه سال اول زندگی كودك[/rtl]






دآنستنـی هـآی کـودکـان




می دانیم كه كودكان همانقدر كه به عشق و محبت نیاز دارند ، به پیروی از قوانین هم نیازمندند . اما آنچه والدین باید در نظر داشته باشند این است كه چه انتظاراتی از فرزند خود داشته باشند كه با دوره سنی او متناسب باشد . اگر توقع و انتظارات والدین بیش از حد باشد ، سرخوردگی فرزند و آنها را در پی خواهد داشت و زمانی كه توقع و انتظارات كمی داشته باشند ، بی توجهی به كودك و بی قید و بند بودن او را سبب خواهند شد . برای آنكه بدانیم چه انتظاراتی از كودك داشته باشیم بهتر است كه با توانایی های هر دوره ی سنی آشنا شویم .


[rtl]به فرزندمان اجازه دهیم كه در مسیر طبیعی تكامل خود قدم بردارد .[/rtl]

درباره سال اول زندگی كودك سخن زیادی برای گفتن نداریم . خوشبختانه والدین امروزی ، زیاد كودكان خود را تحت فشار قرار نمی دهند و او را پیش از كسب آمادگی كامل ، وادار به راه رفتن نمی كنند. همه ی كارشناسان كودك به والدین این توصیه را دارند:  بهترین كار برای كمك به تكامل جسمی و روحی كودك این است كه او را آزاد بگذارید تا در مسیر تكاملی خاص خود قدم بردارد و به پیش برود. به طور مثال به او فرصت بیشتری بدهید تا برای راه رفتن بر روی زمین از دست و پاهای خود استفاده كند . سعی نكنید كه خیلی زود كودك خود را از شیر بگیرید یا دستشویی رفتن را به او بیاموزید .


در سال دوم زندگی


، بهتر است كه كودك را تحت فشار قرار ندهیم . سعی نكنیم كه خیلی زود او را از شیر خوردن محروم سازیم. كودكی كه زودتر از موقع ، شیر خورد ن ( مكیدن سینه مادر یا سر شیشه ) را كنار بگذارد ، خیلی زود به مكیدن انگشت شست رو می آورد ؛ زیرا او نتوانسته نیاز روحی خود را تأمین نماید و هیچ راهی برای بیان آن نمی شناسد. آموختن نحوه استفاده از دستشویی  و از كهنه گرفتن كودك نیز زمانی باید صورت بگیرد كه او آمادگی لازم را داشته باشد. اگر زودتر از موقع به او فشار بیاوریم و او را مجبور كنیم ، او گیج خواهد شد . درست مثل زمانی كه هنوز نمی تواند راه برود ولی ما به او اصرار می كنیم كه راه برود و حتی در بعضی از موارد خشمگین می شویم و با او به تندی رفتار می كنیم . پس چه زمانی آموزش كودك را شروع كنیم ؟





دآنستنـی هـآی کـودکـان




پاسخ این سؤال بسیار ساده است : زمانی كه كودك آماده باشد . او مهارت های دیگر مانند نوشیدن با لیوان ، غذا خوردن با قاشق و چنگال و لباس پوشیدن را نیز زمانی می تواند فرا بگیرد كه آمادگی فراگیری آنها را داشته باشد. البته فراموش نكنید كه آماده شدن و اظهار تمایل كودك به تدریج ، صورت می گیرد .

[rtl] كج خلقی ها و بد رفتاری های كودك موقتی است . آنها را طبیعی تلقی كنیم .[/rtl]

 وقتی كه كودك 5/2 تا 3 ساله نمی گذارد كه شما ژاكت را بر تن او بپوشانید و بدرفتاری می كند ،  ناراحت نشوید ؛  این رفتار طبیعی است . تقریباً همه ی كودكان در این دوره ی سنی به همین شكل رفتار می كنند ؛ زیرا احساس می كنند كه فرد كامل ، مستقل و بسیار مهمی هستند .

برای همین یك كودك 5/2 تا 3 ساله می خواهد در لباس پوشیدن خود نقش داشته باشد و از این كه مثل یك نوزاد ، لباس بر تن او كنید ناراحت خواهد شد . او ترجیح می دهد كــه " مادر"  همراه  و دستیار او باشد .
نكته مهم دیگر این است كه در این دوره سنی ، كودك مفهوم زمان را به خوبی درك نمی كند . او نمی داند " عجله داشتن " یعنـی چه  و توضیحات ما برای شرح آن نیز  فایده ای نخواهد داشت . اگر نیازهای كودك را بشناسیم ؛ به او فرصت دهیم تا بعضی از كارهای خود را انجام دهد ، و زمانی كه كار را به پایان می رساند او را كمك كنیم ، كودك را در مسیر مطلوب و مورد علاقه اش قرار داده ایم . به تدریج كه او مسئولیت پذیرمی شود ، بد خلقی را كنار خواهد گذاشت و تحریك پذیر نخواهد بود . به خاطر داشته باشیم كه اگر مقاومت و لجبازی های كودك ادامه یابد ، در موارد دیگر هم بروز خواهد كرد . به طور مثال ، ابتدا از پوشیدن لباس خودداری می كند ، سپس غذا نمی خورد ، و در مرحله بعدی نمی خوابد و ...  . معمولاً كودكان در مواردی مقاومت و لجبازی می كنند كه از سوی والدین فشار بیشتری وجود داشته باشد . هر گاه با مقاومت كودكان رو به رو شدیم بهتر است كه رفتار خود را ارزیابی كرده و خود را به جای فرزندمان بگذاریم . اگر  كمی انعطاف پذیرتر باشیم ؛ حتما نگرش و رفتار ما تغییر خواهد كرد .




دآنستنـی هـآی کـودکـان



[rtl] بدون خشونت به بیان قوانین مورد نظر خود بپردازید :[/rtl]

 در سرتاسر این دوره ( كودكی ) ، برای شناختن كودك خود ، حساسیت داشتن نسبت به او و صبر و شكیبایی ورزیدن در برابر كارهای او نیاز به فرصت كافی خواهیم داشت . به طور مثال ، اگر كودك صورت خود را می شوید و آب را به اطراف می پاشد ، بهتر است كه او را تشویق كنیم . اگر او به احساس رضایتمندی و درك شما از خود پی ببرد ، با كمال میل با شما همكاری خواهد كرد . قاطعیت داشتن بدون عصبانیت ، از طرف بسیاری از كودكان پذیرفته شده است . به همین دلیل آنها قوانین تغییر ناپذیر كودكستان را می پذیرند .

بی صبری و ناشكیبایی و خشونت از جمله عواملی است كه سبب می شوند كودكان به خوبی منظور والدین را درك نكنند و به لجبازی و مقاومت كردن بپردازند .
پاسخ
 سپاس شده توسط ѕтяong


[-]
به اشتراک گذاری/بوکمارک (نمایش همه)
google Facebook cloob Twitter
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید یا ثبت نام کنید
شما جهت ارسال نظر در مطلب نیازمند عضویت در این انجمن هستید
ایجاد حساب کاربری
ساخت یک حساب کاربری شخصی در انجمن ما. این کار بسیار آسان است!
یا
ورود
از قبل حساب کاربری دارید? از اینجا وارد شوید.

پیام‌های داخل این موضوع
RE: دآنستنـی هـآی کـودکـان - _Lσѕт_ - 20-07-2017، 9:05


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان