21-09-2019، 10:22
(آخرین ویرایش در این ارسال: 21-09-2019، 10:33، توسط ♱ ᴠɪᴄᴛᴏʀ ♱.)
آشنایی با رشتهی امور دامی
این رشته شامل دانشها و مهارتهای مختلف در زمینهی تغذیه و بهداشت و ژنتیک و مدیریت و پرورش حیوانات اهلی و طیور است. نیازهای غذایی انسان از دو طریق تأمین میشود: تولیدات گیاهی و تولیدات دامی؛ که تولیدات دامی بهترین منبع تأمین پروتئین مورد نیاز جوامع بشری است.
هنرجویان رشتهی امور دامی با مواردی همچون فیزیولوژی بدن حیوانات و نحوهی تولیدمثل و دستگاه گوارش و پرورش و تغذیهی آنها آشنا خواهند شد. این رشته در هنرستان، در گروه تحصیلی کشاورزی و غذا جای دارد.
ویژگیها و مهارتهای مورد نیاز
مانند سایر رشتههای فنیوحرفهای و مهارتی، برای ورود به رشتهی امور دامی، لازم است این ویژگیها را داشته باشید: روحیهی قوی و مناسب برای کار در محیطهای کشاورزی و روستایی و همچنین کار در کنار حیوانات و گیاهان، قدرت جسمی مناسب و علاقه به علم زیستشناسی، داشتن جسارت.
فرصتهای شغلی رشتهی امور دامی
فارغالتحصیلان این رشته میتوانند در بخشهای مختلفی فعالیت داشته باشند. با توجه به جدیدبودن رشتهی امور دامی و کاربردیبودن آن، زمینههای شغلی مختلفی برای این رشته وجود دارد. از این جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
کارشناس در زمینههای علوم دامی، محقق در زمینههای مختلف امور دام و طیور، مدرس در زمینهی علوم دامی، مدیریت واحدهای تولیدی درخصوص دامپروری، کار در کشت و صنعتها، مزارع پرورش ماهی، گاوداریها، مرغداریها، زنبورداریها و تولید عسل، کار در بخش پرورش انواع حیوانات.
دانشآموزان هنرستانی میتوانند پس از تحصیل در دورهی کاردانی، وارد مقاطع بالاتر ازجمله کارشناسی، کارشناسیارشد و دکتری شده و پس از پایان تحصیلات، در زمینههای گفتهشده مشغول به فعالیت شوند.
درسهای تخصصی رشتهی امور دامی در هنرستان
آشنایی با برخی از درسهای رشتهی امور دامی
درس تولید و پرورش دامهای بزرگ: برخی از مباحثی که در این درس به آنها پرداخته میشود عبارتاند از راهاندازی محل پرورش دام، آمادهسازی محل پرورش دام، تهیهی دام، ثبت مشخصات و رکوردگیری دام، تغذیهی دام، پرورش گوساله، خدمات جنبی پرورش دام، شیردوشی، سمچینی و... .
درس تولید و پرورش ماکیان: برخی از مباحثی که در این درس به آنها پرداخته میشود عبارتاند از راهاندازی محل پرورش ماکیان، آمادهسازی محل پرورش ماکیان، جوجهریزی در محل پرورش ماکیان، تغذیهی ماکیان، بهداشت محل پرورش ماکیان، تولیدمثل ماکیان و... .
درس تولید و پرورش دامهای سبک (کوچک): برخی از مباحثی که در این درس به آنها پرداخته میشود عبارتاند از راهاندازی محل پرورش گوسفند و بز، تغذیهی گوسفند و بز، تغذیه با استفاده از چراگاه، بهداشت جلدی گوسفند و بز و... .
درس آب و خاک و گیاه: برخی از مباحثی که در این درس به آنها پرداخته میشود عبارتاند از خاک (تشکیل و تکامل خاک، خصوصیات فیزیکی خاک)، خواص شیمیایی و بهسازی خاک، خواص آب (خواص فیزیکی و شیمیایی آب)، منابع آب (انتقال آب، حرکت آب در خاک، آبیاری، بازده آبیاری)، کشت و نگهداری گیاهان (کاشت گیاهان، برداشت و نگهداری گیاهان) و... .
آشنایی رشتهی تولید برنامههای تلویزیونی
افراد بسیار زیادی در جهان و در سطوح مختلف علمی و اقتصادی، ساعات زیادی را به تماشای تلویزیون، شنیدن رادیو و... میگذرانند. هدف از این رشته، آشنایی دانشآموزان با مفاهیم مختلف و عناصر هنری است که در خلق یک اثر هنری نقش دارند؛ مانند نور، صدا، تصویر، موسیقی، خلاقیت، ذوق و... . در این رشته، مهارتهای مختلفی ازجمله صدابرداری، گویندگی، اجرا و... به دانشآموزان آموزش داده میشود. این رشته در هنرستان، در گروه تحصیلی هنر جای دارد.
ویژگیها و مهارتهای مورد نیاز
مانند سایر رشتههای فنی و حرفهای و مهارتی، برای ورود به رشتهی تولید برنامههای تلویزیونی، لازم است ویژگیهای لازم برای این رشته را داشته باشید. علاقه به این رشته، یکی از ویژگیهای اصلی ورود به آن است. داشتن ذهن خلاق، نگاه هنرمند، روابط اجتماعی خوب، دقت زیاد، صبر و مسئولیتپذیری، روحیهی انجام کار گروهی، توانمندی روانی- حرکتی و جسمانی و داشتن اطلاعات هنری اولیه از ویژگیهای دیگری است که به آن نیاز دارید.
فرصتهای شغلی رشتهی تولید برنامههای تلویزیونی
فارغالتحصیلان این رشته میتوانند در بخشهای مختلفی فعالیت داشته باشند؛ مانند:
کارگردانی برنامههای تلویزیونی، دستیار تدوین و نورپردازی، دستیار کارگردان، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، وزارت آموزش و پرورش، سازمان تبلیغات اسلامی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، فیلمنامهنویس، نمایشگر عروسک، دستیار فنی، دستیار فیلمبردار و صدابردار، طراحی و نقاشی صحنه، ساخت و تولید تیزر، نویسندگی و... .
دانشآموزان هنرستانی میتوانند پس از تحصیل در دورهی کاردانی، وارد مقاطع بالاتر ازجمله کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری شده و پس از پایان تحصیلات، در زمینههای گفتهشده مشغول به فعالیت شوند.
درسهای تخصصی رشتهی تولید برنامههای تلویزیونی در هنرستان
آشنایی با برخی از درسهای رشتهی تولید برنامههای تلویزیونی
درس تصویربرداری و صدابرداری برنامههای تلویزیونی: برخی از مباحثی که در این درس به آنها پرداخته میشود عبارتاند از آمادهسازی دوربین و متعلقات (سهپایه، دوربین، تنظیم مانیتور)، تصویربرداری خارج از استودیو (لوکیشن، حرکتهای دوربین)، نورپردازی (جهت و شدت نور، چراغهای نورپردازی)، تصویربرداری استودیویی (دوربین استودیویی، آشنایی با ساختار استودیو)، دستیار صدا (فرکانس، دامنه، میکروفونهای مختلف) و... .
درس ساخت و اجرای دکور، لباس، ماسک و گریم: برخی از مباحثی که در این درس به آنها پرداخته میشود عبارتاند از طراحی صحنه، انواع طراحی صحنه، عناصر بصری در طراحی صحنه، وسایل صحنه، ترمیم، آمادهسازی، طراحی، ساختار تولید یک فیلم، تحلیل و بررسی شخصیت نمایشی و... .
درس گویندگی، اجرا و بازیگری: برخی از مباحثی که در این درس به آنها پرداخته میشود عبارتاند از اصول گویندگی، فن بیان، تلویزیون، مجری و ویژگیهای خوب یک مجری، دوبلاژ یا صداپیشگی، دوبلهی فیلم در ایران، گزارش و گزارشگر، گزارشهای رادیویی و... .
درس تدوین و صداگذاری برنامهی تلویزیونی: برخی از مباحثی که در این درس به آنها پرداخته میشود عبارتاند از برش تصویر (دکوپاژ، مرحلهی پیش و پس تدوین)، تدوینگر (تدوین تداومی، نمای باز معرف)، جلوههای ویژه (اجرای جلوههای تصویری، جلوههای تمامرایانهای)، صداگذاری (مرحلهی باندسازی، ساخت باندهای صدای صحنه)، تیتراژ (انتخاب موسیقی عنوانبندی، آمادهسازی عناوین و اسامی) و... .
آشنایی با رشتهی صنایع نساجی
صنعت نساجی، عهدهدار تولید انواع مختلف منسوجات ازجمله پوشاک، فرش، موکت و... است. این صنعت وقتی شکل گرفت که بشر برای تهیهی لباس و پوشاک و محافظت از خود در برابر سرما و گرما، به آن روی آورد. نساجی رشتهای است که دانش و توانایی لازم را برای ادارهی بخشهای مختلف این صنعت ارائه میدهد. با توجه به رشد جمعیت، این صنعت اعتبار ویژهای پیدا کرده است. این رشته در هنرستان، در گروه تحصیلی مواد و فرآوری جای دارد.
ویژگیها و مهارتهای مورد نیاز
مانند سایر رشتههای فنی و حرفهای و مهارتی، برای ورود به رشتهی صنایع نساجی، لازم است ویژگیهای لازم را داشته باشید. نقش علاقه در این رشته غیر قابل انکار است. همچنین برای ورود به این رشته باید دارای خلاقیت، ذوق و استعداد در زمینههای مرتبط مانند طراحی، رنگ، چاپ و... باشید. داشتن پایهی مناسب ریاضی برای تجزیه و تحلیل و محاسبات در این رشته، ضروری است. در برخی از گرایشها لازم است پایهی فیزیک مناسبی نیز داشته باشید. از تواناییهای لازم دیگر میتوان به روحیهی انجام کارهای مدیریتی، توانایی کار با نیروی زیاد و علاقهمندی به کار با ماشینآلات صنعتی اشاره کرد.
فرصتهای شغلی رشتهی صنایع نساجی
صنعت نساجی بعد از صنعت نفت، بزرگترین صنعت کشور است. فارغالتحصیلان این رشته میتوانند در بخشهای مختلفی فعالیت داشته باشند. از این جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
کارخانجات نساجی، ادارهی نساجی و پوشاک وزارت صنایع، بخش نساجی وزارت کار، بخش نساجی وزارت دادگستری، سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی و مراکز تحقیقاتی مانند مرکز تحقیقات جهاد سازندگی، آزمایشگاه فیزیک نساجی، کار با ماشینهای حلاجی، کارگاه بافندگی نساجی، کارگاههای ریسندگی، اپراتورهای ماشینهای نساجی و...
دانشآموزان هنرستانی میتوانند پس از تحصیل در دورهی کاردانی، وارد مقاطع بالاتر ازجمله کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری شوند و پس از پایان تحصیلات، در زمینههای گفتهشده مشغول به فعالیت شوند.
درسهای اختصاصی رشتهی صنایع نساجی در هنرستان
آشنایی با برخی از درسهای رشتهی صنایع نساجی
درس تعیین ویژگیهای الیاف نساجی: برخی از مباحثی که در این درس به آنها پرداخته میشود عبارتاند از تعیین ویژگیهای الیاف گیاهی، تعیین ویژگیهای الیاف حیوانی، تعیین ویژگیهای الیاف بازیافته، تعیین ویژگیهای الیاف مصنوعی (نایلون)، تعیین ویژگیهای الیاف پلیاستر، اکریلیک و... .
درس رنگرزی: برخی از مباحثی که در این درس به آنها پرداخته میشود عبارتاند از رنگرزی الیاف سلولزی، رنگرزی الیاف حیوانی، رنگرزی الیاف بازیافته، رنگرزی الیاف مصنوعی، رنگرزی مخلوط الیاف و... .
درس ریسندگی: برخی از مباحثی که در این درس به آنها پرداخته میشود عبارتاند از حلاجی (حلاجی اتوماتیک و غیر اتوماتیک)، کاردینگ، کشش و شانهزنی (چندلاکنی فتیله، شانهزنی پنبه و...)، چرخانه و نیمتاب (ریسندگی چرخهای، ماشین نیمتاب)، تمامتاب و... .
درس چاپ و تکمیل کالای نساجی: برخی از مباحثی که در این درس به آنها پرداخته میشود عبارتاند از چاپ منسوجات سلولزی، چاپ منسوجات مصنوعی، چاپ کالای مخلوط، تکمیل مقدماتی، تکمیل نهایی و... .
آشنایی با رشتهی امور زراعی
با توجه به رشد تکنولوژی و ایجاد روشهای مناسب در زمینههای مختلف کشاورزی، همچنان نیاز به نیروی انسانی ماهر احساس میشود. نیاز انسان به مواد غذایی مختلف، گواه اهمیت این رشته است. در این رشته در زمینهی تأمین نیازهای مختلف غذایی انسان و همچنین استفاده از مکانیزمها و دانش مناسب در امر تغذیه، صحبت به میان خواهد آمد. درمجموع، هنرجویان این رشته در طول دوران تحصیل با کاشت و پرورش محصولات زراعی آشنا میشوند. این رشته در هنرستان، در گروه تحصیلی کشاورزی و غذا جای دارد.
ویژگیها و مهارتهای مورد نیاز
مانند سایر رشتههای فنی و حرفهای و مهارتی، برای ورود به رشتهی امور زراعی، لازم است برخی ویژگیهایی را که به آن اشاره میشود داشته باشید: داشتن علاقه، هوش و استعداد. با توجه به سروکار داشتن با زمین و زراعت، باید دارای وضعیت جسمی مناسبی باشید. داشتن دقت بالا برای مراقبتهای مختلفی که در این رشته نیاز است (مانند مراقبت برای در امان ماندن محصولات از آفت) ضروری است و...
فرصتهای شغلی رشتهی امور زراعی
فارغالتحصیلان این رشته میتوانند در بخشهای مختلفی فعالیت داشته باشند. با توجه به جدید بودن رشتهی امور زراعی و کاربردی بودن آن، زمینههای شغلی مختلفی برای این رشته وجود دارد؛ از این جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
طراحی باغ و فضای سبز، تولید محصولات زراعی، انجام کارهای مربوط به نمونهبرداری، کار با وسایل و تجهیزات کشاورزی، اشتغال در کشت و صنعتها، اداره و مدیریت مزارع کشاورزی، اشتغال در اداره و مدیریت مزارع کشاورزی، اشتغال در شرکتهای تولید سمهای کشاورزی، کارشناس امور کشاورزی، تأسیس دفاتر خدمات کشاورزی، کار در شهرداریها و...
دانشآموزان هنرستانی میتوانند پس از تحصیل در دورهی کاردانی، وارد مقاطع بالاتر ازجمله کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری شده و پس از پایان تحصیلات، در زمینههای گفتهشده مشغول به فعالیت شوند.
درسهای تخصصی رشتهی امور زراعی در هنرستان
آشنایی با برخی از درسهای رشتهی امور زراعی
درس آب، خاک و گیاه: برخی از مباحثی که در این درس به آنها پرداخته میشود عبارتاند از خاک (تشکیل و تکامل خاک، خصوصیات فیزیکی خاک)، خواص شیمیایی و بهسازی خاک، خواص آب (اهمیت آب، خواص فیزیکی و شیمیایی)، منابع آب (انتقال آب، حرکت آب در خاک)، کشت و نگهداری گیاهان و...
درس پرورش و تولید حبوبات: برخی از مباحثی که در این درس به آنها پرداخته میشود عبارتاند از آمادهسازی برای کاشت، کشت حبوبات (روشهای کاشت، عوامل مؤثر در کاشت)، سلهشکنی و وجین، مراقبت از بوته، برداشت (برداشت دستی و خرمنکوبی) و...
درس مراقبت و نگهداری گیاهان زراعی: برخی از مباحثی که در این درس به آنها پرداخته میشود عبارتاند از تقویت گیاهان زراعی، کنترل علفهای هرز گیاهان زراعی، کنترل آفات گیاهان زراعی، تولید حشرات مفید برای کنترل آفات، کنترل بیماری گیاهان زراعی و...
درس پرورش و تولید غلات و گیاهان صنعتی: برخی از مباحثی که در این درس به آنها پرداخته میشود عبارتاند از پرورش غلات (گندم، جو، برنج و ذرات دانهای)، پرورش گیاهان روغنی (کلزا، آفتابگردان و سویا)، پرورش گیاهان غدهای (سیبزمینی، چغندر قند و پیاز)، آبیاری سطحی و نوار تیپ (آبیاری سطحی و قطرهای)، برداشت گیاهان زراعی (زراعی، روغنی و غدهای) و...

این رشته شامل دانشها و مهارتهای مختلف در زمینهی تغذیه و بهداشت و ژنتیک و مدیریت و پرورش حیوانات اهلی و طیور است. نیازهای غذایی انسان از دو طریق تأمین میشود: تولیدات گیاهی و تولیدات دامی؛ که تولیدات دامی بهترین منبع تأمین پروتئین مورد نیاز جوامع بشری است.
هنرجویان رشتهی امور دامی با مواردی همچون فیزیولوژی بدن حیوانات و نحوهی تولیدمثل و دستگاه گوارش و پرورش و تغذیهی آنها آشنا خواهند شد. این رشته در هنرستان، در گروه تحصیلی کشاورزی و غذا جای دارد.
ویژگیها و مهارتهای مورد نیاز
مانند سایر رشتههای فنیوحرفهای و مهارتی، برای ورود به رشتهی امور دامی، لازم است این ویژگیها را داشته باشید: روحیهی قوی و مناسب برای کار در محیطهای کشاورزی و روستایی و همچنین کار در کنار حیوانات و گیاهان، قدرت جسمی مناسب و علاقه به علم زیستشناسی، داشتن جسارت.
فرصتهای شغلی رشتهی امور دامی
فارغالتحصیلان این رشته میتوانند در بخشهای مختلفی فعالیت داشته باشند. با توجه به جدیدبودن رشتهی امور دامی و کاربردیبودن آن، زمینههای شغلی مختلفی برای این رشته وجود دارد. از این جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
کارشناس در زمینههای علوم دامی، محقق در زمینههای مختلف امور دام و طیور، مدرس در زمینهی علوم دامی، مدیریت واحدهای تولیدی درخصوص دامپروری، کار در کشت و صنعتها، مزارع پرورش ماهی، گاوداریها، مرغداریها، زنبورداریها و تولید عسل، کار در بخش پرورش انواع حیوانات.
دانشآموزان هنرستانی میتوانند پس از تحصیل در دورهی کاردانی، وارد مقاطع بالاتر ازجمله کارشناسی، کارشناسیارشد و دکتری شده و پس از پایان تحصیلات، در زمینههای گفتهشده مشغول به فعالیت شوند.
درسهای تخصصی رشتهی امور دامی در هنرستان

آشنایی با برخی از درسهای رشتهی امور دامی
درس تولید و پرورش دامهای بزرگ: برخی از مباحثی که در این درس به آنها پرداخته میشود عبارتاند از راهاندازی محل پرورش دام، آمادهسازی محل پرورش دام، تهیهی دام، ثبت مشخصات و رکوردگیری دام، تغذیهی دام، پرورش گوساله، خدمات جنبی پرورش دام، شیردوشی، سمچینی و... .
درس تولید و پرورش ماکیان: برخی از مباحثی که در این درس به آنها پرداخته میشود عبارتاند از راهاندازی محل پرورش ماکیان، آمادهسازی محل پرورش ماکیان، جوجهریزی در محل پرورش ماکیان، تغذیهی ماکیان، بهداشت محل پرورش ماکیان، تولیدمثل ماکیان و... .
درس تولید و پرورش دامهای سبک (کوچک): برخی از مباحثی که در این درس به آنها پرداخته میشود عبارتاند از راهاندازی محل پرورش گوسفند و بز، تغذیهی گوسفند و بز، تغذیه با استفاده از چراگاه، بهداشت جلدی گوسفند و بز و... .
درس آب و خاک و گیاه: برخی از مباحثی که در این درس به آنها پرداخته میشود عبارتاند از خاک (تشکیل و تکامل خاک، خصوصیات فیزیکی خاک)، خواص شیمیایی و بهسازی خاک، خواص آب (خواص فیزیکی و شیمیایی آب)، منابع آب (انتقال آب، حرکت آب در خاک، آبیاری، بازده آبیاری)، کشت و نگهداری گیاهان (کاشت گیاهان، برداشت و نگهداری گیاهان) و... .
آشنایی رشتهی تولید برنامههای تلویزیونی

افراد بسیار زیادی در جهان و در سطوح مختلف علمی و اقتصادی، ساعات زیادی را به تماشای تلویزیون، شنیدن رادیو و... میگذرانند. هدف از این رشته، آشنایی دانشآموزان با مفاهیم مختلف و عناصر هنری است که در خلق یک اثر هنری نقش دارند؛ مانند نور، صدا، تصویر، موسیقی، خلاقیت، ذوق و... . در این رشته، مهارتهای مختلفی ازجمله صدابرداری، گویندگی، اجرا و... به دانشآموزان آموزش داده میشود. این رشته در هنرستان، در گروه تحصیلی هنر جای دارد.
ویژگیها و مهارتهای مورد نیاز
مانند سایر رشتههای فنی و حرفهای و مهارتی، برای ورود به رشتهی تولید برنامههای تلویزیونی، لازم است ویژگیهای لازم برای این رشته را داشته باشید. علاقه به این رشته، یکی از ویژگیهای اصلی ورود به آن است. داشتن ذهن خلاق، نگاه هنرمند، روابط اجتماعی خوب، دقت زیاد، صبر و مسئولیتپذیری، روحیهی انجام کار گروهی، توانمندی روانی- حرکتی و جسمانی و داشتن اطلاعات هنری اولیه از ویژگیهای دیگری است که به آن نیاز دارید.
فرصتهای شغلی رشتهی تولید برنامههای تلویزیونی
فارغالتحصیلان این رشته میتوانند در بخشهای مختلفی فعالیت داشته باشند؛ مانند:
کارگردانی برنامههای تلویزیونی، دستیار تدوین و نورپردازی، دستیار کارگردان، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، وزارت آموزش و پرورش، سازمان تبلیغات اسلامی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، فیلمنامهنویس، نمایشگر عروسک، دستیار فنی، دستیار فیلمبردار و صدابردار، طراحی و نقاشی صحنه، ساخت و تولید تیزر، نویسندگی و... .
دانشآموزان هنرستانی میتوانند پس از تحصیل در دورهی کاردانی، وارد مقاطع بالاتر ازجمله کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری شده و پس از پایان تحصیلات، در زمینههای گفتهشده مشغول به فعالیت شوند.
درسهای تخصصی رشتهی تولید برنامههای تلویزیونی در هنرستان

آشنایی با برخی از درسهای رشتهی تولید برنامههای تلویزیونی
درس تصویربرداری و صدابرداری برنامههای تلویزیونی: برخی از مباحثی که در این درس به آنها پرداخته میشود عبارتاند از آمادهسازی دوربین و متعلقات (سهپایه، دوربین، تنظیم مانیتور)، تصویربرداری خارج از استودیو (لوکیشن، حرکتهای دوربین)، نورپردازی (جهت و شدت نور، چراغهای نورپردازی)، تصویربرداری استودیویی (دوربین استودیویی، آشنایی با ساختار استودیو)، دستیار صدا (فرکانس، دامنه، میکروفونهای مختلف) و... .
درس ساخت و اجرای دکور، لباس، ماسک و گریم: برخی از مباحثی که در این درس به آنها پرداخته میشود عبارتاند از طراحی صحنه، انواع طراحی صحنه، عناصر بصری در طراحی صحنه، وسایل صحنه، ترمیم، آمادهسازی، طراحی، ساختار تولید یک فیلم، تحلیل و بررسی شخصیت نمایشی و... .
درس گویندگی، اجرا و بازیگری: برخی از مباحثی که در این درس به آنها پرداخته میشود عبارتاند از اصول گویندگی، فن بیان، تلویزیون، مجری و ویژگیهای خوب یک مجری، دوبلاژ یا صداپیشگی، دوبلهی فیلم در ایران، گزارش و گزارشگر، گزارشهای رادیویی و... .
درس تدوین و صداگذاری برنامهی تلویزیونی: برخی از مباحثی که در این درس به آنها پرداخته میشود عبارتاند از برش تصویر (دکوپاژ، مرحلهی پیش و پس تدوین)، تدوینگر (تدوین تداومی، نمای باز معرف)، جلوههای ویژه (اجرای جلوههای تصویری، جلوههای تمامرایانهای)، صداگذاری (مرحلهی باندسازی، ساخت باندهای صدای صحنه)، تیتراژ (انتخاب موسیقی عنوانبندی، آمادهسازی عناوین و اسامی) و... .
آشنایی با رشتهی صنایع نساجی

صنعت نساجی، عهدهدار تولید انواع مختلف منسوجات ازجمله پوشاک، فرش، موکت و... است. این صنعت وقتی شکل گرفت که بشر برای تهیهی لباس و پوشاک و محافظت از خود در برابر سرما و گرما، به آن روی آورد. نساجی رشتهای است که دانش و توانایی لازم را برای ادارهی بخشهای مختلف این صنعت ارائه میدهد. با توجه به رشد جمعیت، این صنعت اعتبار ویژهای پیدا کرده است. این رشته در هنرستان، در گروه تحصیلی مواد و فرآوری جای دارد.
ویژگیها و مهارتهای مورد نیاز
مانند سایر رشتههای فنی و حرفهای و مهارتی، برای ورود به رشتهی صنایع نساجی، لازم است ویژگیهای لازم را داشته باشید. نقش علاقه در این رشته غیر قابل انکار است. همچنین برای ورود به این رشته باید دارای خلاقیت، ذوق و استعداد در زمینههای مرتبط مانند طراحی، رنگ، چاپ و... باشید. داشتن پایهی مناسب ریاضی برای تجزیه و تحلیل و محاسبات در این رشته، ضروری است. در برخی از گرایشها لازم است پایهی فیزیک مناسبی نیز داشته باشید. از تواناییهای لازم دیگر میتوان به روحیهی انجام کارهای مدیریتی، توانایی کار با نیروی زیاد و علاقهمندی به کار با ماشینآلات صنعتی اشاره کرد.
فرصتهای شغلی رشتهی صنایع نساجی
صنعت نساجی بعد از صنعت نفت، بزرگترین صنعت کشور است. فارغالتحصیلان این رشته میتوانند در بخشهای مختلفی فعالیت داشته باشند. از این جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
کارخانجات نساجی، ادارهی نساجی و پوشاک وزارت صنایع، بخش نساجی وزارت کار، بخش نساجی وزارت دادگستری، سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی و مراکز تحقیقاتی مانند مرکز تحقیقات جهاد سازندگی، آزمایشگاه فیزیک نساجی، کار با ماشینهای حلاجی، کارگاه بافندگی نساجی، کارگاههای ریسندگی، اپراتورهای ماشینهای نساجی و...
دانشآموزان هنرستانی میتوانند پس از تحصیل در دورهی کاردانی، وارد مقاطع بالاتر ازجمله کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری شوند و پس از پایان تحصیلات، در زمینههای گفتهشده مشغول به فعالیت شوند.
درسهای اختصاصی رشتهی صنایع نساجی در هنرستان

آشنایی با برخی از درسهای رشتهی صنایع نساجی
درس تعیین ویژگیهای الیاف نساجی: برخی از مباحثی که در این درس به آنها پرداخته میشود عبارتاند از تعیین ویژگیهای الیاف گیاهی، تعیین ویژگیهای الیاف حیوانی، تعیین ویژگیهای الیاف بازیافته، تعیین ویژگیهای الیاف مصنوعی (نایلون)، تعیین ویژگیهای الیاف پلیاستر، اکریلیک و... .
درس رنگرزی: برخی از مباحثی که در این درس به آنها پرداخته میشود عبارتاند از رنگرزی الیاف سلولزی، رنگرزی الیاف حیوانی، رنگرزی الیاف بازیافته، رنگرزی الیاف مصنوعی، رنگرزی مخلوط الیاف و... .
درس ریسندگی: برخی از مباحثی که در این درس به آنها پرداخته میشود عبارتاند از حلاجی (حلاجی اتوماتیک و غیر اتوماتیک)، کاردینگ، کشش و شانهزنی (چندلاکنی فتیله، شانهزنی پنبه و...)، چرخانه و نیمتاب (ریسندگی چرخهای، ماشین نیمتاب)، تمامتاب و... .
درس چاپ و تکمیل کالای نساجی: برخی از مباحثی که در این درس به آنها پرداخته میشود عبارتاند از چاپ منسوجات سلولزی، چاپ منسوجات مصنوعی، چاپ کالای مخلوط، تکمیل مقدماتی، تکمیل نهایی و... .
