امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

داوود سلیمانی: تلاش ما برای حل مساله کوی دانشگاه بدون درگیری بود

#1
در پی تلاش چند روز اخیر برای تحریف وقایع ۱۸ تیرماه سال ۷۸ در برخی رسانه‌ها، «انصاف‌نیوز» در گفت‌وگویی با معاون وقت دانشجویی دانشگاه تهران، به بررسی آن واقعه و علت تحرکات اخیر رسانه‌ای پرداخت.
 
دکتر داوود سلیمانی در پاسخ به این پرسش انصاف‌نیوز که تلاش برای تحریف واقعیت آنچه در ۱۸ تیرماه ۷۸ در کوی دانشگاه افتاد، چه هدفی را دنبال می‌کند؟ گفت: شاید این داستان را شنیده‌اید که یکی دزدی کرد مردم دنبالش کردند که دزد را بگیرید، دزده دید هوا پسه خودش را قاطی جمعیت کرد و هی داد می‌زد دزد را بگیرید. بعضی آدرس عوضی می‌دهند؛ گزارش کمیتهٔ تحقیق شورای امنیت دم خروس برخی از این افراد را نشان داده و کذب مدعای آنان را آشکار کرده است. بنابراین فرار به جلو و یا تهمت فتنه‌گر به کسانی که در این واقعه همهٔ هم و غم خود را برای آرام کردن مصروف داشتند، واقعیت را عوض نمی‌کند. امروز دیگر مردم می‌دانند که سرنخ اصلی، دست گروه‌های افراطی و محفل‌هایی بوده است که به نام اسلام و انقلاب اعمال ضد انقلابی انجام می‌دادند و از ترور و مثله کردن و کشتن ابایی نداشتند.
 
معاون وقت دانشجویی دانشگاه تهران، در پاسخ به اینکه رسیدگی کامل و افشای واقعیت‌های آن اتفاق تا چه حد می‌توانست و حتی اکنون می‌تواند در جلوگیری از فعالیت گروه‌هایی که خودسر خوانده می‌شوند، موثر باشد؟ نیز گفت: البته اگر اطلاع‌رسانی به مردم در هر زمینه‌ای به درستی صورت بگیرد مردم با شفاف‌سازی، خادم را از خائن تمیز می‌دهند. آن‌ها می‌دانند که در قضایای کوی چه کسانی از حیثیت دانشگاه و دانشجویان دفاع کردند و چه کسانی به نظام و انقلاب ضربه زدند. به هر حال آن‌هایی که به لباس شخصی‌ها معروف بودند اگرچه محاکمه نشدند ولی گزارش شورای امنیت پرده از چهرهٔ آن‌ها برداشت، هرچند نام آن‌ها نقطه‌چین بود ولی دستگاه‌های ذیربط آن‌ها را می‌شناختند و متاسفانه چنانکه شایسته بود رسیدگی نشد که اگر می‌شد تاثیر زیادی در جامعه داشت و شاید ما دوباره شاهد وقایعی از این دست نبودیم.
 
سلیمانی در پاسخ به این پرسش که علت اینکه در دورهٔ اصلاحات، دولت و شورای عالی امنیت ملی نتوانست رضایت دانشگاه را برای آن واقعه جلب کند؟ گفت: البته دولت در این قضیه دنبال کشف حقیقت بود و با توجه به شرایط آن روز تمام تلاش خود را برای حل درست آن به کار گرفت، دلیل آن هم تشکیل کمیتهٔ تحقیق و تفحص بود. اما این امر فقط در اختیار دولت نبود بلکه دستگاه‌های دیگری چون قوهٔ قضائیه می‌بایست تلاش بیشتری می‌کردند تا از دانشجویان دلجویی می‌شد و آثار و جراحات روحی و معنوی آنان التیام بیشتری می‌یافت.
 
این فعال سیاسی دربارهٔ این سؤال که «علت ناتوانی و ضعف در کنترل چنین بحران‌هایی چیست که در سال ۸۸ دوباره اتفاقی مشابه آن رخ می‌دهد؟»، گفت: آن‌ها شاید تجربهٔ کافی در مواجهه با شرایطی اینچنینی را نداشته و آموزش‌های لازم را ندیده بودند و فکر می‌کردند حل بحران‌ها صرفا با قوهٔ قهریه امکان‌پذیر است. آن‌ها در پاسخ به من که می‌گفتم این مساله را با هجوم به کوی نباید حل کرد و می‌شود با درایت و آرامش و همکاری مسوولان در هر رده‌ای و با همکاری دانشجویان حل کرد، با تحکم و عصبانیت و تهدید و بالاخره هجوم پاسخ دادند و به جای تزریق آرامش، تهدید و تحریک را پیشه کرده بودند.
 
سلیمانی افزود: گفته شد که نحوهٔ رسیدگی هم بی‌تاثیر نبود. می‌دانید که مدت‌ها محکومیت یکی از متهمان به دلیل برداشتن ریش‌تراش طنز محافل شده بود، جایی که عزت و حرمت دانشجو و دانشگاه شکسته بود این نوع داوری‌ها جامعه را ارضا نمی‌کرد و تبرئهٔ برخی نیرو‌های رسمی و غیررسمی نیز به همچنین. این‌ها اگر درست‌تر صورت می‌گرفت و تدبیر بیشتری می‌شد و گروه‌های افراطی احساس می‌کردند که نمی‌توانند خود قانونگذار و مجری و قاضی باشند و در خیابان و در ملا عام و پیش چشم مردم دست به چنین اعمالی بزنند، ما دیگر کمتر شاهد چنین حوادثی می‌بودیم.
 
معاون وقت دانشجویی دانشگاه تهران همچنین دربارهٔ حواشی آن واقعه از جمله چندین مطلبی که خبرگزاری تسنیم در یکی دو روز اخیر منتشر کرده است، به انصاف‌نیوز گفت: به دلیل آنکه در برخی رسانه‌ها به بنده و برخی از کسانی که الان به دلیل محبوس بودن، امکان دفاع ندارند مثل برادر بزرگوارم آقای تاج‌زاده، افترا و تهمت زده‌اند، لازم است نکاتی را متذکر شوم. اگر نمی‌گفتند ضرورتی نبود ولی چون می‌تواند تشویش اذهان عمومی تلقی شود به ناچار نکاتی را عرض می‌کنم.
 
سلیمانی تصریح کرد: بنده اولا شاهد تلاش خالصانهٔ آقای تاج‌زاده در حل بحران و همکاری ایشان با تمامی مسئولان در رده‌های متفاوت کشور بودم که از هیچ کوششی برای حل مساله دریغ نداشتند و الان که ایشان امکان دفاع ندارد تهمت‌های یک رسانه به ایشان به دور از جوانمردیست. لذا لازم دیدم این نکته را متذکر شوم.
 
درباره من نیز در این خبرگزاری نقل قولی شده است که: [داوود سلیمانی عضو حزب مشارکت که در آن زمان معاون دانشجویی دانشگاه بود، روز هجدهم تیرماه میان دانشجویان رفت تا فضا را قدری آرام کند اما صحبت‌هایی را مطرح کرد که بلافاصله به واکنش تند دانشجویان منجر شده فضا را تند‌تر کرد. او به ‌جای اینکه فضا را آرام کند، خطاب به دانشجویان گفت: «این‌ها ما را که نشسته‌ایم کتک می‌زنند، وای به حال شما که ایستاده‌اید!»] (خبرگزاری تسنیم ۱۷ تیر ۹۳) جدا از اینکه در نقل قول، بعضی از مطالب را نقل نکرده‌اند و شاید به صلاحشان نبوده که نقل کنند، باید بگویم مثل اینکه خبرگزاری مذکور اساسا در جریان حوادث و روند مذاکرهٔ بنده و مدیر محترم کوی دانشگاه آقای دکتر کوهی، با فرماندهان میدان و آقایان میراحمدی و نظری که در لحظاتی پیش از حملهٔ ایشان به کوی و آن وضعیت اسفبار نبوده و توصیه‌ها و تلاش‌های ما را برای قانع کردن دو سوی ماجرا اعم از دانشجویان و نیروی انتظامی و حتی لباس شخصی‌های سازماندهی شده که قرار بود از درب فنی به کوی هجوم ببرند و در مقابل خواهش ما برای حل مساله بدون درگیری، به تهدید ادامه می‌دادند، نیست و صرفا به نقل قولی مغلوط و سر و ته بریده استناد کرده و اتهام تنش‌آفرینی می‌زنند و قلم خبرنگاری را آلوده می‌سازند. البته من انتظاری از این‌ها ندارم چون حب و بغض‌ها بزرگترین مانع دیدن حقایق است.
پاسخ
آگهی


[-]
به اشتراک گذاری/بوکمارک (نمایش همه)
google Facebook cloob Twitter
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید یا ثبت نام کنید
شما جهت ارسال نظر در مطلب نیازمند عضویت در این انجمن هستید
ایجاد حساب کاربری
ساخت یک حساب کاربری شخصی در انجمن ما. این کار بسیار آسان است!
یا
ورود
از قبل حساب کاربری دارید? از اینجا وارد شوید.

موضوعات مرتبط با این موضوع...
  اولین دانشگاه تاریخ ایران زیر خروارها خاک!
  پادشاه بدون تاج و تخت چه کسی بود؟
  تنها نامه بدون بسم الله ازامام
  اولین زن خلبان ایرانی+احداث دانشگاه تهران در سال ۱۳۱۳و...
  حسن روحانی: بدون هاشمی بسیاری از پیروزی‌های جنگ حاصل نمی‌شد
Heart فتحعلی‌شاه بودن یا عباس‌‌میرزا شدن؛ مساله این است
  فرار بدون بازگشت شاه از وطن 
  آل ‌داوود: امیرکبیر بنیانگذار ایران نو است
  تلاش برای انتقال پیکر ریچارد فرای به تاجیکستان
  رحیم شایگان رئیس کرسی ایران‌شناسی دانشگاه کالیفرنیا شد

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان