(30-04-2026، 0:04)SɪʟᴠᴇʀMɪɴᴅ نوشته است: دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
(29-04-2026، 23:57)سهَند نوشته است: دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
آزادی یک امر نسبیه و مطلق نیستش
و بله آمریکا هم از اول تاریخ مهد آزادی نبوده
الان هم کشور کاملا ازادی نیست
همین ترامپ که به اصطلاح جمهوری خواهه از نظر اقتصادی خیلی مخالف آزادی بازار بوده.. نمونش تحریم ها و تعرفه هایی که گذاشته
و تفکراتش با خیلی از جمهوری خواهای کلاسیک که به آزادی اقتصادی بیشتر باور دارن متفاوته
در طول تاریخ همین آزادی آمریکایی آپدیت شده و رسیده به چیزی که الان هست
یه زمان سیاه پوستا اجازه نشستن رو صندلی اتوبوس رو نداشتن الان رییس جمهور میشن
و وقتی که وضع زندگیشون رو با نسخه های کمتر دموکراتیک تر یا کمتر آزاد تر مثل شوروی سابق مقایسه میکنی میبینی که چقدر جلوتر از اونان
همین الان بهت بگن بین زندگی تو چین و آمریکا کدومو انتخاب میکنی تو چی میگی؟ حاضری تو یه کشور با نت دولتی با گریت فایر وال زندگی کنی؟ حاضری بخاطر کوچک ترین اعتراضی با تانک از روت رد شن؟ یا دوس داری تو کشوری باشی که بتونی حداقل یه زندگی نرمال داشته باشی؟
حالا آمریکا و چین صرفا مثالن
من آمریکا رو هم از نظر آزادی کشور کاملی نمیدونم.. ضعف ها و نقص های بسیار زیادی داره
ولی در مقایسه با آلمان نازی و شوروی و چین قطعا مدل بهتریه
تیکه اول حرفت درست
و خب بگم هم در آمریکا و هم در چین، هم میتونیم زندگی نرمال داشته باشیم و هم میتونیم کاری کنیم با تانک از رومون رد شن البته راه های متنوعی هم هست. هر دو کشور دارای نقص هستن و بازم شکاف هایی دارن که اگه آشکار بشن بازم ملت آمریکا به انقلاب تشنه میشن
چین که نه کلا یا کپی از سیاست اقتصادی قالب آمریکاس که برگرفته از اواخر قرن بیستمه آمریکا هم بهت گفتم فردا بیشترشم میگم. شوروی که بنداز دور
ولی آلمان ناسیونال سوسیالیستی شاهکاره
من یه پنج تا پی دی اف دارم دستی نوشتم البته پشت سیستم از اقتصادد آلمان اون زمان و بیشترش اقتصاد ناسیونال سوسیالیستی درباره هر جنبش کلا یا هفتاد هشتاد صفحه هستن
فردا دربارشون صحبت میکنیم
یک شاهکار اقتصادی باید یک رشد بلند مدت داشته باشه
باید بتونه پایدار باشه
نباید صرفا یک اقتصاد جنگ محور باشه که همش به دنبال تولید اسلحه و تانکه
این سیستم فقط با جنگ میتونست دوام بیاره
آیا بدون جنگ میتونست بصورت طولانی مدت دووم بیاره؟
چطوری در حالی که منابع بسیار محدودی داشتن حرف از اوتارکی میزدن؟
اگه هدفشون این بود که از تجارت خارجی مستقل بشن پس چطور میخواستن مواد اولیه وارد کنن؟
که تازه در نهایتم هدف همه اینا این بود که ارتششون رو بسازن