آشنایی با رشتهی امور زراعی

با توجه به رشد تکنولوژی و ایجاد روشهای مناسب در زمینههای مختلف کشاورزی، همچنان نیاز به نیروی انسانی ماهر احساس میشود. نیاز انسان به مواد غذایی مختلف، گواه اهمیت این رشته است. در این رشته در زمینهی تأمین نیازهای مختلف غذایی انسان و همچنین استفاده از مکانیزمها و دانش مناسب در امر تغذیه، صحبت به میان خواهد آمد. درمجموع، هنرجویان این رشته در طول دوران تحصیل با کاشت و پرورش محصولات زراعی آشنا میشوند. این رشته در هنرستان، در گروه تحصیلی کشاورزی و غذا جای دارد.
ویژگیها و مهارتهای مورد نیاز
مانند سایر رشتههای فنی و حرفهای و مهارتی، برای ورود به رشتهی امور زراعی، لازم است برخی ویژگیهایی را که به آن اشاره میشود داشته باشید: داشتن علاقه، هوش و استعداد. با توجه به سروکار داشتن با زمین و زراعت، باید دارای وضعیت جسمی مناسبی باشید. داشتن دقت بالا برای مراقبتهای مختلفی که در این رشته نیاز است (مانند مراقبت برای در امان ماندن محصولات از آفت) ضروری است و...
فرصتهای شغلی رشتهی امور زراعی
فارغالتحصیلان این رشته میتوانند در بخشهای مختلفی فعالیت داشته باشند. با توجه به جدید بودن رشتهی امور زراعی و کاربردی بودن آن، زمینههای شغلی مختلفی برای این رشته وجود دارد؛ از این جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
طراحی باغ و فضای سبز، تولید محصولات زراعی، انجام کارهای مربوط به نمونهبرداری، کار با وسایل و تجهیزات کشاورزی، اشتغال در کشت و صنعتها، اداره و مدیریت مزارع کشاورزی، اشتغال در اداره و مدیریت مزارع کشاورزی، اشتغال در شرکتهای تولید سمهای کشاورزی، کارشناس امور کشاورزی، تأسیس دفاتر خدمات کشاورزی، کار در شهرداریها و...
دانشآموزان هنرستانی میتوانند پس از تحصیل در دورهی کاردانی، وارد مقاطع بالاتر ازجمله کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری شده و پس از پایان تحصیلات، در زمینههای گفتهشده مشغول به فعالیت شوند.
درسهای تخصصی رشتهی امور زراعی در هنرستان

آشنایی با برخی از درسهای رشتهی امور زراعی
درس آب، خاک و گیاه: برخی از مباحثی که در این درس به آنها پرداخته میشود عبارتاند از خاک (تشکیل و تکامل خاک، خصوصیات فیزیکی خاک)، خواص شیمیایی و بهسازی خاک، خواص آب (اهمیت آب، خواص فیزیکی و شیمیایی)، منابع آب (انتقال آب، حرکت آب در خاک)، کشت و نگهداری گیاهان و...
درس پرورش و تولید حبوبات: برخی از مباحثی که در این درس به آنها پرداخته میشود عبارتاند از آمادهسازی برای کاشت، کشت حبوبات (روشهای کاشت، عوامل مؤثر در کاشت)، سلهشکنی و وجین، مراقبت از بوته، برداشت (برداشت دستی و خرمنکوبی) و...
درس مراقبت و نگهداری گیاهان زراعی: برخی از مباحثی که در این درس به آنها پرداخته میشود عبارتاند از تقویت گیاهان زراعی، کنترل علفهای هرز گیاهان زراعی، کنترل آفات گیاهان زراعی، تولید حشرات مفید برای کنترل آفات، کنترل بیماری گیاهان زراعی و...
درس پرورش و تولید غلات و گیاهان صنعتی: برخی از مباحثی که در این درس به آنها پرداخته میشود عبارتاند از پرورش غلات (گندم، جو، برنج و ذرات دانهای)، پرورش گیاهان روغنی (کلزا، آفتابگردان و سویا)، پرورش گیاهان غدهای (سیبزمینی، چغندر قند و پیاز)، آبیاری سطحی و نوار تیپ (آبیاری سطحی و قطرهای)، برداشت گیاهان زراعی (زراعی، روغنی و غدهای) و...