امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

شهر پیشوا

#1
پیشینه تاریخی مذهبی
نامهای قدیمی پیشوا سناردک و سامنات ثبت گردیده سناردک از ترکیب دو نام پهلوی ساسانی (سنار) به معنی ساحل و بندر و (دک) به معنی خشک و بی آب و علف است و سناردک یعنی بندر خشک که در اصل قدیمی ترین نام پیشوا (که اکنون محله ای است در دل شهر) و همچنین سامنات که منتصب به اولاد سوم سام بنام کیومرث بود که از این شهر سامنات برای جهان گشایی برخواست و او اولین سلطانی است که نوروز را عید گرفت و به مرور زمان شوش و شاطی فرات را گرفت و شهرهایی بنا کرد سپس فریدون بر آن حکومت کرد و شهر سامنات را آباد کرد که وجود تخت فریدون در اطراف پیشوا گواه این مدعاست. شهر سامنات بسیار کهن بوده که طی بررسیهای هیئت باستان شناسی که در سال 1370 و 1363 قرار گرفت از عمق 385 سانتی متری تپه شغالی آثار و بقایای سفالهایی مربوط به اواخر هزاره ششم و هزاره پنجم قبل از میلاد به دست آمد. با توجه به نتایج کاوشهایی که در تپه های پوئینک، خورین و تپه شغالی و حفاری از قلعۀ ایرج توسط کمیته پیشوا صورت گرفته میتوانیم استقرار مستمر از هزاره ششم تا هزارۀ اول قبل از میلاد را در منطقه ای محدود داشته باشیم که از نظر کاوشهای باستان شناسی حائز اهمیت می باشد. همچنین وجود آثار و ابنیه قدیمی در سناردک از جمله مزار بزرگان ،بازار تجارتی شهر که بر اثر زلزله ای ویران گشته، قبرستان شهر سناردک که از نیاکان خود به ارث برده و بعداز ظهور اسلام نیز مورد استفاده اهالی شهر بوده سخن به اطاله نمی بریم چرا که یافته های باستان شناسان بیش از آن چیزی است که در این مقدمه به آن اشاره گردید.
موقعیت جغرافیایی و وضعیت اقلیمی
پیشوا یکی از شهرهای حاشیه تهران که در 40 کیلومتری جنوب شرقی تهران در دامنه تپه های طبیعی واقع شده این شهر در 51 درجه و 41 دقیقه طول شرقی و 35 درجه و 22 دقیقه عرض شمالی واقع شده که ارتفاع آن از سطح دریا 950 متر میباشد شهر مذکور در دامنۀ جنوبی کوههای البرز واقع گردیده و شیب دشت از شمال به جنوب کشیده شده است کوههای قره قاج، ده نمک، بی بی شهربانو و ارتفاعات قصر فیروز در شمال و شمال شرقی منطقه قرار دارد و در جنوب دشت نیز ارتفاعات دوازده امام، نره خرکوه، سیاه کوه و تپه ماهورهای دیگر واقع شده این شهر شامل آبرفتهایی جلگه رودخانه جاجرود که دشت وسیع ورامین و ری، مکرش، مبارکیه، سیاه پرده در قسمتهای جنوبی منطقه واقع شده است. وجود ارتفاعات و دشتهای مذکور آب و هوای این منطقه شرایط محیطی مناسبی را جهت کشاورزی و صیفی کاری بوجود آورده است وسعت اراضی قابل کشت منطقه ورامین و پیشوا حدود 130 هزار هکتار و اراضی زیر کشت حدود 35 هزار هکتار برآورد میگردد.
آب و هوا:
شهر پیشوا در منطقه معتدله شمالی واقع شده فلذا سه عامل جغرافیایی ، آب و هوایی در ساخت کلی اقلیم نقش مؤثری ایفاء می نماید. یکی دشت کویر،دیگری رشته کوههای البرز و سومی بادهای مرطوب و باران زای غربی می باشد. بطور کلی آب و هوای این منطقه معتدل و خشک در دشتهای آن از نوع نیمه صحرایی و با ویژگی خاص خود می باشد. درجه حرارت پیشوا بین 14 – درجه در زمستان و 46+ درجه در تابستان در نوسان بوده. تعداد روزهای یخبندان 76 روز و هوای آن بعلت وجود اشجار و درختان فراوان مطبوع تر و در بهار و پائیز هوای فرح بخشی دارد.
محصولات کشاورزی:
با توجه به حاصلخیزی خاک در این منطقه بیشتر صیفی جات شامل خیار، کدو، بادمجان، گوجه فرنگی، فلفل، ذرت علوفه ای،آفتابگردان، غلات مانند گندم و جو، سبزیجات مانند تربچه- کاهوو حبوبات شامل لوبیا با انواع آن و میوه سردرختی شامل زردآلو-انجیر-انار، همچنین پنبه نیز بعمل می آید.
جمعیت و اشتغال:
بر طبق آمار مرکز ایران جمعیت این شهر در سال 81 با روستاهای اطراف بیش از یکصدهزار نفر بوده که 26% درصد از کل جمعیت به کشاورزی، دامپروری و ماهیگیری 4/8درصد گروههای عمده صنعت 6/7درصد در گروه ساختمان مشغول به کار بوده که صد البته سهم ساختمان رو به افزایش است و بقیه مردم در سایر گروههای متفرقه شغلی اشتغال به کار دارند 99% مردم منطقه از امکانات آب شرب، برق سراسری و 26% تلفن بهره مند هستند. سوخت مورد استفاده عموم مردم جهت طبخ و گرمایش گاز شهری می باشد.بیش از 26% از اهالی شهر پیشوا به کار کشاورزی و تولید صیفی جات، غلات، حبوبات، پنبه، انجیر،انار و نباتات علوفه ای مثل شبدر، یونجه و پرورش گاو و گوسفند مرغداری و زنبورداری مشغول هستند و زنان نیز با قالیبافی همراه با مردان خود در تولید و اقتصاد زندگی مشارکت دارند. مابقی مردم نیز در صنایع کوچک –ادارات-کسب و کار تجارت و مشاغل ساختمانی مشغول بکارند.

شهر پیشوا 1
شهر پیشوا 1
منبع : شهرداری پیشوا
شما نه جنگیدینو بردین


ما جنگیدیم و باختیم ..
پاسخ
آگهی


[-]
به اشتراک گذاری/بوکمارک (نمایش همه)
google Facebook cloob Twitter
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید یا ثبت نام کنید
شما جهت ارسال نظر در مطلب نیازمند عضویت در این انجمن هستید
ایجاد حساب کاربری
ساخت یک حساب کاربری شخصی در انجمن ما. این کار بسیار آسان است!
یا
ورود
از قبل حساب کاربری دارید? از اینجا وارد شوید.


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان